Beşiktaş Stresli Kazandı: 3-2 - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Stresli Kazandı: 3-2

Beşiktaş Stresli Kazandı: 3-2

Süper Lig'de 19. haftanın açılış maçında Beşiktaş, Kayseri Erciyessporu 3-2 mağlup etmeyi başardı.

31.01.2014 22:15  Güncelleme: 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süper Lig'de Beşiktaş, İstanbul'da Kayseri Erciyesspor'u konuk etti. Kara Kartal, son dakikalarına stresli girdiği maçı kazanmasını bildi.

İlk yarıdaeşitlik bozulmadı

83'

Erciyesspor atağında ceza alanı dışı hafif sağ çaprazda topla buluşan Cem Can'ın sert şutu yandan dışarıya gitti.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor arasında yapılan maçın ilk yarısını siyah-beyazlı ekip, 1-0 önde tamamladı.

6. dakikada Yasin'in ceza alanı önünde dönerek yerden şutunda kaleci Tolga, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

18. dakikada Almeida'nın sol çaprazdan sert vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere gitti.

27. dakikada Serdar'ın uzun pasında ceza yayı içinde topla buluşan Olcay, meşin yuvarlağı ceza alanı içine giren Fernandes'in önüne bıraktı. Bu oyuncu, açısı daraldığı anda kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.

29. dakikada sağda topla ilerleyen Olcay, daha müsait durumdaki Fernandes'i gördü. Bu oyuncunun bekletmeden şutunda, kalecinin çeldiği meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

32. dakikada Kayseri Erciyesspor ceza alanına kalabalık şekilde gelen Beşiktaş'ta topla son olarak Serdar buluştu. Bu oyuncunun şutunda, meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.

43. dakikada Olcay'ın pasıyla sağdan ceza alanına giren Gökhan, meşin yuvarlağı Fernandes'in önüne bıraktı. Portekizli oyuncu, bekletmeden düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş, maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

Beşiktaş hızlı başladı!

3 - 2

6

İsabetli şut

5

13

İsabetsiz şut

6

10

Korner

8

10

Faul

13

2

Sarı kart

0

-

Kırmızı kart

-

%56

Topla oynama

%44

Beşiktaş, ikinci yarıya çok hırslı ve çok hızlı bir başlangıç yaptı.

53. dakikada Gökhan'a atılan ara pasında Gökhan topu alıp ceza alanına girdi ve karşı karşıya pozisyonda sol ayağıyla plase bir vuruş yaparak topu ağlara yolladı.

57. dakikada Gökhan'ın pasında topla buluşan Oğuzhan, topla birlikte ceza alanı yakınlarına kadar gidip sağ ayağıyla uzak mesafeden vuruşunu yaptı ve harika bir gol attı.

59. dakikada Erciyesspor atağında Murat'ın pasıyla Cenk, ceza alanına hareketlendi ama top Atiba'nın kontrolünde dışarıya gitti. 61. dakikada Beşiktaş atağında Motta, rakibinden sıyrılıp pasını Almeida'ya göndermek istedi ama savunma araya girdi.

68. dakikada Mangane, sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmanın sektirdiği topu sağ ayağının dışıyla sol köşeye gönderdi ve direğe çarpan top ağlarla buluştu.

Erciyes farkı eritti!

78. dakikada Beşiktaş atağında ceza alanı dışında topla buluşan Fernandes'in şutunu kaleci Jorgacevic çeldi.

83. dakikada Erciyesspor atağında ceza alanı dışı hafif sağ çaprazda topla buluşan Cem Can'ın sert şutu yandan dışarıya gitti.

90. dakikada Erciyesspor atağında ceza alanına yapılan ortada Vleminckx, topu düzeltip kaleye vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu ve maç 3-2'ye geldi.

Beşiktaş, son anlara oldukça stresli girdi. Ancak Cüneyt Çakır'ın son düdüğü ile 3-2 kazanmayı da başardı.

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Slaven Bilic

Performans: 8/10

Tüm oyuncularından verim almasını bildi. İlk yarı ve ikinci yarının başlarındaki oyun ile rakibi sindirmeyi başardı. Son anlarda yaslandı ancak kazanmasını bildi.

Hikmet Karaman

Performans: 5/10

Takımı ikinci yarının belli bölümleri haricinde maça ortak olamadı. Cesur hamleleri sayesinde maç 3-2'ye gelse de her şey için çok geç oldu ve karşılaşmayı kaybetti.

Kadroda 2 değişiklikSlaven Bilic, geçen haftaki Trabzonspor maçının kadrosundan 2 değişiklik yaparak, takımını Kayseri Erciyesspor maçına çıkardı.

Hırvat teknik adam, sarı kart cezalısı Veli Kavlak ile sakatlığı bulunan Necip Uysal'ın yerine Pedro Franco ve Serdar Kurtuluş'a forma verdi.

Savunmayı Serdar Kurtuluş, Ersan Gülüm, Franco ve Motta'dan oluşturan Bilic, orta alanda Hutchinson, Fernandes, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre ve Olcay Şahan'ı oynattı.

Forvette ise Hugo Almeida şans buldu.

Jones kadroda yok Beşiktaş'ın yeni transferi Jermaine Jones, Kayseri Erciyesspor maçında 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Bilic, Almanya'nın Schalke 04 takımından transfer edilen ABD'li oyuncuyu kadroya almadı.

Beşiktaş'ta yedek kulübesinde Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek, Kerim Frei Koyunlu, Uğur Boral, Filip Holosko ve Muhammed Demirci yer aldı.

Taraftar ilgi göstermedi Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlı taraftarlar ilgi göstermedi.

Soğuk hava nedeniyle tribünler boş kalırken, yaklaşık 7 bin taraftar karşılaşmayı takip etti. İnşaat çalışmaları nedeniyle doğu tribününe seyirci alınmazken, taraftarların çoğunluğu batı tribününden karşılaşmayı izledi.

Bu arada, bir grup taraftar zaman zaman kulüp başkanı Fikret Orman'ı protesto etti.

101 gün sonra Olimpiyat'ta Beşiktaş, 101 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maça çıktı.

Siyah-beyazlılar, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki en son maçını ligin 8. haftasında Çaykur Rizespor karşısında oynamıştı. 21 Ekim 2013'te, siyah-beyazlıların cezası nedeniyle seyircisiz yapılan karşılaşma golsüz berabere sonuçlanmıştı.

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu sezon 4 lig maçına çıkarken, 2 galibiyet, 1 mağlubiyet alıp, 1 kez de berabere kaldı.

Mehmet Akgün Beşiktaş'a karşı Devre arasında Beşiktaş'tan Kayseri Erciyesspor'a transfer olan Mehmet Akgün, eski takımına karşı ilk 11'de forma giydi.

Kayseri ekibinde yabancı futbolcular Björn Vleminckx, Randall Azofeifa ve Senijad İbricic yedek soyundu.

Seba unutulmadı Beşiktaşlı taraftarlar, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süredir hastanede yatan kulübün onursal başkanı Süleyman Seba'yı unutmadı. Seba için tribünlere "Geçmiş olsun efsane başkan Seba" yazılı pankart asıldı.

Beşiktaşlı futbolcular da sahaya "Geçmiş olsun efsane başkanımız" yazılı pankartla çıktı. Taraftarlar da Seba lehine tezahüratlar yaptı.

Bu arada, maç öncesi taraftarlara, siyah-beyazlı yönetim kurulunun imzası bulunan bir bildiri dağıtıldı.

Bildiride, Futbol Disiplin Talimatı'nın 52/1. maddesi hatırlatılarak, maç esnasında sadece takımı destekleyici tezahüratlarda bulunulması istendi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Beşiktaş Stresli Kazandı: 3-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement