Beşiktaş'ta Çocuk Bilim Merkezi Yarın Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ta Çocuk Bilim Merkezi Yarın Açılıyor

"Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi" çocukları bilimle buluşturmayı, farklı mesleklere yönelecek olsalar da, "bilimi" hayatlarının her alanıyla bütünleştirebilmelerini amaçlıyor.

20.02.2014 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk Bilim Merkezi'nin açılışı yarın saat 10.00'da Akatlar Kültür Merkezi'ndeki binasında gerçekleştirilecek.

Çocuk Bilim Merkezi farklı ilgi alanları için üç farklı atölyede (fizik, kimya, biyoloji) hem çocukların ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak hem de hayatın içinde her gün yüzlerce kez karşılaşılan şaşırtıcı olayların neden-sonuç ilişkisi içinde araştırılarak/sorgulanarak öğrenilmesini sağlıyor. 2013-2014 öğrenim yılında Beşiktaş'taki okulların 3., 4. ve 5. sınıflarında okuyan 6 bini aşkın öğrencinin Çocuk Bilim Merkezi'nde faydalanması hedefleniyor.

Çocuk Bilim Merkezi faaliyetlerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordinasyonlu olarak yürütüyor. Merkezde çeşitli alanlarda farklı atölyeler bulunuyor. Atölye olarak tasarlanan laboratuarda deney yapan çocuklar, kimya atölyesinde sabun ve krem üretebiliyor. "Yeşil Oda" olarak da adlandırılan Biyoloji Atölyesi'nde ise çocuklara hem insan hem hayvan hem de doğal yaşam hakkında bilgiler veriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ta Çocuk Bilim Merkezi Yarın Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement