Beşiktaş'ta Özgecan İçin Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ta Özgecan İçin Yürüdüler

Beşiktaş\'ta Özgecan İçin Yürüdüler

Özgecan Aslan'ın öldürülmesi ve kadına yönelik şiddete yönelik Beşiktaş Belediyesi tarafından yürüyüş düzenlendi.

21.02.2015 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgecan Aslan'ın öldürülmesi ve kadına yönelik şiddete yönelik Beşiktaş Belediyesi tarafından yürüyüş düzenlendi.

'Özgecan için sen de yürü' adlı yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Yönetmen Mustafa Altıoklar ve Şair Ataol Behramoğlu'nun yanısıra çok sayıda kişi katıldı.

Ellerinde Özgecan Aslan'ın fotoğrafları ve "Kadın Hayat Özgürlük", "Öldüren sevgi istemiyoruz", "Erkek vuruyor yargı koruyor", "Kadın cinayetlerine dur de" yazılı pankart ve dövizlerle taşıyarak grup Dolmabahçe önünde toplanarak ıslık ve sloganlar eşliğinde Beşiktaş Demokrasi anıtına yürüdü.

'İNADINA HUKUK DEMEK ZORUNDAYIZ'

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, yaşanan kadın cinayetlerine tepki göstererek, "Bu ülkede bir kadın sorunu değil, erkek insan ve zihniyet sorunu vardır. Bir genç kızımızı bir kadınımızı sadece kadın olduğu için hunharca bir cinayete kurban verdik. Bunun sonuncu olmadığını dehşetle hepimiz biliyoruz. Kendisini rahmet ve sevgi ile anıyor, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Nur içinde yatsın. Bu olay üzerinden idam ve hadım edilmeyi tartışmak o çağdışı rejimlerde kafa kesmeleri, hırsızlıkta kolun kesilmesini araç kullanan kadınların kırbaçlanmasını kabullenmek ve meşrulaştırmak demektir. İnanına hukuk demek zorundayız" dedi

YAŞADIĞIMIZ DÖNEM BİR FETRET DÖNEMİDİR

Şair Ataol Behramoğlu yaşadığımız dönemin bir fetret dönemi olarak görüldüğünü belirterek, "Bu fetret döneminin sona ermesi erkeğiyle kadınıyla bu iktidarın layık olduğu deliğe süpürülmesinden ibarettir" dedi. Behramoğlu, kısa konuşmanın ardından bir dörtlük şiir okudu.

KADINLA ERKEĞİ EŞİT GÖRMEYEN ZİHNİYET TOPRAĞA GÖMÜYOR KADINLARI

Yönetmen Mustafa Altıoklar, "Bu güzel günde burada bir kardeşimizi bir kızımızı ve bir kadınımızı kaybettiğimiz için toplanmış olmamalıydık. Belki de onun düğünü için burada toplanmalıydık. Mesnevi'de Mevlana diyor ki: Kadın nedir, dünya ne? İster söyle, ister söyleme' kadınlar sadece yaratılmış değil yaratır. Çünkü kadınlar doğurur. Kadınlar erkekle eşittir elbette, kadınla erkeği eşit görmeyen zihniyet toprağa gömüyor kadınları. Hatta kadınlar eşitler arasında birincidir" diye konuştu.

KADINA ŞİDDET İNFİALE DÖNÜŞTÜ

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, kadına yönelik şiddetin artık toplum vicdanın incitecek kadar bir infiale dönüştüğünü belirterek, bardağı taşıran damlanın Özgecan Aslan cinayeti olduğunu söyledi.

VAHŞET HEPİMİZİN YÜREĞİNİ DAĞLADI

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hayatının baharında hunharca katledilen masum bir kızımız, evladımız Özgecan için kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda topluma mesaj vermek için toplandıklarını belirterek, "Belediyemiz öncülüğünde Özgecan için sende yürü isimli yürüyüşümüze, çok yoğun bir ilgi oldu. 20 yaşındaki gencecik üniversiteli bir kızımızın uğradığı akıllara durgunluk veren vahşet hepimizin yüreğini dağladı hiç şüphesiz. Toplumda ötekileştirmeyi destekleyecek her türlü yaklaşımı içimizde ve dinimizde reddetmeliyiz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ta Özgecan İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement