Beşiktaş Belediyesi'nden Taksicilere İftar - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş Belediyesi'nden Taksicilere İftar

Beşiktaş Belediyesi, iftar çadırında Birleşik Taksiciler Derneği'ne üye taksicileri ağırladı.

08.07.2015 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi, iftar çadırında Birleşik Taksiciler Derneği'ne üye taksicileri ağırladı.

Barbaros Meydanı'nda kurulan iftar çadırında gerçekleştirilen programa, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile taksiciler ve aileleri katıldı.

Hazinedar, iftarın ardından yaptığı konuşmada, belediye olarak taksicilere, "Demokrasinin yürüyen forumları" sıfatını taktıklarını söyledi.

Taksiciliğin ne kadar zor, zahmetli ve riskli bir iş olduğunu bildiğini vurgulayan Hazinedar, "Biz halkımızdan gelecek talepleri en iyi taksici kardeşlerimizden alıyoruz. Toplumun gidişatını anlamak istiyorsanız aslında bir taksiye binmeniz, kısa bir şehir turu atmanız yeterli olabilir" dedi.

İstanbul'da taksicilerin can güvenliği meselesinin hala gündemde olduğunu vurgulayan Hazinedar, şöyle devam etti:

"Genel başkanımızın özel kalemi burada. Özel kalemler çok önemlidir, bazen bir genel başkanın yarısıdır. Dolayısıyla taksicilerle ilgili yasal düzenlemelere ilişkin yapılacak işlerle ilgili ben onun adına, genel başkanımız adına, partimiz adına söz veriyorum. Biraz sonra buradan çıkacağım, en az 10 milletvekilinin imzasıyla yeni meclisin ilk teklifini, taksicilerle ilgili kanun teklifini verdireceğim. Biliyorsunuz, milletvekilleri kanun teklifleri verir, hükümet tasarı düzenler. Ama iktidar olduğumuz takdirde, yani bu tablodan koalisyon çıkacak, o koalisyondan CHP çıktığı takdirde ben size söz veriyorum, sorunlarınızın daha güçlü takipçisi olacağız."

Hazinedar, Beşiktaş ilçesindeki 67 taksi durağından 19'unun iç düzenlemesini belediye olarak yaptıklarını, kalan durakların yenilenme işlemini de 3,5 yılda tamamlayacaklarını söyledi.

Beşiktaş Belediyesi'nin "Dost Eller Projesi"ne de değinen Hazinedar, "Yarın ben de engelli taksimizin direksiyonunda olacağım. Bize telefon açıp yardım isteyen engelli kardeşlerimizi, o özel araçla ücretsiz olarak istedikleri yere götüreceğiz. Yani anlayacağınız, yarın taksicilik yapacağız. Ulaşımda engelleri kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beşiktaş Belediyesi'nden Taksicilere İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement