Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic Açıklaması - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic Açıklaması

"Sezonun başlangıcındayız ama yarınki Feyenoord maçı en önemli mücadelemiz olacak" "Artık play off turundaymışız gibi laflar duyuyorum.

05.08.2014 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında yarın konuk edecekleri Hollanda'nın Feyenoord takımına karşı ilk maçta olduğu gibi akıllı oynamaları gerektiğini söyledi.

Bilic, Feyenoord karşılaşması öncesi BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, yarın en önemli maçlarından birine çıkacaklarını belirterek, "Sezonun başlangıcındayız ama yarınki Feyenoord maçı en önemli mücadelemiz olacak" dedi.

Herkesin kendilerini play-off turunda gördüğüne dikkati çeken Hırvat çalıştırıcı, "Artık play-off turundaymışız gibi laflar duyuyorum. Kesinlikle öyle değil. Yarın çok zor bir maç bizi bekliyor. İlk maçta iyi sonuç ve avantaj yakaladık. Ancak Feyenoord buraya turistik seyahate gelmedi. Ayasofya'yı ya da tarihi yerleri gezmeye gelmediler. Buraya kazanmak için geldiler. En az oradaki kadar iyi oynamamız, agresif ve akıllı oynamamız gerekiyor. Bunları yaptığımız takdirde turu geçeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

"Sonuca dönük oynamamız gerekiyor"

Rövanş mücadelesinde ilk maça göre ne gibi değişiklikler olacağı yönündeki soruyu Bilic, şu şekilde yanıtladı:

"Az çok aynı stratejiyi göreceksiniz. Orada uyguladığımız taktiği, burada da uygulamaya çalışacağız. İlk maçta top rakipteyken iyi baskı yaptık. Top bizdeyken de oyunu iyi yönlendirdik. Beni yeteri kadar memnun etmeyen ve iyi yapmamız gereken konular var. Son bölümlerde sonuca dönük oynamamız gerekiyordu. Topu kazandığımızda daha tehlikeli işler yapmalıydık. İlk maçta bunu yapamamıştık. Yarın daha iyisini gerçekleştirmeye çalışacağız."

Serdar Kurtuluş ve Oğuzhan Özyakup'un durumu

Sakatlıkları bulunan Serdar Kurtuluş ve Oğuzhan Özyakup'a değinen Slaven Bilic, "Fazla seçeneğimiz yok. Serdar'ın durumunu bugün göreceğiz. Zor gözüküyor. Oğuzhan'ın durumu farklı. Bugün son kontrolünü yapacağız. Yarın yüzde yüz hazır olmayan hiçbir oyuncuyla başlamayacağız. İlk 11'deki veya kadrodaki oyuncuların yüzde yüz hazır olması gerekiyor. Enerji ortaya koymaları gerekiyor" diye konuştu.

Demba Ba'nın yarın oynayıp oynamayacağı sorusunu siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "İlk maçta avantaj yakaladığımız bölümlerde son 30 dakika Mustafa ile Demba Ba'yı beraber oynattık. İkisi de çok koşan ve takım savunmasına katkı veren oyuncular. Bu oyuncular da seçeneklerden biri. Bunları dikkate alıp yarın için kararımızı vereceğiz. Demba Ba her gün daha iyiye gidiyor.  Fitness düzeyi yüzde yüz diyemem. Ama iyi düzey yakaladı. Daha iyi hale yeteri kadar gelmedi. Onun sahada koyduğu kalite ve verdiği enerji her anlamda özgüven veriyor" şeklinde yanıtladı.

Mustafa, İsmail, Kerim ve Franco'nun performansları

Geçen sezon içinde fazla şans bulamayan Mustafa Pektemek, İsmail Köybaşı, Kerim Frei Koyunlu ve Pedro Franco konusunda  Bilic, şunları söyledi:

"Kerim ve İsmail geçen sezon çok oynama fırsatı bulamadılar. İsmail, uzun sakatlık dönemi yaşamıştı. Franco, sezonun ikinci bölümünün tamamında oynadı. Yeni kıtaya gelmişti ve zamana ihtiyacı vardı. Şansını iyi kullandı. Mustafa, mart ayından bu yana bambaşka oyuncu haline geldi. Sürekli gol takıntısı vardı. Bu takıntıdan kurtuldu. Özgüveni çok yüksek. Performansını giderek yükseltti. Beni fazlasıyla memnun etti. Haliyle sistem için fazla seçenek sunuyor. Oyuncu profiline uygun neyse bu sistem içinde onu seçeceğiz. Demba Ba ve Mustafa'nın performansı yüksekse onları kullanmamak aptalca olur."

Kerim'in de çok oynama fırsatı bulamadığını yineleyen Hırvat çalıştırıcı "Sıkı çalıştı, kendisini geliştirdi. Konsantrasyonu yüksek" ifadelerini kullandı.

Transfer konusu

Belhanda'nın transferiyle ilgili soruyu yanıtlayan Slaven Bilic, "İkinci başkanımız ve yetkililerimizle her gün irtibat halindeyim. Ciddi çaba gösteriyorlar. Mutlaka bir şey olacak. Feyenoord maçına yetişmedi. Transfer tamamen bize bağlı değil. Yakın zamanda iyi şeyler olacağına inanıyorum. Tabii ki ne kadar çabuk olursa o kadar iyi" şeklinde konuştu.

"Taraftarın desteğine ihtiyacımız var"

Bilic, yarınki maç için bilet satışlarının yeterli olmaması konusunda "Taraftar desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Geçen sezon zor maçlarda taraftarların büyük yardımını gördüklerini vurgulayan Slaven Bilic, "Çok zor duruma düştüğümüz maçlarda büyük destek verdiler. Yarın onların desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Stadı doldurmalarını bekliyorum. Bize verecekleri enerjiye gerçekten ihtiyacımız olacak" ifadelerini kullandı.

Bu arada Hırvat çalıştırıcı, geçtiğimiz günlerde vefat eden fotomuhabiri Erkan Koyuncu için başsağlığı dileklerinde bulundu.

Olcay Şahan: "Yarın 0-0 gibi sahaya çıkacağız"

Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan ise ilk maçta 2-1'lik skorla önemli bir avantaj yakalamalarına rağmen yarın sahaya 0-0'lık skor varmış gibi çıkacaklarını ifade etti.

Bir üst tura çıkmayı hedeflediklerini belirten siyah-beyazlı futbolcu, "Hedefimiz gruplarda mücadele etmek. Bunun için elimizden geleni yapacağız. İkinci maçı ciddiye alıp kazanmak istiyoruz. Şu ana kadar 16 bin bilet satılmış. İnşallah yarın stat dolar. Taraftarların baskısıyla Feyenoord'daki performansın üstüne çıkmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Olcay, kendisinin de gol atıp takıma katkı vermeyi amaçladığını ifade etti.

Oğuzhan Özyakup'un sakatlığının hatırlatılması üzerine tecrübeli futbolcu, "Çok kaliteli bir takımımız var. İlk maçta da Veli oynamadı. Kim oynarsa oynasın iyi mücadele edecektir. Bu konuda fazla endişeli değiliz" dedi.

Demba Ba ile ilgili soruyu yanıtlayan Olcay Şahan, şunları söyledi:

"Yıllardır bizden gibi ve cana yakın. Beşiktaş'ta arkadaşlıktan çok kardeşlik var. Demba Ba'nın daha fazla katkı yapacağını düşünüyorum. Ayrıca geçen sezon ciddi sakatlıklar yaşamıştık. Bu konuda Ersan'ı övmek isterim. Geçen sezonun son bölümlerinde sakatlık yaşadı. Ancak kampı iyi geçirdi ve şu an savunmanın bel kemiği oldu." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement