Beşiktaş Cenk Tosun ile Uçtu: 0-1 - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Cenk Tosun ile Uçtu: 0-1

Beşiktaş Cenk Tosun ile Uçtu: 0-1

Beşiktaş, yeni sezonun ilk maçında Mersin Arena'da Mersin İdmanyurdu ile karşılaştı.

31.08.2014 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014-2015 sezonunda Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Beşiktaş, yeni sezonun ilk maçında Mersin Arena'da Mersin İdmanyurdu ile karşılaştı. Kartal, oldukça kötü bir zeminde oynanan karşılaşmada rakibi karşısında bu sebeple zor anlar yaşasa da, Cenk Tosun'un attığı golle galibiyeti almayı başardı.

Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu karşısında Avrupa mesaisinden farklı bir 11'le yer aldı.

Siyah-beyazlılarda, geçtiğimiz sezonun son haftasında oynanan Gençlerbirliği maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle iki maç cezalı olan Oğuzhan Özyakup ve sol dizinde sakatlık bulunan Demba Ba kadroda yer almadı. Siyah-beyazlıların yıldızı Demba Ba ile Oğuzhan maçı tribünlerden izledi.

Slaven Bilic, Arsenal maçında sakatlanan Mustafa Pektepek'e tedavisinin ardından ilk 11'de şans verirken, sağ üst baldırında sakatlığı bulunan kaleci Tolga Zengin yedek kulübesinde kaldı.

KÖTÜ ZEMİN

Karşılaşmanın ilk dakikalarında futboldan çok sahanın kötü zemini dikkatlerden kaçmadı.Maçın 28. dakikasında topsuz alanda sakatlanan Veli Kavlak, yerini Necip Uysal'a bıraktı. Mersin İdman Yurdu forması giyen Oktay Delibalta da hemen ardından sakatlanıp oyundan çıkan bir diğer isim oldu. Mücadelenin ilk yarım saatinde yaşanan bu sakatlıklar, futbolcuların oyunlarını da olumsuz yönde etkiledi. Zemini kötü olması, kimi pozisyonlarda çekingen davranmalarına yol açtı.

DÜŞÜK TEMPO

Futbolcular, zeminin de etkisi ile sahaya istediklerini tam anlamıyla yansıtamazken, ilk yarım saatteki düşük tempo da dikkatlerden kaçmadı. Her iki takım da istediği pozisyonlar içine girmekte oldukça zorlandı. Hal böyle olunca ilk yarı bitmeden gelen gol de bir kafa topundan oldu.

CENK TOSUN SAHNEDE

Ayağa paslarla pozisyon bulmada güçlük çeken Beşiktaş, 43. dakikada öne geçmeyi başardı. Ceza sahası içi sol çaprazda Mersin savunmasının uzaklaştıramadığı topu alan Gökhan Töre bekletmeden arka direğe doğru ortasını yaptı. O noktada topa iyi yükselen Cenk kale önünde yaptığı kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı. Beşiktaş bu golden sonra biraz olsun rahatlamayı başardı.

OYUN AÇILDI

Maçın son bölümüne yaklaştıkça iki takımın da oyun temposunun yükseldiği ancak orta sahalarının düştüğü gözlendi. Bu durum, iki takımın da pozisyon bulmasını kolaylaştıran bir etken oldu. Bu tehlikeli ataklardan biri 64. dakikada Mersin'den geldi. Nakoulma'nın pasında soldan ceza sahasına sokulan Futacs müsait pozisyonda yerden bir vuruş yaptı ama Cenk gole izin vermedi.  Hemen ardından 65. dakikada Beşiktaş atağında savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Cenk ceza sahası çizgisi üzerinden sol ayağıyla vuruşunu yaptı ama Nihat gole izin vermedi.

BEŞİKTAŞ SKORU KORUDU

Mersin İdmanyurdu, son 10 dakikalık bölüm içinde atak yönüne ağır basıp Sinan Kaloğlunu oyuna alsa da, skorun değişmesine izin vermeyen Beşiktaş, karşılaşmadan galip ayrılmayı başardı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Beşiktaş Cenk Tosun ile Uçtu: 0-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement