Beşiktaş'ta Bir Parka Zübeyde Hanım Heykeli Dikildi - Son Dakika
Yerel

Beşiktaş'ta Bir Parka Zübeyde Hanım Heykeli Dikildi

Beşiktaş’taki Aktarlar Sokak Parkı’na Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın heykeli dikildi.

10.03.2017 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'taki Aktarlar Sokak Parkı'na Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın heykeli dikildi. Bir dönem Beşiktaş Akaretler'de yaşayan Zübeyde Hanım'ın, yaşadığı semte dikilen heykelinin açılış töreni semt kadınları tarafından da yoğun ilgi gördü.

Beşiktaş Belediyesi ve CHP Beşiktaş İlçe Kadın Kolları'nın girişimleri ve çalışmaları sonucu, Beşiktaş Vişnezade Mahallesi'nde bulunan Aktarlar Sokak Parkı'na, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın heykeli dikildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün anlamlandırmak için bugün öğle saatlerinde parka konulan heykelin açılış törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CHP Beşiktaş İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ferhunde Şirin, CHP Kadın Kolları'ndan birçok partili katıldı. Bir dönem Beşiktaş Akaretler'de yaşayan Zübeyde Hanım'ın Aktarlar Parkı'ndaki heykelinin açılış töreni özellikle kadın Beşiktaş sakinleri tarafından da yoğun ilgi gördü. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Hazinedar bir konuşma yaptı.

"Atatürk'ün aziz annelerinin burada yaşamış olmasının gururunu simgeleştirecek"

Zübeyde Hanım heykelinin açılış töreninde konuşan Başkan Hazinedar, CHP İl ve İlçe Kadın Kolları yönetimlerine projeye verdikleri destek için teşekkür ederek, "Bu büyük kadının bir dönem yaşadığı semtin belediye başkanı olarak, Beşiktaşlı olarak kabul ettiğimiz Zübeyde Hanım'ın Vişnezade Mahallesi Akaretler'e büstünü dikmekten gurur duyuyoruz. Projeye emeği geçen CHP Beşiktaş İlçe Kadın Kolları Başkanımız Ferhunde Şirin'e ve CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanımız Arzu Başkan'ıma çok teşekkür ediyorum. Bu parka diktiğimiz Zübeyde Hanım büstümüz semtimiz sakinlerine modern Türkiye'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rahmetli ve aziz annelerinin burada yaşamış olmasının gururunu simgeleştirecek ve yaşatacak" dedi.

Başkan Hazinedar'ın yaptığı konuşmanın ardından açılış yapıldı. Hazinedar, açılış kurdelasını İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları ile birlikte kesti. Kurdelanın kesilmesinden sonra heykelin üzerindeki örtünün kaldırılması ile birlikte, tören için parkı dolduran Beşiktaşlılar çalınan marşlara coşku ile eşlik etti. Bazı kadınların Zübeyde Hanım heykeliyle fotoğraf çektirdiği görülürken, Başkan Hazinedar da kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen Beşiktaşlıların isteklerini geri çevirmediği görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beşiktaş'ta Bir Parka Zübeyde Hanım Heykeli Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement