Beşiktaş Kent Dayanışması: Rüyaları, İstanbul'da da Yeni Bir Kaçak Saray... - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş Kent Dayanışması: Rüyaları, İstanbul'da da Yeni Bir Kaçak Saray...

Beşiktaş Kent Dayanışması: Rüyaları, İstanbul\'da da Yeni Bir Kaçak Saray...

Beşiktaş Kent Dayanışması, Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi ve Yıldız Savunması üyeleri, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin(YTÜ) Beşiktaş'ta bulunan Yıldız Yerleşkesinin Cumhurbaşkanlığı ofisine dönüştürüleceği iddiaları ve konuyla ilgili dilekçe veren 2 öğrenciye rektörlük tarafından soruşturma açılması üzerine basın toplantısı düzenledi.

06.07.2015 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kent Dayanışması, Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi ve Yıldız Savunması üyeleri, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin(YTÜ) Beşiktaş'ta bulunan Yıldız Yerleşkesinin Cumhurbaşkanlığı ofisine dönüştürüleceği iddiaları ve konuyla ilgili dilekçe veren 2 öğrenciye rektörlük tarafından soruşturma açılması üzerine basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimler öncesinde katıldığı bir televizyon programında Yıldız Teknik Üniversitesi'nin (YTÜ) Beşiktaş'ta bulunan Yıldız Yerleşkesini 'Cumhurbaşkanlığı'na ait bir yere' dönüştürmek ve külliye açmak istediğini açıklamıştı. Açıklama üzerine, Yıldız Yerleşkesi'nin akıbetini soran 2 öğrenciye 'üniversitede izinsiz afiş asmak ve stand açmak' gerekçesiyle YTÜ Rektörlüğü tarafından soruşturma açıldı. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Kent Dayanışması, Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi ve Yıldız Savunması üyeleri, Yıldız yerleşkesinin 1999 yılından bu yana parça parça Davutpaşa Kampüsü'ne taşındığını, geriye Mimarlık, Gemi İnşaatı ve Makine Mühendisliği bölümlerinin kaldığını ifade etti.

'SORUŞTURMA SADECE DİLEKÇE VEREN 2 ÖĞRENCİYE AÇILDI'

Basın açıklaması yapan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencisi Ezgi Sevinç, kampüsün geleceğine yönelik soruları içeren dilekçeleri vermelerinden bir gün sonra kendileri hakkında 'üniversitede izinsiz afiş asmak ve stand açmak' gerekçesiyle soruşturma açıldığını belirterek, 'Onlarca kişi stantta durdu ama soruşturma sadece dilekçe veren 2 öğrenciye açıldıö dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin planlarını isteyen Şehir Bölge Planlama bölümünden bir öğrenciye de 'kurum içi bilgi' gerekçesiyle olumsuz yanıt verildiğini belirten Sevinç, 'Yıldız Savunması olarak üniversite yönetimine kampüsün akıbetini sorduğumuzda kampüste kalan 3 fakültenin ve rektörlüğün taşınmasının gündemde olmadığını sözlü olarak ifade ettiler. Bunun duyurusunun okulun internet sitesinde yapılmasını istediğimizde ise 'Senato her an karar değiştirebilir, yukarıdan her an emir gelebilir' bahanesiyle bu durumu yazılı olarak açıklamayacaklarını söylediler" dedi.

RÜYALARI, İSTANBUL'DA DA YENİ BİR KAÇAK SARAY ORTAYA ÇIKACAK

Başbakanlık Çalışma Ofisinin yer aldığı Dolmabahçe'yi örnek gösteren Beşiktaş Kent Dayanışması üyesi Ersin Kiriş 'Biz bunu daha önceden biliyoruz. Burası daha önce kamunun kullandığı bir alandı. Bugün cumhurbaşkanı ya da başbakanın orada olduğu günlerde vapura gitmenin bile zor olduğu, halkın kullanımının gün gün yok olduğu bir durum oluşuyor. Aynı şey Yıldız'ın da başına gelecek' diye konuştu. Kiriş, 'Öyle ki rüyaları, öğrenciler Davutpaşa'ya gidecek, Yıldız Kampüsü'nün fakülteleri, kütüphanesi, laboratuvarları, atölyeleri Erdoğan'ın istediği gibi heba edilecek, Ankara'dan sonra İstanbul'da da usulsüzlükler üzerine kurulmuş yeni bir kaçak Saray daha ortaya çıkacak' ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş Kent Dayanışması: Rüyaları, İstanbul'da da Yeni Bir Kaçak Saray... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement