Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Toplantısı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, idari ve mali genel kurulda yaptığı ve seçime gidebilecekleri yönündeki açıklamasıyla ilgili, "Seçim sandığından kaçmam. O gün orada seçim isteyen arkadaşlar gelsinler, 'başkan şu tarihte yapalım' desinler.

08.08.2015 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, idari ve mali genel kurulda yaptığı ve seçime gidebilecekleri yönündeki açıklamasıyla ilgili, "Seçim sandığından kaçmam. O gün orada seçim isteyen arkadaşlar gelsinler, 'başkan şu tarihte yapalım' desinler. Beşiktaş'ın menfaatine göre hareket edelim" dedi.

Orman, Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Beşiktaş Kulübü başkanlığına seçilerek geldiğini belirterek, "Seçim sandığından kaçmam. Otobüslerle adam getirmedim. Getirmek için de bir şey yapmadım, ama siz internet sayfasından insanları örgütleyip orada Beşiktaş başkanına küfür ettirirken örgütlü olmuyorsunuz" diye konuştu.

Konuşması sırasında sinirlendiği gözlenen ve toplantıdaki birkaç üyeye yönelik sert ifadelerde bulunan Orman, "Madem seçim isteniyor, 'sandığı koyalım' dedik. Yönetim kurulu daha sonra 'Başkan sen bize konuşmadan böyle bir şey söyledin, ama şu an yapmamız gereken şeyler var' dedi. 'Doğrudur, yapalım gidelim' dedim. Divan başkanımız da kararımızı gözden geçirmemizi söyledi. Geçirelim. Orada o gün seçim isteyen arkadaşlar gelsinler, 'başkan şu tarihte yapalım' desinler. Beşiktaş'ın menfaatine göre hareket edelim" şeklinde konuştu.

"Bakkal mantığıyla muhasebe anlatılmaz"

Orman, borçlarla ilgili yapılan eleştirilere sert çıkan ve Beşiktaş Kulübü'nün çok büyük bir organizasyon olduğunu kaydederek, "Birçok şirketi var ve bunların hepsi denetlenmektedir. Bir heyet kurulsun ve bir dahaki divan kurulu toplantısında '1,5-2,5 milyar lira' denen borçları bir açalım. 'Battık, çıktık' diye toplantılar yapılıyor. Bu rakamlar hepimizi rahatsız ediyor. Madem böyle bir heyet oluşturalım, kimse şaibe altında kalmasın" değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş Kulübü Denetleme Kurulu'nun söylediklerine itibar edilmediğini kaydeden Orman, "O zaman bir heyet oluşturulsun ve bakılsın. Bir şeyin üstü örtülüyormuş gibi olmasın. Bakkal mantığıyla muhasebe anlatılmaz. Beşiktaş 2,5 milyar lira nasıl borçlanacak? Böyle olsa karşınızda durabilir miydik? Hiçbir şeyin altını kapattığımız yok. Kimse Beşiktaş'ın itibarını divan kurulunda itibarsızlaştırmasın" ifadelerini kullandı.

"Yöneticilik yapmışsınız, ne çivi çakmışsınız?"

"Seneler boyu maketlerle gelip hiçbir şey yapmayanlardan hesap sorulmazken, biz yaparken bunun suçlusu haline geliyoruz" diyen Orman, şunları söyledi:

"Üzülmek istemiyorum ama Beşiktaş'ta bir şey yapmak isteyenlere destek olunmasını istiyoruz. Bir şeylerle uğraşıyoruz, bir mücadele içindeyiz. Beşiktaş'ın daha önceki stat geliri 30 milyon dolardı. Stadı yaparak bunu 150 milyon dolara çıkarıyoruz. Beşiktaş'ın stat geliri 150 milyon dolara geliyor, ama '3 senelik loca ve VIP gelirlerini satmışsınız. Bu nasıl gelir?' diyorlar. Bu geliri aldık, stada harcadık ve borç hanesinde duruyor. Stadı yapmamız bu şekilde mümkün. Yöneticilik yapmışsınız, ne çivi çakmışsınız?"

Vodafone Arena'ya 242 milyon lira

Fikret Orman, yapımı devam eden Vodafone Arena'ya şu ana kadar 242 milyon harcadıklarını açıkladı.

En kısa sürede Vodafone Arena'ya dönmek için gayret ettiklerini aktaran Orman, "Vodafone Arena için şu ana kadar 242 milyon lira harcamışız. Bir kaza yaşandı ve Allah'tan ölümsüz bir kaza oldu. Belki çok acele ettiğimiz bazı şeyler oluyor. Allah affetsin" diye konuştu.

Orman, Vodafone Arena inşaatında 837 kişinin çalıştığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Çatı kazası, süreci biraz uzatmış olacak. Halatlarda bir zedelenme olup olmadığı için röntgen çekilmesi gerekiyor. Önümüzdeki hafta Fransız heyetten rapor gelecek. İnşaat son sürat devam etmektedir. Çatı 16,7 milyon avroya mal olacak ve 12 milyon avrosunu ödedik. 15 günde bir ödeme yapıyoruz. Çok zor bir inşaat. Çatısı da çok zor. Bursaspor çatıyı 2-3 senede kaldıramadı. Herkes emin olsun ki, Beşiktaş başkanı ve yönetim kurulu gece, gündüz demeden orada çalışmaktadır. İnşallah en kısa sürede stadımıza dönmüş olacağız."

"Formalarına reklam bulamıyorlar"

Fikret Orman, 2015-2016 futbol sezonu öncesi 5 oyuncu transferi yaptıklarını hatırlatarak, "Beşiktaş, son 10 yılda ilk defa bir sezona hiçbir futbolcusuna bir kuruş borcu olmadan girmiştir. Formalarına reklam bulamıyorlar. O Beşiktaş'a atıfta bulunan kişiler, buldukları reklamı açıklasınlar. Onlar ne kadar elde etmiş, biz ne kadar elde etmişiz. Aldığımız dönemdeki takımın piyasa değeri de şimdiki takımın piyasa değeri de bellidir" şeklinde görüş bildirdi.

Futbolcu satışından 18 milyon avroluk bir gelir elde ettiklerini, transferde 6 milyon 250 bin avroluk da bir bonservis harcamalarının olduğunu belirten Orman, "Giden futbolcuların yerine daha iyilerini aldık. Vodafone Arena'ya döneceğiz ve inşallah çok iyi bir sezon geçireceğiz. Beşiktaş'ta 'oyuncu al' devri bitmiştir. Satacak, alacak. Hep al ile geldiğimiz nokta bellidir. Barcelona, Atletico Madrid, Chelsea satarken problem değil de biz satarken mi problem? Satacağız, daha iyisini alacağız" diye konuştu.

"Onların haysiyetleriyle oynarım"

Orman, menajer ücretleriyle ilgili açıklamada bulunarak, "Bir başka dedikodu mekanizması. Kulübün yaptığı anlaşmalar, ne ödediğimiz ortada. Bilen bildiğini açıklamazsa, dedikodularla haysiyetimizle oynarlarsa, onların haysiyetleriyle oynarım. Yedi yetimin hakkını en sonuna kadar korumak için geldik. 10 liranın hesabını yaparım, virgülüne kadar bakarım. Haysiyetimizle uğraşırken, gelip bir camiayı yöneten insanları sadece laflar konuşarak bir soru işareti altında bırakmak ayıptır" değerlendirmesinde bulundu.

"Geldiğimizde Kartal Yuvaları malzeme alamıyordu. Borçları ortadaydı. Geçen sene rakiplerimiz kadar, hatta üzerinde forma satışı gerçekleştirmişiz" diyen Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şan Ökten Tesisleri'ni önümüzdeki haftadan itibaren yıkmaya başlayacağız. Burayı Beşiktaş'a kazandıracağız. Yaklaşık 6-7 milyon dolarlık bir yatırım. İş merkezi olacak. Bu sene yatırım hamlesi başlattık. Vodafone Arena'ya hibritten bir saha yapıyoruz. Nevzat Demir Tesisleri de öyle olacak. Her ikisinin çimine ve altyapısına 1,7 milyon avro para harcıyoruz. Havalandırması, ısıtması ile 10 numara yer olacak. Paradan esirgemedik. Pendik'i hem güçlendireceğiz hem de tesis haline getireceğiz. Onun da inşaatına hemen başlayacağız. Akatlar'daki tesisimizin bütün projeleri çizildi. Şimdi ihaleye çıkarıyoruz. Bunun da inşaatına başlıyoruz."

Fikret Orman, BJK TV'yi stada taşıyacaklarını kaydederken, "İyi bir seneye gireceğimizi düşünüyoruz. Allah bize yardım etsin" sözlerini kaydederek kürsüden ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Teksüt Bandırmaspor maçında galibiyeti kaçırdı
    16:03 ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Teksüt Bandırmaspor maçında galibiyeti kaçırdı

    Trendyol 1. Lig ekiplerinden ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un futbol şube sorumlusu Adnan Yükselir, Teksüt Bandırmaspor ile oynadıkları maçta galibiyeti kaçırdıklarını belirtti. Yükselir, takımının mücadelesinden memnun olduğunu ancak gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini söyledi. Haftaya Bodrum FK ile deplasmanda oynayacakları maçtan puan veya puanlarla ayrılmak istediklerini ifade etti.

  • Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Meşalesi Antik Olimpiya'da Yakıldı
    15:40 Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Meşalesi Antik Olimpiya'da Yakıldı

    Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için yapılan hazırlıkların son dönemecini işaret eden meşale, Antik Olimpiya'da muhteşem bir törenle yakıldı. Yunan oyuncu Mary Mina'nın bulutlu hava nedeniyle yedek bir alev kullanarak yaktığı meşale, Yunanistan ve Fransa arasındaki bayrak yarışının başlangıcını simgeliyor. Meşale, Atina'dan Paris'e 5.000 kilometreden fazla taşınacak ve 26 Temmuz'daki açılış töreninde yakılacak.

  • Maç öncesi ortalık karışık! Yunan basınından İsmail Kartal için ağır ifadeler
    15:35 Maç öncesi ortalık karışık! Yunan basınından İsmail Kartal için ağır ifadeler

    Fenerbaçe'nin UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile oynayacağı rövanş karşılaşması öncesinde Yunan basınında teknik direktör İsmail Kartal'ı ağır sözlerle eleştiren bir yazı kaleme alındı. Yorgos Helakis, söz konusu yazısında Sayın Kartal, geçtiğimiz perşembe günü oynanan maçın ardından takımının eleme turunu cebinde tuttuğunu söyledi. Faliro'nun sularında bir saat boyunca boğulduğu için daha ölçülü bir açıklama beklenirdi'' ifadelerini kullandı.

  • Bahar Kupası Türkiye Serisi Kategori 1 Trabzon'da devam ediyor
    15:23 Bahar Kupası Türkiye Serisi Kategori 1 Trabzon'da devam ediyor

    Türkiye Tenis Federasyonunun faaliyet takviminde yer alan Bahar Kupası Türkiye Serisi Kategori 1, Trabzon'da Beşirli Tenis Kortları'nda düzenleniyor. Turnuvaya 12'si kadın 52 sporcu katılıyor. Kadınlar finali 18 Nisan, erkekler finali ise 19 Nisan'da yapılacak.

  • Fethiye'de Dalgıçlar Turizm Haftasını Su Altında Kutladı
    15:21 Fethiye'de Dalgıçlar Turizm Haftasını Su Altında Kutladı

    Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dalgıçlar, Turizm Haftası dolayısıyla su altında temsili bir turizm sezonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Dalgıçlar, su altında kurdukları masada oturarak, birbirlerinin sorularını cevaplandırdı ve notlar aldı. Dalış eğitmeni Önder Diktaş, bu etkinlikle dalışı Türkiye'de tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti.

  • Chelsea'nin Everton karşısında penaltı kavgasına dair yeni görüntüler ortaya çıktı
    15:19 Chelsea'nin Everton karşısında penaltı kavgasına dair yeni görüntüler ortaya çıktı

    Chelsea, Everton karşısında aldığı 6-0'lık galibiyete rağmen yaşanan penaltı kavgasıyla gündeme geldi. Noni Madueke ve Nicolas Jackson'ın yaşadığı tartışma taraftarlar tarafından 'rezalet' olarak nitelendirildi. Teknik direktör Mauricio Pochettino, oyunculara bu davranışı kabul etmeyeceğini belirtti ve takımın kolektif düşünme şeklini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

  • Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
    15:03 Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu

    Fenerbahçe ve milli takımın eski kaptanı Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sorumlu başdanışmanı olarak görev yapacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    15:02 Fenerbahçe, Olympiakos maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçı öncesi antrenmanlarını tamamladı. Teknik direktör İsmail Kartal ve bir oyuncu, basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak. Karşılaşmanın son antrenmanı ise basına açık olacak.

  • Diyarbakır'da Genç Judo Sporcuları Sporcu Eğitim Merkezi'nden Destek Alıyor
    14:56 Diyarbakır'da Genç Judo Sporcuları Sporcu Eğitim Merkezi'nden Destek Alıyor

    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'ne kazandırılan 12 genç judo sporcusu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Sporcu Eğitim Merkezi'nin sunduğu kapsamlı destekten faydalanıyor. Judo antrenörü Selman Süren, gençleri spora teşvik ederek fiziksel aktivitelerle buluşturmayı ve yeteneklerini keşfetmeyi amaçladıklarını belirtti. Sporcuların Türkiye şampiyonalarında derece yapmasıyla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Sporcu Eğitim Merkezi kontenjanına bağlandıklarını ve eğitim hayatları boyunca burs aldıklarını ifade eden Süren, sporun gençlerin sosyal ve duygusal gelişimlerine de katkı sağladığını vurguladı. Sporculardan Halil İbrahim Kadak ve Mehmet Çınar ise okulda keşfedildikten sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'ne katıldıklarını ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından destek aldıklarını dile getirdi.

  • Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı
    14:53 Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı

    Bu yıl 28 Nisan Pazar günü koşulacak olan Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu için tanıtım toplantısı düzenlendi. Geçen yıl 12 bin kişinin kayıt yaptırdığı maratona bu sene 16 bin kişi kaydoldu. Ayrıca bu sene ilk defa 16 yaş ve üstü gençler de yarı maratonda koşacaklar.


Advertisement