Tolga Zengin: Futbolda Gelişmiş Ülke Değiliz - Son Dakika
Spor

Tolga Zengin: Futbolda Gelişmiş Ülke Değiliz

Tolga Zengin: Futbolda Gelişmiş Ülke Değiliz

Beşiktaş Futbol Takımı Kaptanı Tolga Zengin, "Futbol anlamında gelişmiş ülke değiliz. Ülkemizde sistem yok. Gençlerimizde iş disiplini yok." dedi.

18.11.2015 18:20  Güncelleme: 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Futbol Takımı Kaptanı Tolga Zengin, Türkiye'nin futbolda gelişmiş bir ülke olmadığını ifade etti. Güneşli Uğur Lisesi'nde düzenlenen söyleşiye katılan siyah-beyazlı takımın kalecisi, Türk futbolu ve kariyeriyle ilgili değerlendirmeler yaptı.

"YABANCILARI ELEŞTİRİYORUZ AMA..."

Türk futbolunda sistem sorunu olduğunu dile getiren Tolga Zengin, "Futbol anlamında gelişmiş bir ülke değiliz. Ülkemizde sistem yok. Dışarıdan gelen oyuncuları başarısız oldukları konusunda eleştiriyoruz. Oyuncular orada sistemin bir parçası. Harcanan paraya ve alınan verimliliğe bakacak olursak belki de son sıradayız. Genç oyuncuların yetişmesinde aile içi eğitimin çok büyük önemi var. Gençlerimizde ise iş disiplini yok" diye konuştu.

"ANNEM SON SÖZÜNDE..."

Takım kaptanlığının önemine değinen Tolga, "Takım kaptanı olduğunuz zaman, görev almamanız gerektiğinde bile görev alırsınız. 'Görevi istemiyorum' deme gibi bir şansınız yoktur. Annem son sözünde bana 'Takımının başında ol' dedi" ifadelerini kullandı.

"BU SENE SADECE 1 KEZ ANTRENMAN KAÇIRDIM"

Hakkındaki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Beşiktaş kalecisi Tolga, "Futbol bir takım oyunu. Çok fazla gol yiyip şampiyon olabilir, çok az gol yiyip şampiyonluğu kaybedebilirsiniz. Bence önemli olan şampiyon olmaktır. Çalışmak ve sakatlanmamak çok önemli. Bu sene sadece bir kez antrenman kaçırdım. Antrenmanlarda düzgün çalıştığınız zaman performansınız artıyor ve bu maçlara yansıyor. Tüm bu yaşananlardan dersler çıkarıyor, tecrübeler ediniyorsunuz. Geçmişi geçmişte bırakıp önümüze bakmak gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

"MİLLİ GÖREVDEN KAÇMAM"

Milli görevden asla kaçmadığını, teknik direktörlerin kararlarına ve milli formayı giyen futbolcu arkadaşlarına saygı duyması gerektiğini anlatan Tolga Zengin, "Takımın başarısında, teknik direktörler teknik anlamda bir şey verebilir mi? Bilmiyorum ancak taktik anlamda verebilir. Belli bir takım disiplini oluşturabilir. Bence bir hocanın verebileceği en önemli şey adalettir" şeklinde konuştu.

"GEÇTİĞİMİZ SEZON YAPTIĞIMIZ YANLIŞLAR OLDU"

Geçen yıl şampiyonluğu kaybetmelerinde tecrübe eksikliği ve yoğun temponun etkili olduğunu vurgulayan tecrübeli kaleci, "Genç bir takımız ve çok yoğun tempoda deplasmandan deplasmana gidiyorduk. Devamlı seyahat halindeydik. Bu zaman ilerledikçe bizi yordu. Futbol anlamında yaptığımız yanlışlar da vardı ama bunlar geçmişte kaldı" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tolga Zengin: Futbolda Gelişmiş Ülke Değiliz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement