Beşiktaş Teknik Direktörü Bılıc: "Ligi İkinci Tamamlamak İçin Elimizden Geleni Yapacağız" - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş Teknik Direktörü Bılıc: "Ligi İkinci Tamamlamak İçin Elimizden Geleni Yapacağız"

Beşiktaş Teknik Direktörü Bılıc: "Ligi İkinci Tamamlamak İçin Elimizden Geleni Yapacağız"

Beşiktaş TEKNİK DİREKTÖRÜ BILIC: "LİGİ İKİNCİ TAMAMLAMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ" "MAÇ BİTTİKTEN SONRA SOYUNMA ODASINA GİDEREK CANER'İ VE ARKADAŞLARINI TEBRİK ETTİM. CANER O POZİSYONDA ŞAPKA ÇIKARILACAK BİR HAREKET GERÇEKLEŞTİRDİ" FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ YANAL: "ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA UMARIM SEYİRCİMİZİN ÖNÜNDE MUTLU SONA ULAŞIRIZ" BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligi ikinci bitirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, şunları söyledi: "Bugün gerçek anlamda bir derbi oynandı.

20.04.2014 23:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş TEKNİK DİREKTÖRÜ BILIC: "LİGİ İKİNCİ TAMAMLAMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

"MAÇ BİTTİKTEN SONRA SOYUNMA ODASINA GİDEREK CANER'İ VE ARKADAŞLARINI TEBRİK ETTİM. CANER O POZİSYONDA ŞAPKA ÇIKARILACAK BİR HAREKET GERÇEKLEŞTİRDİ"

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ YANAL: "ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA UMARIM SEYİRCİMİZİN ÖNÜNDE MUTLU SONA ULAŞIRIZ"

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligi ikinci bitirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bugün gerçek anlamda bir derbi oynandı. Derbilerde fauller olur, gerginlik olur. Hepsi anlaşılır. İyi oynamaya çalıştılar. Takım olarak oyunun temposunu yükseltmeye çalıştık. İlk 15 dakikalık bölümden memnun değilim. 25'inci dakikadan ilk yarı sonuna kadar ciddi baskı yaptık. O bölümde golü bulduk. İkinci yarının başında kırmızı kart görüp eksik kaldık. Eksik kalmamıza rağmen sadece savunma yapmadık. Gol fırsatları bulduk. Golü atabilmek için Mustafa Pektemek'i oyunu sürdük. Kazanmak için elimizden geleni yaptık. Oyuncularımın performansından gurur duyuyorum. Sonuçtan memnun değilim. 10 kişi ile bu şartlarda büyük performansla oynadık. Ortaya konulan performans gurur verici. Şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tecrübe yönünden gerisindeyiz. Bugünkü maçta da ilk 15 dakikalık bölümde iki takım arasındaki fark ortaya çıktı. Büyük maç oynama bakımından tecrübesiz maçtan önce gergindik. Zirve mücadelesi veren takımlardan Fenerbahçe'ye baktığınızda birçok oyuncusu uluslararası arenada birçok başarı yakalamış futbolcuları var. Galatasaray'da Dünya Kupası kazanmış, Şampiyonlar Ligi kazanmış, şampiyonluklar yaşamış oyuncuları var. Büyük maç tecrübesi noktasında onlarla aynı seviyede değiliz. Bu olay geceden sabaha değişmiyor. Rakiplerimizin sahada yapmadığı hataları biz kişisel olarak yapıyoruz. Bu sezon birçok olumsuzluğa rağmen hiçbir bahaneyi kabul etmediği söyledim. Gelecek haftaki maç öncesi 4 tane eksik oyuncumuz var. Geniş kadromuzda yok. Zor koşullarda birçok iyi işler çıkardık. Ligi ikinci bitirmek için elimizden geleni yapacağız. Önümüzde oynayacağımız 4 maç var. Futbolcularıma 'Bu 4 maça göre yaşayın' dedim. 4 maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız."

Maçın hakemi Halis Özkahya'nın, Dany'nin pozisyonu sonrasında vermiş olduğu çift vuruş ve Fenerbahçeli oyuncuların topu auta atmasıyla ilgili de Bilic, şöyle konuştu:

"Caner o pozisyonda büyük bir jest yaptı. Caner, ortaya güzel bir karakter koydu. Maç bittikten sonra soyunma odasına giderek Caner'i ve arkadaşlarını tebrik ettim. Caner o pozisyonda şapka çıkarılacak bir hareket gerçekleştirdi."

Siyah beyazlı futbolcu Uğur Boral, her iki takımın da galibiyeti çok istediğini ifade ederek, "10 kişi kaldıktan sonra mücadelemiz takdire şayandı. Herkes güzel bir derbi izledi. Güzel futbol ve mücadelenin yanı sıra dostça derbi oldu. Dostça olduğunun altını çizmek lazım. Futbol adına güzel bir gündü" dedi.

Veli Kavlak da Dany'nin sarı kart gördüğü pozisyonda hakem Tolga Özkalfa'nın verdiği kararı sahadaki kimsenin anlamadığını belirterek, "Kimse hakemin ne yapmak istediğini anlamadı. Kitapta öyle yazıyormuş. Kafadan kaldırıp kaleciye attığı için kart göstermiş. Fenerbahçeli futbolcular şaşırdı. Tolga ağabey Fenerbahçeli futbolcularla konuştu ve topu taca atmalarını istedi. Caner'in hareketi çok güzel bir olaydı" diye konuştu.

Veli Kavlak, Dany'nin hareketinde verilen kararın doğru olduğu ve bu yönde kuralları bilmeleri gerektiğinin söylenmesi üzerine, "Dany'nin hareketinin centilmenlik dışı olduğunu düşünmedim. Sahada olanlarda verilen karara şaşırdı. Hepimiz kitabı okumuyoruz ama bakarız" dedi.

Veli ayrıca Fenerbahçe karşısında maça çok kötü başladıklarını vurgulayarak, "Sonra toparladık ve baskı kurduk. İkinci yarı baskı kurduğumuz anda, kırmızı kart gördük. İster istemez geriye çekildik. Galibiyet için pozisyonumuz vardı. Motta o hareketi yapmak zorunda kaldı" ifadesini kullandı.

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ YANAL: "ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA UMARIM SEYİRCİMİZİN ÖNÜNDE MUTLU SONA ULAŞIRIZ"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, karşılaşmaya çok istekli ve arzulu başladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Sezonun başından bu yana kovaladığımız şampiyonluğu bugün derbi ile almayı çok istiyorduk. Bütün oyuncularımızın isteği, arzusu, maç öncesinde bütün konuşmalar bu yöndeydi. Bugün bunu çok isteyerek, sahaya çıktık. İlk 30 dakikada oyunun kontrolü bizdeydi. İlk 30 dakikada golü de attık. Rakibimize saygı duyuyoruz. Onlar da bu sezon oldukça iyi mücadele ettiler. İstediğimiz sonucu almaya yaklaştığımız anlar da oldu. Rakibimiz eksik kaldıktan sonra ise iyi oynadığımızı düşünüyorum. Sezonun başından bu yana, her türlü istatistiğe baktığımızda, en çok topu ayağında tutan, en çok kaleye şut atan, en çok duran toptan gol atan takımız. Bugün yaptığımız performansla, şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmış olduk. Önümüzdeki hafta kendi sahamızda oynayacağımız maçta da bunun sonucunu alacağımızı düşünüyorum. Bütün sezon boyunca çok süre almayan oyuncularımızın da dahil olduğu bir kadroyla mücadele ettik. Çok süre almayan oyuncularımızın da oynadıkları her maçta, oldukça iyi performans sergilediklerini düşünüyorum. Oyuncularımı tekrar kutluyorum. Önümüzdeki hafta umarım seyircimizin önünde mutlu sona ulaşırız."

Maçta Emenike ile Caner'in tartışmasının normal olduğunu da ifade eden Yanal, "Siz de iş yerinde tartışıyorsunuz, normal bu. Saha içinde gerginlik oluyor. Biz iyi bir takımız. İyi iletişim kuran oyunculardan kurulu bir takımız. Daha sonra bize bir problem yansımadı" dedi.

Ersun Yanal, bir soru üzerine Emre Belözoğlu'nu kafasına aldığı darbe sonucu yaşadığı travma nedeniyle oyundan aldığını açıkladı.

Teknik direktör Ersun Yanal, gelecek hafta kadın ve çocuk taraftarların önünde oynayacaklarının hatırlatılması üzerine de, "Sahamızda kazanan, iyi oynayan bir takımız. Bizim için stadımızda oluşturulan o atmosferde oynamak, büyük bir keyif. Önümüzdeki hafta bayan ve çocuk taraftarlar önünde oynayacağımız maçta da keyif yaşayacağız. Umarım önümüzdeki hafta alacağımız puanlarla şampiyonluğu garantileyeceğiz" dedi.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili bir soruya da Yanal, "Biz bunu çok uzun süredir yaşıyoruz. Sahanın içinde kalma gayretimiz oldukça fazla. Başkanımız ve yönetim kurulumuz, bizi bu konuda çok ayrı tutuyorlar. Ne olursa olsun bizi bu sürecin içinde yaşananlarla bir arada tutmama gayreti içerisindeler. Bugün Türkiye'de gerçekleşen bir takım hadiseler, hepimizi oldukça üzüyor. Ben oldukça ağır ve haksız olduğunu düşünüyorum. Hem Türk futboluna hem spora katkıda bulunmuş özel bir liderin böyle bir pozisyonda duruşuna hepimiz içerliyoruz. Umarım müjdeli haberler gelir" yanıtını verdi.

Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow, sahaya şampiyonluk için çıktıklarını belirterek, "Çok iyi bir ilk 30 dakika çıkardık. İlk yarının son 15 dakikasında, biraz rehavete kapıldık. Devrenin bitimine 1-2 dakika kala kalemizde gol görmek hoş değildi. İkinci yarının başında Beşiktaş 10 kişi kaldı Biraz daha sabırlı ve konsantre oynamalıydık. Çünkü ikinci ve üçüncü golü bulabilecek fırsatlar vardı. Fakat biraz aceleci davrandık. Bu akşam sahadan 1 puanla ayrıldık. İnşallah şampiyonluk gelecek hafta gelecek" dedi.

Michal Kadlec de karşılaşmaya çok iyi başladıklarını vurgulayarak, "İlk golü bulduktan sonra kendi oyunumuzu gösterdik. Sonra bir düşüş oldu ve golü yedik. İkinci yarı çok iyi oynamadık. İkinci yarı bizim için çok iyi geçmedi. Sonuç 1-1 oldu. Mutluyuz, sonuçta şampiyonluğa bir puan kaldı. Daha da mutlu olabilirdik ama şampiyonluğu sonraki maçlarda ilan edeceğiz" diye konuştu.

ud (os) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş Teknik Direktörü Bılıc: 'Ligi İkinci Tamamlamak İçin Elimizden Geleni Yapacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement