Beşiktaş'ın Arjantinli Oyuncusu Jose Sosa: Şu Ana Kadar 'Şampiyonluğun En Büyük Adayıyız' Görüntüsü... - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ın Arjantinli Oyuncusu Jose Sosa: Şu Ana Kadar 'Şampiyonluğun En Büyük Adayıyız' Görüntüsü...

Beşiktaş\'ın Arjantinli Oyuncusu Jose Sosa: Şu Ana Kadar \'Şampiyonluğun En Büyük Adayıyız\' Görüntüsü...

Beşiktaş'ın Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Sosa, DHA'ya özel açıklamalar yaptı.

19.11.2014 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ın Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Sosa, DHA'ya özel açıklamalar yaptı.

Beşiktaş'ın yıllardır süren 10 numara pozisyonundaki boşluğu dolduracağına inandığını söyleyen Sosa, takım arkadaşlarından, başarıya giden reçeteye, stat sorunundan UEFA Avrupa Ligi'ne kadar bir çok konuda özel açıklamalar yaptı.

"ŞANSIZ BİR SAKATLIK YAŞADIM AMA ŞU ANDA ADAPTASYONUM YÜZDE 100"

Takıma geç katılmasının sıkıntılarını yaşadığını söyleyen Sosa, "Şu anda çok memnunum. Beklediğimden daha iyi gelişiyor her şey. Futbol olarak bakarsak transfer sezonunun sonunda geldiğim için hazırlık dönemi de bitmişti geldiğimde. Orada takıma katılmamda bir geç kalma oldu. Şansız bir sakatlık yaşadım, ama takıma adaptasyonum şu anda yüzde yüz gerçekleşti diyebilirim" dedi.

"İSTANBUL SICAK İNSANLARA SAHİP GÜZEL BİR ŞEHİR"

Jose Sosa, 3 aydır bulunduğu İstanbul'daki ortamı, "Sosyal hayatta da şehre alışmaya çalışıyorum. Her şey yolunda gidiyor şu anda. Çok büyük ve güzel bir şehir İstanbul. Futbolcuların hayatı biraz kulüp içerisinde takımla beraber geçiyor. Ailemizi daha çok düşünüyoruz. Ailemiz için de eğlenceli, güzel, gezilecek görülecek yerleri olan, hava olarak da sıcak, insanlar olarak da sıcak insanlara sahip çok güzel bir şehir İstanbul" diye değerlendirdi.

"BAŞARIYA GİDEN YOL BİRLİKTELİKTEN GEÇER"

Başarıya gidecek yolun teknik ekip ve futbolcuların oluşturacağı birliktelikten geçtiğini belirten Sosa, "Hem hoca ile hem teknik ekibi ile hiçbir sıkıntımız yok. Çok iyi şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Grup olarak da oyuncularla da kesinlikle çok iyi şekilde anlaşıyoruz, Takım içerisinde birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Bu bir grup işi. Teknik ekip olsun, oyuncu kadrosu olsun bu bir grup işi. Bu grubu, bu takımı teknik ekiple beraber bir bütün haline getirip başarıya götüreceğiz. Herkes önemli bu grupta. Herkesin kendine göre çok büyük bir payı olacak. ve herkes de şu anda işini yapıyor" diye konuştu.

"EN KISA ZAMANDA YÜZDE YÜZ HAZIR OLACAĞIM"

Jose Sosa, takımın değişmezi olmak için biraz zamana ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "Bu biraz zaman meselesi. Oynadıkça oyuncu kendine geliyor. Ben de şans buldukça, oynadıkça en kısa zamanda kendimi toparlayıp yüzde yüz hazır olacağıma inanıyorum. Hergün antrenmanlarda inanarak istekli bir şekilde çalışmalarım devam ediyor. Sırf bana bağlı değil tabii ki bu. Hem takıma, hem hocalarımıza bağlı. Bir takım işi yapıyoruz burada. Ama en kısa zamanda ben hazır olacağıma inanıyorum" dedi.

"10 NUMARAYIM AMA DAHA ÖNCEKİ TAKIMLARDA POZİSYONUMUN DIŞINDA OYNATILDIM"

Gol ve asist istatistiklerinin düşük olmasını 10 numara dışında pozisyonlarda oynamasına bağlayan Sosa, "10 numara dışında pozisyonlarda da oynama kabiliyetim olduğu için son senelere baktığınızda istatistik olarak belki çok gol atmış olmayabilirim. Ama futbola başladığım ilk yıllardan kariyerimin ortasına kadar hep 10 numara pozisyonunda oynadım. Hocamızın da verdiği görev çerçevesinde eğer kendi pozisyonum olan 10 numara pozisyonunda oynarsam hem gol olarak hem asist istatistiği olarak takımıma iyi şeyler katacağıma inanıyorum" diyerek bir anlamda Slaven Bilic'e mesaj gönderdi.

"10 NUMARA BEKLENTİSİNİ KARŞILAYACAĞIM"

Arjantinli orta saha oyuncusu, Beşiktaş'ın yıllardır çözemediği 10 numara sorununa çare olup olmayacağı ile ilgili soruya "Baktığınızda da bizim takımımızda gerçekten kabiliyetli oyuncular var. Sizin de dediğiniz gibi 10 numara pozisyonu biraz daha özel bir pozisyon. O pozisyonda oynayan oyuncudan her zaman ısrarla daha fazlasını vermesi, takımda bir adım daha öne çıkması beklenir. Ben de takım bana alıştıkça bu beklentiyi cevaplayacağıma inanıyorum" diyerek iddiasını ortaya koydu.

"ŞU ANA KADAR 'ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYIYIZ' GÖRÜNTÜSÜ VEREMEDİK"

Genç ve aynı zamanda bir proje takımı olduklarını ifade eden Jose Sosa, şampiyonluk ile ilgili düşüncelerini, "Genç bir takımımız var. Genç oyunculardan oluşan bir takımımız var. Bütün liglerde olduğu gibi Türkiye Ligi'nde de büyük takımlar şampiyonluğa aday. Şu ana kadar 'şampiyonluğun en büyük adayıyız' gibi bir görüntü veremedik. Ama bir proje takımıyız, genç oyuncular var. Bu oyuncular ya bu sene ya önümüzdeki sene muhakkak bir patlama yapacaktır, bir çıkış yakalayacaktır. Bizim sonuna kadar götüreceğimize inanıyorum. Bu sene olursa tabii ki bizim için çok iyi olur. Ama bu takım muhakkak başarılı olacaktır" şeklinde ifade etti.

"HERKES TAKIMA İNANIRSA OLMAYACAK DİYE BİR ŞEY YOK"

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ekonomik olarak Beşiktaş'tan önde olmasına rağmen, herkesin takıma inandığında başarının geleceğini anlatan Sosa, "Ligimizde olan diğer iki takım Fenerbahçe ve Galatasaray ekonomik olarak bizden önde takımlar. Ama biz de çok iyi bir ekibe sahibiz. Başarıya gitmek için ilk başta çok iyi çalışmak lazım, üst limitleri zorlamak lazım çalışarak. Ondan sonra burada herkesin inanması lazım, bizim takıma inanması lazım. Başta teknik ekip olsun, çalışanlar olsun herkesin takıma inanması lazım. Bu sene aslında iyi maçlar oynamasak da kötü maçlarda da puan kazanmasını bildik. Orada da bir kalite koyduğumuza inanıyorum. Çalıştığımız sürece herkes inanırsa olmayacak diye bir şey yok, her şey mümkün. Tek ben değil, bu sene aramıza katılan diğer tecrübeli arkadaşlar da muhakkak takıma yardımcı olacaklardır. Ligin ikinci yarısında da takımı belli yere getirdikten sonra özellikle saha içinde ne kadar konuşsak da, futbol saha içinde oynanıyor. O an geldiği zaman sahanın içinde tecrübeli isimlerin diğer daha genç isimlere yardımcı olacağına inanıyorum. Ben de buna dahilim" dedi.

"GİDEBİLDİĞİMİZ YERE KADAR GİTMEMİZ LAZIM"

Jose Sosa, UEFA Avrupa Ligi ile ilgili olarak, "Şu anda Avrupa Ligi'nde bir üst tura çıkmayı hak ettiğimize inanıyorum. Şu anda en büyük hedefimiz bir üst tura çıkmak. Ondan sonra gelen rakibimizle iki maçınız var. Kendi evinizde oynayacağınız maç çok önemli bu ikili maçlarda. Kendi evinizde muhakkak iyi bir sonuç almanız lazım. Ondan sonra ilk maçı kendi evinizde oynarsanız, kendi evinizde iyi sonuç alırsanız, diğer maça bakarsınız. Deplasmanda oynarsanız da ona göre iyi bir sonuç almanız lazım. Ligi de ben böyle görüyorum, Türkiye Ligi'ni de. Şu anda alabildiğimiz kadar puanları toplamamız lazım. İkinci yarıda da o karar verme aşamasında, ligin çözülme aşamasında, puanları topladıktan sonra belli bir karakter ortaya koyup, belli bir takım oyunu ortaya koyup, finalde işin üstesinden gelmek lazım. Gidebildiği kadar gitmesi lazım" şeklinde konuştu.

"HER BAŞARILI TAKIMIN ARKASINDA GÜZEL BİR STAT VARDIR"

Statsız olmanın zorluğuna değinen Sosa, "Sahasız oynamak tabii ki çok zor .Her başarılı takımın arkasında güzel bir stat vardır. Kendilerini destekleyen bir taraftar grubu vardır kendi statlarında. Beşiktaş taraftarı çok büyük. Taraftarı ile ünlü bir kulüp, meşhur bir kulüp dünya çapında. Olimpiyat Stadı'nda yaşadığımız sıkıntı aslında biraz da stat boş kalınca, ev sahibi değilmişiz gibi, sanki deplasmanda oynuyormuşuz gibi bir his oluyor bizde. Şu andaki tek arzumuz stadımızın bir an önce bitmesi ve stadımıza geçmemiz. Onun dışında da orda mı oynamışız, Olimpiyat'ta mı oynamışız, başka statta mı oynamışız çok önemli değil. Biz futbolcular olarak elimizden gelen çabayı sarf edip, nerede oynarsak oynayalım kendi evimizde oynuyormuş gibi o hissiyatı karşı takıma verip saha ve seyirci avantajını yanımıza almamız lazım" dedi.

"BEŞİKTAŞ TARAFTARININ BÜYÜKLÜĞÜNÜ HER YERDE SİZE HİSSETTİRİYORLAR"

Jose Sosa, Beşiktaş taraftarıyla ilgili de şöyle konuştu:

"Beşiktaş taraftarının büyüklüğünü hissetmek için illa sahaya çıkmaya gerek yok. İstanbul'un herhangi bir yerinde özellikle Beşiktaş semtinde bulunduğunuz zaman Beşiktaş taraftarının büyüklüğünü size hissettiriyorlar. Ankara'da oynadığımız maçta da İstanbul'a uzak bir şehir olmasına rağmen yüzlerce kilometre uzakta Beşiktaş taraftarı büyük bir taraftar olduğunu, Beşiktaş'ın büyük bir takım olduğunu gösterdiğine inanıyorum ben. Taraftarımızla ilgili bence konuşacak hiçbir şey yok."

"MARADONA VE MESSİ'Yİ KARŞILAŞTIRMIYORUZ, İKİSİNİ BİRDEN SEVİYORUZ"

Sosa son olarak, Arjantin'de Maradona ve Messi'yi karşılaştırmadıklarını ve ikisinin de farklı dönemlerin oyuncusu olduğunu belirterek, "Oynadıkları dönemlere ve karakterlerine bakarsak, ikisi de değişik oyuncular. Messi ile paylaşımlarım oldu, beraber yaşadığımız anlar oldu. Biz ikisini karşılaştırmıyoruz, ikisini birden seviyoruz" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ın Arjantinli Oyuncusu Jose Sosa: Şu Ana Kadar 'Şampiyonluğun En Büyük Adayıyız' Görüntüsü... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement