Beşiktaş Darbeye Karşı Tek Ses - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş Darbeye Karşı Tek Ses

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini protesto etti.

19.07.2016 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini protesto etti. Milli irade vurgusu yaptı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş'ta bulunan AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları, Beşiktaş Belediyesi meclis üyeleri ve belediye çalışanlarıyla birlikte yaptıkları açıklamada, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimini protesto etti. Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yanı sıra AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, MHP Beşiktaş İlçe Başkanı Tuncay Buruşuk ile belediye meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı.

Saygı durusunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "15 Temmuz gecesi yaşanan ve sabah kadar süren kabusun içinde ben hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı diliyorum. Demokrasimizin güçleneceği ve 100. yılında daha güçlü bir Türkiye hedefimiz devam edecektir. Bu darbe girişimi cumhuriyete, demokrasiye çok zarar verdi ve vermeye devam edecek" dedi.

Başkan Hazinedar, açıklaması sonrasında Beşiktaş Belediye Meclisi'nde üyesi bulunan CHP'li ve AK Partili meclis üyelerinin altına imza attığı darbeye karşı hazırlanan ortak bildiriyi okudu. Başkan Hazinedar, "Darbe girişimini ortak imzalarımızla kınıyoruz. Bizler Beşiktaş Belediyesi çatısı altındaki belediye meclisi üyeleri olarak yüce milletimize, milli iradeye, devletimize Türkiye Büyük Millet Meclisi'mize yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Yüce milletimizi ülkemizin birliği beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Darbenin karşısında duran Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu yüce millet her türlü övgü ve taktiri hak etmektedir. O gece Türk Milleti'nin devletine, hükümetine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacak. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak yer edinmiştir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaklardır. Beşiktaş Belediye Meclisi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileriyle darbe girişimine ortak bir dil ve tavırla karşı durmaktadır. Bu ortak tavır milli irade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir. Tüm teşkilatlarımızla milli iradenin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen sahip çıkacağız. Bu şanlı direniş sırasında pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Çok sayıda vatandaşımız yaralanmıştır. Şehitlerimiz saygı ve minnetle anıyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Milletimizin başı sağolsun" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş Darbeye Karşı Tek Ses - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı: Çin'e yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır
    13:03 Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı: Çin'e yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in süper büyüklükteki pazarının muazzam potansiyelini açığa çıkarmaya devam edecek olmasından dolayı Çin'e yatırım yapmanın geleceğe yatırım yapmak anlamına geldiğini kaydetti. Zhao, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çin'in birçok ülke için önemli bir yatırım kaynağı ve en önemli yatırım destinasyonlarından biri olduğunu belirtti. Ayrıca, tüm ülkeleri Çin'in kalkınma sürecinden yararlanmaya ve işbirliği içinde dünya modernleşmesini gerçekleştirmeye davet etti.

  • Çin, yüksek kaliteli kalkınma ile küresel ekonomik toparlanmaya ivme kazandırıyor
    13:03 Çin, yüksek kaliteli kalkınma ile küresel ekonomik toparlanmaya ivme kazandırıyor

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in yüksek kaliteli kalkınma sayesinde tüm alanlarda Çin'e özgü modernleşmeyi ilerlettiğini ve bu durumun küresel ekonomik toparlanmaya güçlü bir ivme kazandıracağını ve tüm ülkelerin kalkınması için daha fazla fırsat sağlayacağını belirtti. Çin ekonomisinin 2023'te yüzde 5,2 büyüdüğünü ve 2024 için büyüme hedefinin yaklaşık yüzde 5 seviyesinde olduğunu ifade etti.

  • Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti
    13:02 Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti

    Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'u ziyaret etti. Babacan, partisinin il başkanı ve partililer tarafından karşılandı. Kent merkezini gezen Babacan, vatandaşları selamladı ve partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Konuşmasında, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını 2 yıl önce açıkladıklarını ve belediyecilikle ilgili etik kurallar bildirgesi yayınladıklarını belirtti. Babacan, partisinin belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Adıyaman'da İşçi Merdivenlerden Yuvarlandı, Yaralandı
    13:02 Adıyaman'da İşçi Merdivenlerden Yuvarlandı, Yaralandı

    Adıyaman'ın Karapınar Mahallesi Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikada çalışan A.T., merdivenlerde dengesini kaybederek yaralandı. Yaralı işçi, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış
    13:01 Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış

    Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü hava raporuna göre, Eskişehir geneliyle doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinde yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

  • Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı
    13:01 Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı

    Avcılar'da bir kişinin hayatını kaybettiği gece kulübüne yönelik silahlı saldırı sonrası gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ünün tutuklanmasına karar verildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırıya ilişkin çalışma yürüttü ve kimliği belirlenen 5 şüpheli Esenyurt ve Avcılar'da gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, bir zanlı ise serbest bırakıldı. Saldırı anı ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

  • Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    13:01 Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Bolu'da çeşitli nedenlerle ölen yaban hayvanlarının tahnit işleminden geçirildikten sonra sergilendiği Abant Gölü Milli Parkı'ndaki müzeyi, 10 yılda 5 milyon 760 kişi ziyaret etti. Müzede, ayı, kurt, tilki, karaca, gelincik, atmaca gibi 21 türe ait tahnit edilmiş 33 hayvan sergileniyor. Müze, ziyaretçilere yaban hayvanları hakkında bilgi vererek doğa sevgisi ve hayvan koruma bilincini aşılamayı amaçlıyor.

  • İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü
    13:00 İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü

    Seferihisar'da CHP'li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin'in düzenlediği ilk seçim mitingi binlerce kişi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.


Advertisement