Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman Açıklaması - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman Açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulübün menfaatlerini gözeterek transfer çalışmalarını yürüttüklerini ancak bazı kişilerin gündemlerine aldıkları oyuncularla ilgili ahlaksız tekliflerde bulunduklarını söyledi.

25.07.2016 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulübün menfaatlerini gözeterek transfer çalışmalarını yürüttüklerini ancak bazı kişilerin gündemlerine aldıkları oyuncularla ilgili ahlaksız tekliflerde bulunduklarını söyledi.

Siyah-beyazlı takımın Avusturya'nın Leogang bölgesinde yaptığı kampa gelen ve takımın kaldığı otelde basın toplantısı düzenleyen Orman, transfer çalışmalarında çeşitli nedenlerle zorlandıklarını ancak çizgilerinden taviz vermeden devam ettiklerini dile getirdi.

Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın zor günlerden geçtiğini vurgulayan Fikret Orman, "Terörizm her yerde. Son olaylar bunun üzerine tuz biber ekti. Maalesef ki ahlaksız bir dünyada yaşıyoruz. Bir oyuncuyu transfer etmek istiyorsunuz, etmek istediğiniz oyuncuya telefon açılıyor, 'Türkiye'ye gitmeyin böyle oluyor, şöyle oluyor', kulüplere telefon açıyorlar, 'biz Beşiktaş'tan 10 milyon, 20 milyon getiririz' diye, ki bizden kim o parayı almış bilmiyorum." dedi.

Türkiye'de yaşanan olaylar nedeniyle herkesin şok olduğunu kaydeden Orman, şunları söyledi:

"Bu süreç tam anlamıyla bitmiş değil. Bir de Beşiktaş'ın gerçeği var, ekonomik gerçekler, çok zorlanıyoruz. Ülkemiz, terörizmle mücadelede her ülkeye destek veren bir ülke. Bunların da geçeceğine inanıyoruz. Taraftarlar transferde anlamak istemiyor. UEFA ile yapılan anlaşma gereği 'Şuradan 10 milyon liraya şunu alalım' diye bütçe yok. İşimiz Beşiktaş menfaatleri açısından kulübü doğru yönetmek. Şu ana kadar yapılan transferler, Beşiktaş menfaatleri açısından doğru fiyatlarla yapılan transferler. Adriano transferiyle ne demek istediğimizi herkes anlamıştır. Önemli bir oyuncuyu takıma kazandırdık."

"Hepimiz bir aileyiz"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında kendisinin ve takımın yaşadıklarına değinen Orman, "Hepimiz şoktaydık. Yurt dışındaydım ama çocuklarım, arkadaşlarım, oyuncularım ve sizler Türkiye'desiniz. Hepimiz bir aileyiz. Hep beraber mutlu, huzurlu yaşadığımız ülke var. Herkesi düşünüyorsunuz, çocukları düşünüyorsunuz." diye konuştu.

Vodafone Arena'ya helikopterle darbeci askerlerin indirilmesine değinen Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O dakika itibarıyla stadımıza iki üç sefer asker indirildi. Bana da hemen bilgisi geldi. (Stattaki görevliler) 'ne yapalım?' dediler. (Darbecilerin) Ellerinde silah var, bizim görevliler iki üç kişi, ne yapabilirlerdi ki? Beşiktaşla alakalı bir şey değil. Maddi zarar var. Bazı yerleri kırdılar. Şikayetçi olduk. Maddi hasarla ilgili tespit yaptık. Üzücü bir durum."

- "Adriano'nun transfer süreci zor geçti"

Beşiktaş'ın transferi için görüşmelerde bulunduğu Adriano'nun transferine değinen Orman, sürecin zorlu geçtiğini dile getirdi.

Adriano transferi konusunda görüşmelerin geçen sezonun devre arasında başladığına dikkati çeken Fikret Orman, "Beşiktaş'ta oynamak istedi, biz de olmasını istedik. Süreç zor geçti. Özellikle havaalanı, bu darbe girişimi filan. Baktığınız zaman meydanlarda insanlar buluşuyor ama ülkemizdeki insanlar için hayat normal devam ediyor. Adriano eşini aldı geldi. Taraftar coşkusunu gördü, o da mutlu oldu." ifadelerini kullandı.

Tecrübeli oyuncuyu transfer bütçeleri içinde aldıklarını anlatan Orman, "Düzgün iş yapıyoruz. İtibarlı kulüp Barcelona ile de iyi ilişkilerimiz var." diye konuştu.

"Mathieu, ilgilendiğimiz tek oyuncu değil"

Barcelona'nın stoperi Jeremy Mathieu'nun transferiyle ilgili soruyu yanıtlayan başkan Orman, sadece Fransız oyuncunun listelerinde olmadığını başka isimlerin de gündemlerinde bulunduğunu vurguladı.

Yönetim olarak transferde hedef şaşırtma da yapabildiklerine dikkati çeken Orman, "Kime elimizi sürsek, kuyruk acısı olan bazı kulüpler birken beş öneriyorlar. Büyük bedellere transfer yaptıkları için 'merhaba' dediğimiz oyuncuya birken beş ödüyorlar. Bu işten para kazanan menajerler 'yüzken beş yüze satarız' diyorlar. Herkes hayal aleminde yaşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Mathieu'nun ilgilendikleri tek oyuncu olmadığını anlatan Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başka oyuncularla da ilgileniyoruz. Çok detaylı bilgi veremem. Mathieu, kariyeri belli ve bir senelik sözleşmeye sahip bir oyuncu. Transfer eylül ayının başına kadar devam ediyor. Hatta Sosa'yı ligde Mersin İdmanyurdu maçı oynanırken yaptık. Genel tarzımız maddi olarak doğru fiyatlandırma yapmak. Taraftarlarımız bununla alakalı umutsuzluğa düşüyor ama düşmemeleri lazım. O çizgide devam edeceğiz."

"Önümüzdeki sezon en önemli sezon"

Orman, gelecek sezonun kulüp için en önemli dönem olduğunu söyledi.

Kulübü toparlamayı hedeflediklerini belirten Orman, "Önümüzdeki sene en önemli sene. Maddi olarak önümüzdeki seneden sonra daha rahat konuma geleceğiz. Stadımız bitti ama onunla alakalı kombineyi önümüzdeki sene kullanmıştık. Ondan sonra boş. Yayın geliri için son sene. Yeni yayın gelirleri olacak. Üçüncü yıldızı sezon sonunda takmak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

"Sosa'nın ruhsal durumunu sağlıklı görmedik"

Avusturya kampına gelmesine rağmen rahatsızlığı ile sakatlığını gerekçe göstererek antrenmanlara katılmayan ve daha sonra İstanbul'a gönderilen Jose Sosa'nın durumuna açıklık getiren Orman, Arjantinli futbolcunun ruhsal durumunu sağlıklı görmediklerini ve kafasını toparlamasını beklediklerini dile getirdi.

Sosa ile herhangi bir ayrılığın olmadığını vurgulayan Fikret Orman, "Kopabilmesi için kontratının feshedilmesi lazım. Kendi açısından buhranlı bir zaman yaşıyor. Jose Sosa'nın ruhsal durumunu sağlıklı olarak görmüyorum, kararları da bunu gösteriyor. Profesyonel manada her şeyden evvel takıma zarar vermemesi lazım. Burada yaptığı hareketler hiç profesyonelce değil. Takımın genel yapısına da zarar verecek boyutta." diye konuştu.

Sosa'nın antrenman programını İstanbul'da sürdüreceğini kaydeden başkan Orman, şunları söyledi:

"Ortada bir sözleşmemiz var. Arzu ettiğimiz kendine gelsin, kendini toparlasın ve takımdaki yerini alsın. Hem kendine hem Beşiktaş'taki ilişkilerine zarar vermeden takımdaki yerini almasını tavsiye ettim. Gitmek istiyorsa ticari durum. O giderse yerine oyuncu alacağız. İstediğimiz oyuncuların maliyetleri var, o parayı getirebilirse gidebilir. Şu anda yapmış olduğu şey, kendisine zarar vermek. Çok prensipli ve insanı bir tarafta duruyoruz. Temenni ediyorum ki iyi bir hale gelir."

Mario Gomez'in gidişi

Geçen sezon siyah-beyazlı formayla gol krallığı yaşayan ancak yeni sezonda takımda olmayacağını açıklayan Mario Gomez'e de değinen Orman, Alman futbolcunun giderken öne sürdüğü gerekçelere katılmadığını ancak kararına saygı duyduğunu vurguladı.

Gomez'in Beşiktaş'ı çok iyi temsil ettiğini kaydeden Orman, "Geçen sezon sözleşme imzalarken de aynı şeyler vardı. Terörden çok bahsediyor. Almanya- Fransa maçında stadın önünde bomba patladı. Münih'te evleniyor, aynı terör olayı oluyor. Bu ülke bizim, vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Dünyanın cennet vatanı. Söylediklerine katılmıyorum ama saygı duymak lazım. Biz kendisini çok sevdik. Bakarsınız ileriki dönemlerde gelir. (Dönüş ihtimali) Öyle bir durum söz konusu değil." şeklinde konuştu.

Transferde arayışlar

Giden oyunculardan dolayı takımın dağıldığı yönünde algı oluşturulmaya çalışıldığının altını çizen Orman, şunları kaydetti:

"Sağ bek Serdar, sol bek İsmail gitti. Mario, bir de Gökhan Töre gitti. Sağ beke milli takımın en önemli adamı Gökhan Gönül'ü aldık. Sol beke Adriano'yu aldık. Stoperde şimdi bir arayışımız var. Gökhan Töre ayrılmadan önce Aras ile bir hamlemiz oldu. İlgilendiğimiz iki mevki var; biri stoper, diğeri forvet. Türk Milli Takımı'nın en önemli forveti bizde. Rekabet olması için o bölgeye takviye istiyoruz."

Kasımpaşalı futbolcu Eren Derdiyok'la ilgili duruma değinen Orman, "Eren ile alakalı teklifte bulunmadık. 'Satmayı düşünüyorlar mı, nasıl bir şekilde satıyorlar' diye sorduk. Eren bildiğim kadarıyla Beşiktaşlı." yorumunu yaptı.

Antalyaspor'da forma giyen Eto'o'nun hatırlatılması üzerine Orman, " Demba Ba'nın transferinden önce de buluştuk. O zaman transfer etmek istiyordum. Geçen sezon iyi işler yaptı. Bizim disiplin konusunda çizgilerimiz var. O çizgiye ve maddi konulara uyduğu anda neden olmasın? Kişisel olarak Beşiktaş'ta görmek isterim." ifadelerini kullandı.

Barcelona'da forma giyen Arda Turan'ın gündemlerinde olmadığını anlatan Fikret Orman, "Sosa'nın durumunun netleşmesiyle ortaya çıkacak bir durum. Aynı pozisyonda oynuyorlar. Sosa'nın bizimle, teknik direktörle, takımdaki arkadaşlarıyla ilgili aklı yerine gelsin. Sosa her sezon başında böyle oluyor, lig başlıyor ondan sonra devam ediyor. Şu ana kadar Arda ile ilgili girişimde bulunmadık." değerlendirmesinde bulundu.

Teknik direktör Şenol Güneş'in ruh halinin de çok iyi olduğunu ve transferler gerçekleştikçe moralinin yükseldiğini belirten Orman, paniklemeden ve düzgün bir şekilde transfer çalışmalarını yürüttüklerini kaydetti.

Erdal Torunoğulları'nın istifası

Geçtiğimiz günlerde istifa eden eski yönetici Erdal Torunoğulları ile ilgili Orman, şöyle konuştu:

"Erdal Torunoğulları, yakın arkadaşımız. Duygusal davrandı, hata etti. Fevri hareketler içinde bulundu. Biraz dinlensin. Başkan olarak ailenin babasıyım. Bazı konularda fevri olmamak lazım. Erdal gelir, işine gücüne devam eder. Biz menajerlerle yönetilmeyiz. Beşiktaş'ın menfaatlerine göre hareket ederiz. O menfaatler içinde varlar, yoksa yoklar. Çok eskiden beri tanıdığım menajerler var, bize uymuyor diye çalışmıyoruz. Ahmet Bulut'un üzerine gidiliyor. Ben geldiğimde 17'ye yakın oyuncusu vardı, şimdi Gökhan Gönül var. Adriano'da önemli rol oynadı. Küskünlükler olur, ciddi bir şey olmaz. Erdal çocuklarından ayrı kaldı, biraz dinlensin."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı
    13:26 Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı

    A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanmak için A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da bir hazırlık kampı düzenliyor. Milliler, kamp sonrasında Karadağ ile Rize'de karşılaşacak ve maç TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak. Son maçlarını ise Sırbistan ile deplasmanda oynayacaklar.

  • TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı
    13:25 TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı

    Türkiye Golf Federasyonu tarafından düzenlenen TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı. Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan Antalya Golf Kulübü sahalarında gerçekleştirilen turnuvada, 13 golf kulübünden 23 sporcu mücadele ediyor. Sporcular 3 gün sürecek turnuvada 54 çukurda mücadele verecek. Golf Milli Takımı Başantrenörü Keith Coveney de turu takip ediyor.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı
    13:24 A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı

    2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A Milli Kadın Hentbol Takımı, A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da yürüteceği hazırlık kampına başladı.

  • Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı
    13:24 Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı

    Siirt Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne ait olan şehir içi otobüsleri, Siirt İl Özel İdare Spor'un renkleri olan sarı maviye boyandı. Siirt Belediyesi otobüs durağında düzenlenen etkinlikte konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 'Farklı renklerde ve farklı zaman dilimlerinde alınan otobüslerde bütünlük ve ahenk sağlamak amacıyla bu şehrin sevdası olan Siirt Sporu simgeleyen mavi ve sarı renklere boyandı' dedi.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncularıyla iftarda buluştu
    13:22 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncularıyla iftarda buluştu

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncuları ve aileleriyle iftar sonrasında bir araya geldi. Başkan Yalçın, çocukların başarılarından dolayı duygulandığını ve gelecekte ülkenin en iyi futbolcularının onlar olmasını istediklerini belirtti.

  • Kayseri Sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 10 Madalya Kazandı
    13:20 Kayseri Sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 10 Madalya Kazandı

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri'yi temsil eden sporcular, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuları makamında ağırlayarak başarılarını kutladı ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü
    13:18 Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri Bölgesi Bilek Güreşi Sporcuları, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürü tarafından kabul edildi ve başarılarından dolayı tebrik edildi.

  • Aradaki yaş farkı bomba! Sergen Yalçın'ı günübirlik İstanbul'a getiren güzel
    13:08 Aradaki yaş farkı bomba! Sergen Yalçın'ı günübirlik İstanbul'a getiren güzel

    24 yaşındaki oyuncu Melisa Döngel ve 51 yaşındaki eski sevgilisi Sergen Yalçın'ın aşkları yeniden alevlendi. Geçen yaz Çeşme'de bir araya gelen çiftin ilişkilerini gözlerden uzak tutmak için özel restoranları tercih ettikleri ve Yalçın'ın takımının maç ve idmanı olmadığı günlerde Döngel'le buluşmak için İstanbul'a geldiği öğrenildi. İkilinin arasında 27 yaş fark bulunuyor.

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı
    12:50 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı

    Afyonkarahisar'da düzenlenen Okul Sporları Badminton müsabakaları, Çiğiltepe Spor Salonu'nda başladı. Genç sporcular yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Müsabakalara katılan gençler arasında yoğun bir rekabet yaşandı.

  • Ronaldo'nun servet değerindeki yeni aracını görmeniz lazım
    12:43 Ronaldo'nun servet değerindeki yeni aracını görmeniz lazım

    Futbolculuğu kadar sahip olduğu ultra lüks yaşantısıyla da dikkat çeken Cristiano Ronaldo, Portekiz'de 2.5 milyon euroluk (87 milyon lira) Ferrari Daytona SP3 ile görüntülendi. Ronaldo'nun yeni aracı olan Ferrari Daytona SP3'ten sadece 599 adet üretildi.

  • Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor
    12:37 Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor

    Denizlispor, TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizlispor, galibiyet parolasıyla maça hazırlanıyor. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, maçın önemine dikkat çekerek, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.

  • MSKÜ Öğrencileri İçin İftar Programı Düzenlendi
    12:30 MSKÜ Öğrencileri İçin İftar Programı Düzenlendi

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğrenciler için Sıtkı Koçman Spor Tesisleri Futbol Sahasında iftar programı düzenledi. Programa üniversite yöneticileri, kaymakam, müftü ve çok sayıda öğrenci katıldı. MSKÜ'de eğitim gören öğrencilerin bütçelerine destek olmak amacıyla imzalanan protokol kapsamında, Ramazan ayı boyunca öğrencilerin iftar yemeği Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Ramazan ayının bereketli geçmesini temenni etti.


Advertisement