Beşiktaş'ın Emektar İsmi Süreyya Soner Açıklamalarda Bulundu - Son Dakika
Spor

Beşiktaş'ın Emektar İsmi Süreyya Soner Açıklamalarda Bulundu

Beşiktaş\'ın Emektar İsmi Süreyya Soner Açıklamalarda Bulundu

Beşiktaş'ta yılların eskitemediği emektar malzemeci Süreyya Soner birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

28.09.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş’ın yeni formalarının tanıtıldığı Reklam filmini izlemişsinizdir. Emeğe yaptığı vurguyla sadece Beşiktaşlıların değil, tüm futbolseverlerin gönlünü fetheden bu reklamın yıldızı Süreyya Soner’di. Beşiktaş’ın 33 yıllık malzemecisi Süreyya Soner, hayatını anlatacak belgeselin heyecanını yaşıyor şimdi. Gökçe Kaan Demirkıran’ın yönettiği belgeseli yakın bir zamanda izleyeceğiz. Biz de belgeselden önce Süreyya Soner’le bir söyleşi yaptık. Hem Soner’in anılarını konuştuk hem de belgeseli...

Sizi en son Beşiktaş futbol takımının yeni sezon formaları için hazırlanan reklam filminde gördük. Neler hissettiniz?

Sadece bir kere izledim. Kendimi hiç seyretmem ben.

Nasıl oldu bu reklamda rol almanız?

Yöneticiler söyleyince oldu. Yöneticiler söylemeseydi olmazdı zaten.

Bir de belgeseliniz çekiliyor...

Bir gün İnönü Stadı’nın müdürü Turgut Bey çağırdı beni. “Bir arkadaş seninle görüşmek istiyor” dedi. Ben de kabul ettim. “Neden?” diye sordum, “Belgesel için” dedi. “Ne belgeseli müdürüm?” dedim. Arkadaş geldi, Turgut Bey tanıştırdı bizi. “Gökçe Kaan Demirkıran” dedi. Gökçe de “Abi, senin belgeselini çekmek istiyorum” dedi. Ben de şaşırdım.

Yılmaz Güney bana hayatı öğretti”

İlk çekimi İnönü Stadı’nda mı yaptınız?

Tabii daha yıkılmamıştı İnönü. Soyunma odalarında, sahada çekimler yaptık.

Zorladınız mı Demirkıran’ı, yoksa hemen kabul ettiniz mi?

Çok zorlamadım. Kabul ettim hemen. İlk önce altyapıdan bir çocuğun babası Kitap yazmamı istemişti. Onu kabul etmemiştim, Gökçe yönetimden izin alınca kabul ettim. Bir de “Üniversite öğrencisiyim” filan deyince dayanamadım. Çünkü ben okumadım. Bu yüzden de okuyanlara büyük saygı duyuyorum. Babam denizaltı subayıydı, okumamızı çok istemişti ama okumadım.

Hemen iş hayatına mı atıldınız?

Okumadığım için babam matbaaya verdi. Oradan başladık işte.

Yeşilçam maceralarınız da var sizin...

Benim arkadaşlarım hep Yeşilçam’daydı. Gide gele alıştık. Ama hep günlük işler yapıyorduk. Adam olmadığı zaman arayıp “Süreyya gel, film var. Mersin’e ya da Adana’ya gideceğiz iki günlüğüne” diyorlardı. Set işçiliği yapıyordum. Arkadaşlar da seviyordu beni. Böyle böyle birçok sette çalıştım devamlılık olmadığı için. Her artistle tanışmış oldum. Bir ara 9-10 günlük bir çalışmamız oldu Gebze’de. “Süreyya gel, adam yok fakat adam gelince yollarız” dediler. Yılmaz Güney’in “Kahreden Kurşun” filmini çektik. Yılmaz Güney’den çok şey öğrendim ben. 9-10 günde hayatı öğretti bana.

Beşiktaş’a nasıl “transfer oldunuz” diye sorayım...

1981’di. Yedinci ayda altyapıda çalışmaya başladım. Ziya Doğan getirdi zaten beni. Bir maç esnasında tanışmıştık. Ahmet Abi vardı, daha sonra rahmetli oldu, o A takımındaydı. O ayrılınca ben geçtim A takımına. Şeref Stadı’ndaydık o zaman. Zor şartlar, her yer çamur. Makine yok, ufak merdaneli makineler var sadece. Formaları yıkamak zor...

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Beşiktaş'ın Emektar İsmi Süreyya Soner Açıklamalarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement