Beşiktaş-Çaykur Rizespor | Maç Özeti ve Golleri - Son Dakika
Spor

Beşiktaş-Çaykur Rizespor | Maç Özeti ve Golleri

Beşiktaş-Çaykur Rizespor | Maç Özeti ve Golleri

Beşiktaş, Çaykur Rizespor'la 1-1 berabere kaldı.

16.09.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş,Süper Lig'in ikinci haftasında Çaykur Rizespor'la 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçının özeti ve gollerini Eurosport.com Türkiye aracılığıyla izleyin. Beşiktaş Rizespor maçının geniş özeti ve golleri Eurosport.com Türkiye'de.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında sahasında Çaykur Rizespor'u konuk eden Beşiktaş, liderlik için çıktığı mücadele Karadeniz ekibiyle puanları paylaştı: 1-1

MAÇTAN DAKİKALAR

14. dakikada Veli Kavlak, orta alandan gönderdiği uzun pasla, ceza sahası içindeki Gökhan Töre'yi topla buluşturmak istedi. Çaykur Rizesporlu Ali Adnan ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalan Gökhan Töre penaltı kararı bekledi ancak maçın hakemi "devam" kararı verdi.

32. dakikada Gökhan Töre'nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda, Olcay Şahan, savunmadan seken topla ceza alanı çizgisi üzerinde buluştu. Bu oyuncunun sert şutunda top üstten dışarı gitti.

45+2. dakikada ani gelişen Çaykur Rizespor atağında topla buluşan Lualua, süratle ceza sahasına sokuldu. Bu futbolcunun yerden yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere tamamlandı.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan tarafsa konuk ekipti. 48. dakikada Ali Adnan'ın sol kanattan kullandığı taç atışını iyi takip eden Ümit Korkmaz düzgün bir vuruşla Çaykur Rizespor'u öne geçiren golü kaydetti: 0-1

Çaykur Rizespor'un golü sonrası oyunu rakip yarı alana yıkan siyah beyazlı takım aradığı golü 81. dakikada Olcay Şahan ile buldu: 1-1 Beraberlik golünün ardından rakip kalede yoğun bir baskı kuran Bilic'in öğrencileri, aradıkları galibiyet golünü bulamayınca 90 dakika 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında oynanan Spor Toto Süper Lig maçına taraftarlar ilgi göstermedi.

Toplam kapasitesi 76 bin olan Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan karşılaşmada, tribünler boş kaldı. Bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk kez Süper Lig maçı oynayan Beşiktaş, sahaya taraftar desteğinden yoksun çıktı. Karşılaşmanın başladığı saatte tribünlerde 4 bin civarında taraftar yer aldı. Az sayıda Çaykur Rizespor taraftarı da kendilerine ayrılan tribünde takımlarını destekledi.

Siyah-beyazlıların bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme ile play-off turunda Feyenoord ve Arsenal maçlarını ortalama 50 bin taraftar izlemişti.

Kadroda 2 değişiklik

Beşiktaş, Çaykur Rizespor ile oynadığı Spor Toto Süper Lig ikinci hafta maçına, Mersin İdmanyurdu karşılaşması kadrosundan 2 değişiklik yaparak çıktı.

Siyah-beyazlılarda, Mersin İdmanyurdu karşısında yedek soyunan kaleci Tolga Zengin ve Pedro Franco, Çaykur Rizespor maçında sahaya ilk 11'de çıktı. Teknik direktör Slaven Bilic, kaleci Cenk Gönen ve Tomas Sivok'u yedek soyundurdu.

Siyah-beyazlılarda, savunmada İsmail Köybaşı, Franco, Ersan Gülüm ve Motta, orta alanda Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak ve Olcay Şahan, forvette ise Mustafa Pektemek ve Cenk Tosun forma giydi.

Demba Ba kadroda yok

Sakatlığı nedeniyle hafta içinde takımla çalışamayan Senegalli golcü futbolcu Demba Ba, Çaykur Rizespor maçında riske edilmedi ve 18 kişilik kadroya alınmadı.

Ba'nın yanı sıra sakatlığı süren diğer yeni transfer Jose Ernesto Sosa ile kırmız kart cezası süren Oğuzhan Özyakup da kadroda yer almadı.

Beşiktaş'ta yedek kulübesinde Cenk Gönen, Sivok, Serdar Kurtuluş, Necip Uysal, Kerim Frei, Atınç Nukan ve Uğur Boral oturdu.

Holosko eski takımına karşı

Beşiktaş'ın, Çaykur Rizespor'a kiraladığı Slovak futbolcu Filip Holosko, eski takımına karşı sahaya ilk 11'de çıktı.

Holosko, karşılaşma öncesi eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi. Slovak futbolcu, yedek kulübesine giderek, siyah-beyazlı futbolcularla tek tek tokalaştı.

Beşiktaş, sahada Franco, Hutchinson ve Motta olmak üzere 3 yabancı oyuncuyla yer alırken, Çaykur Rizespor ise 5 yabancı oyuncusuna da ilk 11'de yer verdi. Konuk ekipte Holosko'nun yanı sıra Kweuke, Lualua, Ali Adnan ve Viera ilk 11'de forma giydi.

Bilic'e şaşırtan mesaj!

Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncularından Uğur Boral, Teknik Direktör Slaven Bilic'in kendisine şans vermemesini değerlendirdi.

Tecrübeli oyuncu, oynamak istediğini kaydederken, "Forma bekliyorum. Kendimi iyi hissediyorum ve antrenmanlarda da bunu gösteriyorum. Ama hoca forma vermeyecek gibi gözüküyor. Kupa maçları gelince belki o şansı bize verebilir. Kararını değiştirmek için elindem geleni yapıyorum. Kazandığım parayı hak etmek için çalışıyorum. İnsanlar dışarıdan, aldığımız paraları hak etmediğimizi söylüyor. Bu can sıkıcı bir olay. Karar hocanındır, yapacak bir şey yok. Silah zoruyla kararını değiştiremeyiz. Vicdanım rahat. İnsanlar bunu böyle bilsin" ifadelerini kullandı.

İsmail Köybaşı ve Serdar Kurtuluş'un performansı için de konuşan Uğur Boral, iki oyuncunun da performansının iyi olduğunu ve bek sıkıntısı yaşamayacaklarını kaydetti.

Mustafa Pektemek'ten alkışlanacak hareket

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Beşiktaş Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Çaykur Rizespor'u konuk etti. Maçın başında Mustafa Pektemek'in yaptığı davranış alkış topladı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleye Beşiktaş hızlı başladı, Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Mustafa Pektemek kontratakla rakip kaleye doğru gitmekte iken rakip oyuncu Kıvanç acı içinde yerde kaldı. Genç futbolcu Mustafa atağı yarıda keserek yerde kalan rakip oyuncunun hemen tedavi edilmesine olanak sağladı. Genç golcünün bu hareketi rakip oyuncular kadar tribünlerdeki taraftarlardan da alkış aldı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Beşiktaş-Çaykur Rizespor | Maç Özeti ve Golleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kaçkar Dağları'nda Helikopterle Kayak Etkinliği
    09:57 Kaçkar Dağları'nda Helikopterle Kayak Etkinliği

    Dünyada sayılı merkezlerde, Türkiye'de ise Rize'de Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen helikopterle kayak etkinliğine bu yıl 300'e yakın sporcu katıldı. Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen 'heliski' tutkunlarını ağırladı. Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, Türkiye'de 2005'ten itibaren Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin ve İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılıyor.

  • Samsunspor, lider Galatasaray dışında tüm takımlardan puan aldı
    09:52 Samsunspor, lider Galatasaray dışında tüm takımlardan puan aldı

    Samsunspor, Süper Lig'de bu sezon en az iki kez karşılaştığı 13 takım arasından sadece lider Galatasaray'dan puan alamadı. Karadeniz temsilcisi, diğer rakiplerinden en az 1 puan alarak formda bir görüntü sergiledi. Kalan 6 haftada ise Samsunspor, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Eğer bu takımlardan en az 1 puan alabilirse, sezonu 18 takımdan puan alarak tamamlamış olacak.

  • Muğla'nın Kızları Hokey Takımı Alanya'da Şampiyonluk İçin Sahaya Çıkacak
    09:49 Muğla'nın Kızları Hokey Takımı Alanya'da Şampiyonluk İçin Sahaya Çıkacak

    Muğla'nın Kızları Hokey takımı, Türkiye Süper Lig Şampiyonası için Alanya'da mücadele edecek. 4 gün sürecek olan karşılaşmalarda, A ve B gruplarındaki takımlar birbirleriyle mücadele edecek. Menteşe Ege Yıldızları Antrenörü Serkan Şen, açık alanda da şampiyon olmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Düzceli sporcular Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında finale kaldı
    09:44 Düzceli sporcular Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında finale kaldı

    Bursa'da düzenlenen Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında Düzceli sporcular, Genç Erkekler A kategorisinde birinci ve ikinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

  • Erzincanlı Sporcular Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya Kazandı
    09:36 Erzincanlı Sporcular Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya Kazandı

    Erzincanlı milli sporcular Bengisu Erçetin ve Nazlıcan İnci, Avrupa Büyükler Badminton Şampiyonası'nda çiftler kategorisinde bronz madalya kazanarak Türkiye'nin tarihindeki ilk Avrupa şampiyonası madalyasını elde etti. Sporcular, Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Vali Hamza Aydoğdu, sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Kenan Sofuoğlu'nun oğluna lüks araba hediyesi tartışma yarattı
    09:09 Kenan Sofuoğlu'nun oğluna lüks araba hediyesi tartışma yarattı

    Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zeyn'in 5. yaş günü için milyonluk spor araç süslenerek hediye edildi. Sofuoğlu, aracın kendilerine ait olmadığını ve bir arkadaşlarının aracını süsleyip doğum gününde Zeyn'in kullanması için getirdiğini açıkladı.

  • Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi
    01:01 Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi

    Corendon Alanyaspor Teknik Sorumlusu Orhan Çıkırıkçı, Galatasaray maçında kırmızı kart gören Teknik Direktör Fatih Tekke ile ilgili, 'Çok kolay bir pozisyonda atılması bana biraz tuhaf geldi. Gelip uyarabilirdi. Önümüzdeki haftalara bakacağız' dedi.

  • Okan Buruk:
    00:45 Okan Buruk: "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, 'Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi' dedi.

  • Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi
    00:25 Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi

    Bafra Kuş Cenneti'nde, Turizm Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Etkinlik, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini göstermek ve bisiklet turizmini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. Samsun Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve birçok bisiklet tutkunu etkinliğe katıldı.


Advertisement