Beşiktaş, Derbide Yeni Sayfa Açmak İstiyor - Son Dakika
Spor

Beşiktaş, Derbide Yeni Sayfa Açmak İstiyor

Beşiktaş, Derbide Yeni Sayfa Açmak İstiyor

Siyah beyazlı takım, Fenerbahçe ile yapacağı derbi karşılaşmasını kazanarak geçen hafta aldığı yenilgiyi telafi edip, liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor.

01.11.2014 12:05  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de yarın derbi maçta Fenerbahçe'yi konuk edecek Beşiktaş, rakibi karşısında yeni sayfa açmanın peşinde olacak.

Ligin 7. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşısında aldığı 3-2'lik yenilginin yanı sıra kırmızı kart gören Gökhan Töre'yi kaybeden siyah-beyazlı takım, Fenerahçe maçını yeni bir fırsat olarak değerlendirmeye çalışacak.

"Kara Kartallar", yarınki karşılaşmayı kazanarak hem geçen hafta aldığı yenilgiyi telafi etmeyi hem de liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Lige iyi bir başlangıç yapan ve 5. haftada Balıkesirspor'u 1-0 yenerek liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, 3 haftalık zirve iddiasını da bu galibiyetle sürdürmeyi hedefliyor.

Beşiktaş, geride kalan 7 haftada 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 14 puan topladı. Rakip filelere 10 gol atan siyah-beyazlı ekip, kalesinde ise 7 gol gördü.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk peşinde

Siyah-beyazlı ekip, yeni sayfa açma yönünde Fenerbahçe karşısında bir ilki daha gerçekleştirmeye çalışacak.

Stat inşaatı nedeniyle bu sezon da farklı yerlerde iç saha maçlarını yapmak zorunda kalan Beşiktaş, yarın kazanarak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu sezonki ilk galibiyetine ulaşmayı istiyor.

İkitelli'deki statta bu sezon iki lig maçı yapan "Kara Kartallar", ikisinde de galibiyete ulaşamadı. Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor'u burada konuk eden Beşiktaş, iki maçtan da 1-1'lik skorlarla ayrılarak sadece 2 puan elde edebildi.

Sivasspor'u Ankara'da konuk eden siyah-beyazlı ekip, rakibini 3-2 yenmeyi başarmıştı.

35 gün sonra İkitelli'de oynayacak

Beşiktaş, 35 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bir lig mücadelesine çıkacak.

Siyah-beyazlı ekip, Eskişehirspor ile 27 Eylül'de yaptığı lig maçının ardından stat zeminindeki yenileme çalışmaları nedeniyle Sivasspor maçını Ankara'da oynadı. Beşiktaş, stattaki yenileme çalışmalarının ardından Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Hakem Bülent Yıldırım yönetecek

İki ekip arasındaki karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Yıldırım'ın yardımcıları, Ekrem Kan ve Asım Yusuf olacak. Serkan Gençerler'in dördüncü hakemlik yapacağı karşılaşmada ilave hakemler olarak Ali Palabıyık ve Hüseyin Sabancı görev alacak.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşma, saat 19.00'da başlayacak.

Gökhan Töre cezalı

"Kara Kartallar"da Kayseri Erciyesspor ile yapılan maçta hakeme yönelik sözleri nedeniyle kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan Gökhan Töre, yarınki maçta takımını yalnız bırakacak.

Genç oyuncunun yerine, geçen hafta iki gol birden atan Kerim Frei Koyunlu'nun forma giymesi bekleniyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Partizan maçında sakatlanan Serdar Kurtuluş da yarınki maçta forma giymeyecek.

Sosa iyileşti

Ligin 5. haftasında Balıkesirspor ile yapılan maçta sakatlanan ve 2 maçta takımından uzak kalan Jose Sosa, forma giymeye hazır hale geldi.

Sakatlığının geçmesinin ardında hafta içinde takımla çalışmalara başlayan Sosa'nın Fenerbahçe maçında kadroda yer alabileceği öğrenildi.

Savunma düşüşte

Fenerbahçe maçı öncesi teknik direktör Slaven Bilic'i en çok endişelendiren konu, savunmadaki düşüş olacak.

Ligin ilk beş haftasında kalesinde sadece 2 gol gören Beşiktaş, son iki haftada ise 5 gol yedi.

Her maçta gol sevinci yaşadı

Beşiktaşlı oyuncular, bu sezon oynadığı tüm lig maçlarında gol sevinci yaşadı.

Mersin İdmanyurdu, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Eskişehirspor ve Balıkesirspor karşısında birer kez rakip fileleri havalandıran siyah-beyazlı ekip, son 2 maçta ise 5 gol kaydetti. Sivasspor'a 3 gol atan "Kara Kartallar", Kayseri Erciyesspor maçında ise 2 gol buldu.

Veli Kavlak, ceza sınırında

"Kara Kartallar"da Fenerbahçe maçı öncesi Veli Kavlak, sarı kart sınırında bulunuyor.

Çaykur Rizespor, Bursaspor ve Kayseri Erciyesspor maçlarında sarı kart gören siyah-beyazlı oyuncu, derbide sarı kart gördüğü takdirde İstanbul Başakşehir karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

İlk 11

Siyah-beyazlı ekibin Fenerbahçe karşısına şu olası 11 ile çıkması bekleniyor:

Tolga Zengin, Necip Uysal, Ersan Adem Gülüm, Pedro Franco, Motta, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup, Kerim Frei Koyunlu, Demba Ba.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş, Derbide Yeni Sayfa Açmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü
    11:55 Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü

    Kocaeli Uluslararası Judo Turnuvası'nda mücadele eden Bilecikli sporcular, Süper Minikler kategorisinde başarılı performans sergileyerek madalyalar kazandı. Aybars Ali Akpınar gümüş, Rüzgar Su ise bronz madalya elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenörü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu
    11:53 Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu

    Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla'da eğitim alan ve Menteşe Turgutreis KYK Yurdunda kalan gençlerle iftar sofrasında buluştu. İftarın ardından gençlerle sohbet eden Vali Akbıyık, tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi. Programa üniversite rektörü, kaymakam, gençlik ve spor il müdürü ve il müftüsü de katıldı.

  • Taraftarların gözü kulağı yoldaydı! İsmail Kartal ve takımı, lige devam etmek istiyor
    11:47 Taraftarların gözü kulağı yoldaydı! İsmail Kartal ve takımı, lige devam etmek istiyor

    Olaylı Trabzonspor maçında yaşananların ardından ligden çekilmeyi gündemine alan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal ve ekibi, lige devam etmek istiyor.

  • P. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek
    11:41 P. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 25. haftasında P. Karşıyaka, yarın Bahçeşehir Koleji'ni evinde ağırlayacak. Karşılaşma öncesinde ev sahibi P. Karşıyaka 4. sırada yer alırken, konuk ekip Bahçeşehir Koleji ise 13. sırada bulunuyor. İki takım arasında oynanan ilk devre müsabakasını P. Karşıyaka kazanmıştı.

  • Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı
    11:28 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı

    Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Atış Poligonu'nda düzenlenen Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası ödül törenine katıldı. Vali Pehlivan, tesisin Türkiye'de bir numara olduğunu belirterek, ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Mersin'in faaliyetlerle yıldızının giderek daha da parladığını vurgulayan Pehlivan, spor kenti olan Mersin'in altyapısının güçlü olduğunu ifade etti. Törende dereceye giren sporculara ödüller takdim edildi. Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, Atakaş Hatayspor'un antrenmanlarını yaptığı tesisleri de inceledi.

  • CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli:
    11:24 CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli: "419 Hanelik Sosyal Konut Projesini Benim Dönemimde Çeşme Halkı ile Buluşturacağız"

    Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olmaya hazırlanan CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli seçime günler kala temposunu arttırarak çalışmalarına devam ediyor. Adaylık sürecini ve projelerini ANKA Haber Ajansına anlatan Denizli, Çeşme’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin sosyal konut olduğunu belirterek "Ekonomimizin geldiği yer itibarıyla alım gücünün düşmesi ile birlikte sosyal konut Çeşme’de ciddi bir beklenti. Biz de zaten bu konuyu proje lansmanımızda duyurduğumuz gibi 419 hanelik bir sosyal konut projesini Çeşme halkı ile benim dönemimde buluşturacağız” dedi.

  • Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Taraftarlar Sındırgı'da İftar Yaptı
    11:12 Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Taraftarlar Sındırgı'da İftar Yaptı

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenen iftar programında Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar bir araya geldi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, dostluğun önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Galatasaray taraftarı Mehmet Ziya Bağcı ise organizasyonun her yıl büyütülmek istendiğini ve diğer takım taraftarlarının da destek verdiğini belirtti. Sındırgı Belediyespor Başkanı Tufan Gürlek ise emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı
    11:12 Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı

    Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlayan Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, milli kalecisi Bülent Çetin'in açıklamalarına göre, takımdaki aile ortamının başarılarını etkilediği belirtildi. Alves Kablo, 22 maçta 21 galibiyet ve bir beraberlikle 64 puan toplayarak ligi birinci sırada tamamladı. Kulüp, Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Bülent Çetin, takımın hedefinin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olduğunu ifade etti.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek
    11:10 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü yapılacak Atakaş Hatayspor maçında forma giyecek. Barış Alper, bu sezon takımının en istikrarlı futbolcusu olarak dikkat çekiyor ve farklı mevkilerde gösterdiği iyi performansla takıma önemli katkı sağlıyor.

  • Sakaryaspor, play-off'ta doğrudan finale yükselmeyi hedefliyor
    11:08 Sakaryaspor, play-off'ta doğrudan finale yükselmeyi hedefliyor

    Trendyol 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor, normal sezonun kalan bölümünde üçüncü sıradaki yerini koruyarak play-off'ta doğrudan final oynamayı hedefliyor. Sakaryaspor, ligde 27 maçta 47 puanla 3. sırada yer alıyor ve 7 maçlık süreçte en fazla puanı alarak finale çıkmayı amaçlıyor.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında 100. resmi maçına çıkacak
    11:05 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında 100. resmi maçına çıkacak

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında oynaması durumunda sarı-kırmızılı formayla 100. resmi karşılaşmasına çıkacak. 23 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da farklı pozisyonlarda görev alarak dikkatleri üzerine çekti. Şu ana kadar 99 resmi maça çıkan Yılmaz, 8 gol kaydetti ve geçtiğimiz sezon Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca bu sezon Galatasaray'ın en istikrarlı futbolcusu olan Yılmaz, 46 maçta forma giydi.

  • İsmail Kartal, yıldız futbolcunun biletini kesti: Kendine kulüp bul
    11:03 İsmail Kartal, yıldız futbolcunun biletini kesti: Kendine kulüp bul

    Fenerbahçe, bu sezon beklenen performansı gösteremeyen Miha Zajc'ın menajeriyle görüşerek oyuncunun yaz aylarında kulüp bulmasını istedi. Zajc'ın sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor ve güncel piyasa değeri 3 milyon euro.


Advertisement