Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Çebi Açıklaması - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Çebi Açıklaması

"Önder Özen'in benden dolayı istifa ettiği yönünde çıkan haberler doğru değildir" "Demba Ba'yı ikna etmek için taraftarımızı izlettik" "Federasyon alacağı kararları 1 2 yıl sonra uygulanacak şekilde almalıdır.

18.07.2014 20:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Futbol Genel Direktörü Önder Özen'in kendisinden dolayı istifa ettiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

İngiltere'nin Leeds kenti yakınlarında siyah-beyazlı ekibin kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenleyen Çebi, Özen'in bir düzen kurduğunu ve bu düzende devam etmeye çalışacaklarını ifade etti.

Çebi, kulüp başkanı Fikret Orman'ın kendisinden futbol şubesinin başına geçmesini istediğinde bir ay yanıt veremediğini dile getirerek, "Devam eden çeşitli görevlerim vardı ve bu görevlerimi hangi arkadaşlarıma devredeceğimi netleştirmeden ayrılamazdım. Bu süre içinde Önder Özen, birçok kez yanıma gelerek benden futbol şubesinin başına geçmemi istemiştir. Konu Beşiktaş olunca ve Önder Hoca gibi bir isim bana bunu ısrarla söyleyince, görevi kabul ettim. Önder Özen'in benden dolayı istifa ettiği yönünde çıkan haberler doğru değildir" diye konuştu.

Demba Ba'nın transferinin çok organize gerçekleştiğini vurgulayan Çebi, "Demba Ba önemli bir oyuncu, kendisini ikna edebilmek için taraftarımızı izlettik. Taraftarımızdan çok etkilendi. Taraftarımızın tarzı bu transferi kolaylaştırmıştır" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Feyenoord takımıyla eşleşmelerine değinen Çebi, Hollanda ekibinin kalitesinin belli olduğunu ve maçı kazanmaları gerektiğini kaydetti.

-"Stoper transferinden vazgeçmedik"

5+3 kuralıyla transferlerin zorlaştığını belirten Çebi, "Yerli ve yabancı oyuncularda başka başka problemlerle uğraşıyoruz. Sıkı çalışma gerektiren bir durum. Ama stoper bölgesine transfer konusunda vazgeçmiş değiliz. Çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Çebi, İbrahim Toraman'ın yöneticilerin sevdiği bir futbolcu olduğunu ifade ederek, bu konuda teknik direktör Slaven Bilic'in yaptığı değerlendirmenin önem taşıdığını söyledi. Teknik anlamda sorun olmadığı sürece Toraman'ın geri dönüşünde sıkıntı yaşanmayacağını aktaran Çebi, teknik direktör Bilic ile yaptıkları görüşmelerin ardından karar vereceklerini kaydetti.

Yardımcı antrenör konusunda da Bilic ile görüşmelerinin olduğunu ifade eden Çebi, "Kendisine yararlı olabilecek isimleri önerdik. Ama kendisi ısrarla ekibiyle devam etmek istediğini söyledi. Hocamıza saygı duyuyoruz. Kendisinin fikrinde değişiklik olursa, bizim de hazır olduğumuzu ilettik" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) kararlarını 1-2 yıl sonra uygulanacak şekilde alması gerektiğine dikkati çeken Çebi, "Bu konuda çok hassas olmadıklarını düşünüyorum ve şahsım olarak bu konudan rahatsızım. Bazı kulüplerin sorunları çözülürken, bazı kulüplerin sorunları büyüyor" ifadelerini kullandı. - Leeds

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Çebi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement