Beşiktaş Pazarlarında Yeni Dönem - Son Dakika
Yerel

Beşiktaş Pazarlarında Yeni Dönem

Beşiktaş Belediyesi, Pazarcılar Odası ile işbirliği yaparak Beşiktaş’ta bulunan pazarlarda yeni bir uygulama başlattı.

08.08.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi, Pazarcılar Odası ile işbirliği yaparak Beşiktaş'ta bulunan pazarlarda yeni bir uygulama başlattı. Uygulama ile pazarcılar artık boyunlarında isimlik ve tezgahlarında levha taşıyacak.

Beşiktaş Belediyesi, ilçede bulunan pazarlarda yeni bir uygulama başlattı. Başlatılan uygulamanın Pazarcılar Odası ile düzenlenen protokol imza töreni öncesi Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Cumartesi pazarı alanını dolaştı. Pazarda vatandaşların sorununu dinleyen Başkan Hazinedar, alışverişte yaptı. Pazarda su satan küçük bir kız çocuğundan su satın alan Başkan Hazinedar, duygusal anlar yaşattı. Pazar ziyareti sonra gerçekleştirilen törenle pazarcılara yeni kartları Hazinedar tarafından verildi.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Başkan Hazinedar, Beşiktaş'ta kurulan pazarların önemli ve güzel olduğunu söyleyerek, "Pazara gelen hanımefendilerin büyük bir kısmı buradan gelmiyor. Birisi Tuzla'dan geliyor. Karı koca buraya gelen bir çifte sordum niye buraya geliyorsunuz? Tesadüfen geçerken mi geldiniz dedim? 'Biz hep geliriz' dedi. Niye dedim?, 'Çünkü buranın pazarı başka yerlere benzemiyor, Beşiktaş'ın pazarı hepsinden güzel, malı daha kaliteli' dedi. Demek ki siz de buranın insanını bilerek buraya en kalitelisini getiriyorsunuz Allah sizden razı olsun. Biraz daha ucuz olsa tabi. Ben iş adamı olduğum için hem kalite hem ucuzluk olmaz. Böyle dediğime bakmayın arada biraz daha ucuzluk isteyenleri mutlu etmek için söyledim" dedi.

"PAZARCILIĞIN GELENEKSEL KÜLTÜRÜNE İNANIYORUM"

Murat Hazinedar, "Bu vesileyle bir işbirliği protokolü imzalayacağız. Pazarcılar Odası ne yaparsa yapsın teknolojiye ve pazarların modernleşmesine dair, elbette gelenekselden o geleneksel pazarcılığın güzelliğini bozmadan yapacak. Ben bir kere şunu söyleyeyim benim rahmetli annem çok pazar severdi. Ben de çocukken çok pazar yaptığım için onunla beraber gezmekten memnun değildim ama mecburen geliyorduk çanta taşıyorduk. Ama pazarcılık kültürüne bu geleneksel kültüre inanıyorum ben" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Hazinedar ile Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün arasında protokolün imzaları atıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beşiktaş Pazarlarında Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement