Beşiktaş Belediyesinden Mültecilere İftar - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş Belediyesinden Mültecilere İftar

Beşiktaş Belediyesi, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla bir grup mülteciyi iftar yemeğinde ağırladı.

20.06.2016 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla bir grup mülteciyi iftar yemeğinde ağırladı.

Beşiktaş Belediyesi ve Uluslararası Mülteci Hakları Derneği tarafından organize edilen iftarda, İstanbul'da yaşayan yaklaşık 200 mülteci, Barbaros Meydanı'nda kurulan sofrada oruç açtı.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Uğur Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan sofralarının mültecilere de açılmasının önemli bir incelik olduğunu belirterek, "Bugün bu birliktelikle dostluğumuzu daha da pekiştirdiğimize inanıyoruz." dedi.

Yıldırım, Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan rakamlara göre dünya genelinde mülteci sayısının 65 milyona ulaştığına dikkati çekerek, dünya genelinde mülteci sayısının her dakika 24 kişi arttığını, bunun da dünyada akan kan ve gözyaşının, zulüm ve ıstırabın katlanarak çoğaldığını gösterdiğini anlattı.

Mülteciliğin bir tercih olmadığının altını çizen Yıldırım, "Allah kimseyi vatansız, topraksız, kimliksiz bırakmasın. Onlar istemeyerek de olsa vatanlarından, topraklarından ayrılıyorlar. Doğmadıkları, büyümedikleri, bilmedikleri bir kültür ve coğrafyada yaşamaya çalışıyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar onlara misafirperverliğimizle destek olmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Başta uluslararası kuruluşlar ve devletlerin, savaşların bitmesi ve insanların güvenli bölgelerde kalabilmesi için çaba sarf etmesini isteyen Yıldırım, "Dünyanın herhangi bir yerinde olan savaşa göz yummak, bana ne demek, bu devirde geçerli değil. Çünkü oradaki mazlumlar, kilometrelerce uzakta da olsanız sizin de sorununuz oluyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beşiktaş Belediyesinden Mültecilere İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement