Beşiktaş Belediyesi'nin "Gençlik Festivali" - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş Belediyesi'nin "Gençlik Festivali"

Beşiktaş Belediyesi'nin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği "Gençlik Festivali"nde, "Colour Up" (Renkler Yükseğe) koşusu yapıldı.

17.05.2015 22:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi'nin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği "Gençlik Festivali"nde, "Colour Up" (Renkler Yükseğe) koşusu yapıldı.

Festivalin ikinci gününde gerçekleştirilen etkinlikte, Bebek Parkı'nda toplananlar, Kuruçeşme'ye kadar koştu. Nişastalı boyaların yol boyunca renklendirdiği koşunun ardından, Kuruçeşme Arena'da toplanan gençler, görevliler tarafından yeniden boyandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'ın hem Atatürk'ü anma günü hem de Gençlik ve Spor Bayramı olmasının önemine değinerek, " İstanbul'un kalbinde, sporu, gençlikle ve kendini genç hissedenlerle bir araya getirdik" dedi.

Milli mücadeleye ilk adımın 16 Mayıs'ta Beşiktaş'tan atıldığını anlatan Hazinedar, "19 Mayıs kutlamalarını, Gazi Mustafa Kemal'in, Atatürk yolcuğunda, milli mücadeleye doğru yola çıktığı Beşiktaş'tan başlattık. Beşiktaş bunun simgesidir aslında" ifadelerini kullandı.

Murat Hazinedar, gençlik bayramını gençlerin heyecanıyla buluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.

Renkleri daha da yukarı çıkarmak gerektiğini dile getiren Hazinedar, şunları kaydetti:

"Çok renklilik, aslında bu zengin toprakların, en güzel ifadelerinden birisi. Zaten biz, renkli, çok renkli, rengarenk  Beşiktaş diyoruz. Çünkü Beşiktaş, İstanbul'un kalbi olduğu gibi özgürlükçü sosyal demokrasinin de kalbi. Özgürlüklerin, çok renkliliğin kalbi Beşiktaş. Buradan İstanbul'a, İstanbul'dan Türkiye'ye, biz bu özgürlüklerin, çok renkliliğin ve renklerin daha yükseğe çıkması için 'Colour Up' dedik."

Bu arada, festival kapsamında, Solo Türk uçuş gösterisi gerçekleştirildi. Çorlu Havalimanı'ndan kalkan F-16 savaş uçağı, yaklaşık 15 dakika İstanbul Boğazı üzerinde gösteri uçuşu yaptı. Gösteriyi, boğaz kıyısında toplanan vatandaşlar ilgiyle izledi.

Festival, 20 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beşiktaş Belediyesi'nin 'Gençlik Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement