Beşiktaş'ta Yeni Transferler Tanıtıldı - Son Dakika
Spor

Beşiktaş'ta Yeni Transferler Tanıtıldı

Beşiktaş\'ta Yeni Transferler Tanıtıldı

Ara transfer döneminde Beşiktaş’a dahil olan futbolcular basına tanıtıldı.

05.02.2016 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ara transfer döneminde Beşiktaş'a dahil olan futbolcular basına tanıtıldı. Başkan Fikret Orman ise çok önemli futbolcular transfer ettiklerini belirterek, Ersan'ın takımdan ayrılmasıyla alakalı önemli açıklamalar yaptı.

Ocak ayı transfer döneminde 5 futbolcuyu takıma dahil eden siyah-beyazlı takımda, bu isimlerden Alexis Delgado, Denys Boyko ve Marcelo Guedes basına tanıtıldı. Başkan Fikret Orman ve yönetim kurulunun da katıldığı basın toplantısı Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

DENYS BOYKO

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, burada yaptığı açıklamada "Geleneksel imza törenimiz bu. Her transfer döneminde yapmış olduğumuz transferlerin böyle bir seremonisini yapıyoruz. Transfer ettiğimiz oyuncular arasında Boyko epey bir zamandır ilgilendiğimiz bir oyuncuydu. 2015 yılında UEFA'da yılın kadrosuna seçilmiş bir oyuncu. Çok istedik, çok uğraştık. Hayırlı olsun inşallah. Beşiktaş'ta uzun seneler hizmet edecektir. Karakteriyle de bize çok uyan bir oyuncu olduğuna inanıyorum. Çok mutluyum. Kendisine hoş geldin diyorum" ifadelerini kullandı.

ALEXİS DELGADO

Alexis Delgado transferiyle alakalı bilgiler de veren Orman, "İkinci transferimiz oldu. Scout ekibimizin izlediği bir oyuncuydu. Önemli başarılar elde etmiş oyuncu. İspanya'da şampiyonluk yaşamış ve inşallah bu sene bizimle beraberde yaşayacak. O da Beşiktaş coşkusunu yaşayan ve buna uyan oyuncu. Çok önemli hizmetler verecektir. Beşiktaş camiasına hoş geldin diyorum" açıklamasını yaptı.

MARCELO GUEDES

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, imza töreninde hazır bulunan stoper Marcelo transferinde de çok uzun zamandır ilgilendikleri bir oyuncuyu transfer ettiklerini dile getirerek, "Sezon başında ilgilenmiştik. Hayatta her şey kısmet. Onun çizgisi bizimle kesişiyordu. Kaderinde buraya gelmek vardı ve son zamanlarında transferi neticelendi. Ben Marcelo'nun da bizimle uzun zaman beraber olacağına ve bu forma için ter dökeceğine inanıyorum" dedi.

"Bunun haricinde Aras'ı İspanya'ya verdik" diyerek açıklamalarına devam eden Fikret Orman, "O da önümüzdeki sezon kadromuza katılacak. Aras'la uzun seneler Beşiktaş'a hizmet edecektir. Onun için önümüzdeki 3 ayı kadromuzda daha fazla yer bulma imkanı zor olduğu için İspanya'ya göndermeyi uygun bulduk. Sezon sonu gelecek" diye konuştu.

Marcelo'nun transferindeki bir detayı da sözlerine ekleyen Orman, "Aynı şekilde Marcelo'nun da transferinin iki önemli ayağı vardı. Milosevic'in de oraya gidip oynuyor olması çok önemli. Satın alma opsiyonu verebilirdik ama bu opsiyonu vermedik biz. Seneye o da bizimle olacak" şeklinde konuştu.

"ERSAN GİTMEK İSTEDİ"

Çin ekiplerinden Hebei China Fortuna takımına transfer olan Ersan Adem Gülüm'ün takımdan ayrılma süreciyle alakalı gelen bir soru üzerine Başkan Orman, "Oyuncularımızın hiçbirisi makine değil. Bunlar insan. Bizden daha fazla bunları bir yere gönderip getirmek fikri oyuncuların istekleriyle oluşan bir şey. Bu bizim ailemizin parçası oyuncularımız da öyle. Biz olaya maddi olarak bakmıyoruz, aynı zamanda ahlaki değerlere de uygun olarak da bakıyoruz. Ersan epey bir zamandır Çin ekiplerinin ilgilendiği bir oyuncu. Fakat sezon başında böyle bir şey oluşmadı. Çok ciddi olarak 2-3 kulüpten teklif gelince oyuncunun alacağı parayla alakalı kafası karıştı. Ersan gitmek arzusunda idi. Transfer için bizi asıl zorlayan şey oyuncunun kendisidir. Biz fikrimizde değişiklik yapmadık. Ersan'ı satmak istemiyorduk. Ersan'ın bir özelliği var. Ersan çok önemli Beşiktaş duruşları gösterdi. Bizim sevdiğimiz bir oyuncu ve onun Beşiktaş menfaatine göre o arzusunu kırmadık. Kalsaydı Ersan'ın aklı gitmişti, konsantrasyonu kaybolmuştu. Rakamla ilgilenmiyoruz, kulüp menfaatine bakmıyoruz. Eğer bunu isteseydik daha önce daha yüksek fiyata da satardık 7 milyon Euro bir satış gerçekleşti. Ersan'ın da yaklaşık olarak içeride bir kısım alacağı vardı. Ocak ayı ödemelerini de içeride bıraktı. Almadı helalleştik. Ona yeni bir sayfa açıldı ve bu transferin oluşmasında Çebi ile beraber karar verdik. Ersan yarın sabah sakatlanmış olsa idi Beşiktaş futbol takımı sahaya mı çıkamayacak mıydı? Çok geniş bir kadromuz var. 2 önemli stoper aldık. Aynı zamanda Tosic var. Beşiktaş'ın önemli bir kadro derinliği var" şeklinde cevap verdi.

"ÇİN'DEN TEKLİF GELMEDİ"

Sosa'ya da teklifler geldiği yönünde çıkan haberler hakkında da açıklamalarda bulunan Fikret Orman, bu iddiaları yalanladı. Fikret Orman şöyle konuştu:

"Çinlilerle alakalı ne Quaresma ne de Sosa ile alakalı bize bir şey gelmedi. Bazılarının kendi popülaritesini artırmak istediği şeyler var. Ama Beşiktaş Başkanı olarak bize teklif gelmedi. Gelseydi düşünmezdik bile. Şu andaki bütün konsantrasyonumuz şampiyonlukla alakalı. Olmamış bir şey için cevap vermeyi düşünmüyorum. Sosa, Q7, Oğuzhan, Gomez, Denys, Marcelo, Alexis çok önemli oyuncular. Her oyuncumuza talep gelebilir ama bizim konsantrasyonumuz şampiyonluğadır. Bizim tek uğraştığımız şey stadımızı bitirip oyuncularımızın parasını ödeyip şampiyonluk turunu Vodafone Arena'da atmaktır."

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in geçen haftalarda, "Ersan'ın gitmesini istemiyorum" şeklinde yapmış olduğu açıklamanın sorulması üzerine Başkan Orman bunu, teknik olarak yapılmış bir açıklama olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

"Bu hocamızın kendi değerlendirmesi" diyerek sözlerine devam eden Orman, "Şenol hocanın isteğine de Ersan'ın gitmemesi yönündeydi. Ersan Beşiktaş'tan transfer olma çabası içerisindeydi. Şenol hoca da çok dürüst çok iyi ilişkilerimiz olan bir hocamız. Hocamızla alakalı problem olamaz. O teknik değerlendirme yapıyor ama unutulmaması gereken şudur; Beşiktaş kamuoyuna bu konularla alakalı cevabı başkan ve yönetim kurulu verir. O cevabı biz veririz. Bu hak bizdedir ama hocamızla alakalı da bir sorunumuz yoktur" ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ ÇİN'DE ÇOK TANINAN BİR KULÜP"

Beşiktaş ile Çin ekipleri arasında bir transfer köprüsü kurulmasını ahenkli bir takım olduklarıyla bağlantılayan Fikret Orman, "Bu ahenk iyi sağlandığı zaman sahada da iyi futbol oynanıyor. Bu çok önemli bir kadro ve çok iyi bir teknik ekipten oluşuyor. Ahenk olayında da alıcı çok oluyor. Adil olmaya gayret ediyoruz. Yabancının parasını ödeyip, yerli oyuncunun parasını ödememe diye bir şeyimiz yoktur. Herkes aynı anda parasını alır. Beşiktaş Çin'de çok tanınan bir kulüp. Takip edilen bir takım. İnşallah istiyorum bu sene de yaz kampında Çin'e Beşiktaş takımı olarak gitmek istiyoruz. Orada kamp yapabiliriz. Çinlilerle aramız iyi, Allah bozmasın. Bu arada Twitter'da Çince hesabımızı da açtık" dedi.

VODAFONE ARENA'NIN AÇILIŞ TARİHİ NET DEĞİL

Stadyumun açılış günüyle alakalı gazetelerde çıkan haberleri hatırlatan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, sözlerini şu satırlarla noktaladı:

"Bunlar yazılıyor, bazı haberler yapılıyor. Bizde kendi aramızda konuşuyoruz bazı günleri. Bu günler net olmuş olsa çıkıp açıklardık. Bu riske alınacak bir şey değil. Artık gün konuşmaya başladık. Şu anda bizim açıkladığımız bir tarih yoktur. Bizim ne zaman emin olduğumuz tarih olur ise ki o da bu ayın 20'sine doğru hazır olacak ve bu tarihte de açılış tarihini açıklayacağız. Sanki ben bir tarih açıklamışım gibi lanse ediliyor. Yanlış anlamalara engel olmak için herhangi bilgi verilmemeli. Saat kesin o konuda sıkıntı yok." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Beşiktaş'ta Yeni Transferler Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement