Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: "Lig Şampiyonluğu UEFA'dan Daha Önemli" - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: "Lig Şampiyonluğu UEFA'dan Daha Önemli"

Ali DANAŞ MEHMET KILIÇARSLAN - İBRAHİM LALELİ - ANTALYA / DHA "Ne Milli takım ne de başka bir takımla görüşmeyeceğim""Oynamayacak olan oyuncular mutlaka gitmeli""Mehmet Ekici ile alakamız yok""Sosa tuhaf bir hale düştü""Babel hazır Mitrovic'in zamana ihtiyacı var"Beşiktaş Teknik Direktörü...

07.01.2017 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ali DANAŞ MEHMET KILIÇARSLAN - İBRAHİM LALELİ - ANTALYA/ DHA "Ne Milli takım ne de başka bir takımla görüşmeyeceğim"

"Oynamayacak olan oyuncular mutlaka gitmeli"

"Mehmet Ekici ile alakamız yok"

"Sosa tuhaf bir hale düştü"

"Babel hazır Mitrovic'in zamana ihtiyacı var"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalya kampında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

İyileşen futbolcular ve yapılan transferler sonrası kadronun kalite olarak yükselmesine rağmen sayı olarak çok fazla olduğunu söyleyen Güneş, oynama imkanı az olan oyuncuların gitmesi gerektiğini ifade etti. Yeni transferlerden Babel'den çok memnun olduğunu dile getiren Şenol Güneş, Mitrovic'in ise zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.

Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra UEFA Kupası'nın kendisinde çok fazla heyecan yaratmadığını söyleyen tecrübeli teknik adam "UEFA mı yoksa lig şampiyonluğu mu diye sorsanız lig şampiyonluğu derim" dedi.

Şenol Güneş kulislerde konuşulmaya başlanan Haziran ayında Milli Takım veya Trabzonspor teknik direktörlüğü için düşünüldüğü sorusuna "Trabzon'a niye gideyim bunu siz yazıyorsunuz. Burada sezon sonuna kadar hedeflerim var ve bu hedefleri gerçekleştirinceye kadar buradayım. Bakarsınız seneye de burada olurum. Sezon sonuna kadar ne Milli Takım ne de bir başka kulüple kesinlikle görüşmeyeceğim" diye cevap verdi.

Teknik Direktör Şenol Güneş'in açıklamaları şu şeklide:

"RAKİBİMİZ BİR TANE DEĞİL"

"Sıralamaya baktığımıza lider Medipol Başakşehir. İlk yarıyı olduğu gibi ikinci yarıyı da lider bitirebilir. İlk 5 haftada 3 maç kaybedersiniz her şey değişebilir. İlk 6 maç çok önemli. Zor bir dönem geçireceğiz. İlk rakibimiz Osmanlıspor, her rakibi yenmek için sahaya çıkacağız. Medipol Başakşehir önümüze geçti yarın başka biri geçer. Rakibimiz bir değil. Önce kendinizle yarışacaksınız. Şu anda her şey bizim elimizde. Önümüzdeki rakibi geçme şansımız var. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da kadrosu çok iyi, ikinci yarı da iyi işler yapacaklardır."

"UEFA DEĞİL LİG ŞAMPİYONLUĞU ÖNEMLİ"

" UEFA Şampiyonlar Ligi'nde beklentim büyüktü. Lig şampiyonluğunu daha fazla istiyorum ama UEFA Avrupa Ligi'nde de başarı istiyorum. Daha zor takımlarla eşleşebilirdik bizim için de sürpriz oldu. Tur atlamak istiyoruz. Lig şampiyonluğunu UEFA Avrupa Ligi'nden daha çok istiyorum. Şampiyonlar Ligi benim için çok farklıydı. Beşiktaş'ın layık olduğunu düşünüyorum. İnşallah Avrupa Ligi şampiyonu da oluruz."

"NE MİLLİ TAKIM NE DE BAŞKA BİR TAKIMLA GÖRÜŞMEYECEĞİM"

"Trabzonspor'a niye gideyim şu anda? Öyle bir şey yok. Beşiktaş'ta çalışıyorum. Trabzon'da büyüdüm gurur duyuyorum. Trabzonspor'u seviyorum ama şu an çalıştığım kulübü de seviyorum. İsmimi stada vermeleri benim için önemli şeyler değil. Bu sezon kesin buradayım. Ne milli takımla ne de Trabzonspor'la görüşmedim, şu anda görüşmem de. Beşiktaş'ın başarısı için buradayım. Gitmeye kalkıştığım zaman giderim, gitmek istemeyebilirim de. Başka sürprizler de olabilir."

"MEHMET EKİCİ İLE ALAKAMIZ YOK"

"Mehmet Ekici'nin ismi bizle geçmiyor. Onun durumu farklı. Trabzonspor bırakmak zorunda. Çünkü oyuncuyla anlaşamıyorlar. Çok beğendiğim iyi bir oyuncu. Şu anda teknik olarak bizim önceliğimiz santrafor. Cenk tek kaldı. Aboubakar milli takıma gitti. Hazırlık maçında belki santraforum olmayacak."

"SOSA TUHAF BİR HALE DÜŞTÜ"

"Sosa öyle bir insan değildi ama tuhaf bir hale düştü. Alexis Delgado, Avusturya kampında sonuna kadar idmanlar çıktı. Gideceği gün bile. Sosa idmana çıkmadı. Biri şimdi oynuyor diğeri oynamıyor. Oyuncu çalışacak sonra ister burada ister orada oynayacak. Bende buradaki oyunculardan bir şeyler bekliyorum ama olmazsa başka taraftar oynayabilirler. Ben asla iyi oynayan oyuncunun gitmesini istemem, keşke öyle olsa. Kadrosunun yarısı değişti neredeyse şampiyon takımdan. Bu, işin tabiatında var"

"BABEL HAZIR MİTROVİC'İN ZAMANA İHİTYACI VAR"

"Mitrovic tatilden geldi. Onu ayrı çalıştırmak durumundayız. Babel daha hazır. Takım içindeki uyumlarını müsabakalarda göreceğiz. Antrenmanlar da ikisi de olumlu izlenimler bırakıyor. Her oyuncu oynaması için alınır. İyi olurlarsa oynarlar. İlk yarıda olumlu olumsuz taraflarımız var. Geçen sene hücumda çok zenginlik oluşturduk. Hücumu oturttuk. Daha önce savunma oynayan bir Beşiktaş vardı. Şampiyonlar Ligi'nde bu sen savunmaya da gerek vardı"

"OYNAMAYACAK OYUNCULAR MUTLAKA GİTMELİ"

"Rekabet için kadromuzun daralması gerekir. Mutsuz oyuncunun burada olmaması lazım. Sayısal nedenlerden oynayamayan futbolcuların da gitmesinde yarar var. Talisca düzeldi, Caner'in dönmesi zor gözüküyor, mart, nisan ne olur bilemiyorum. Orta alanda ve kenarlarda fazlalığımız var. Stoperde benzer oyuncularımız var. Veli Kavlak ve Aras Özbiliz iyi çalışıyor. Veli şans olarak Atiba, Oğuzhan ve Tolgay'dan geride. Ben takımı düşünüyorum. Bunu oyuncuya da söylerim. Örneğin, Quaresma gol atamıyor. O aksarsa, yeni gelen oyuncu iyi oynarsa gol atarsa değiştiririm ama şu anda onları bırakıp bunları oynatamam."

"RAKİPLERİMİZ OLMASA BİZ BİR HİÇİZ"

"Maalesef ülkede krizler var. Bunlar Türkiye'nin elinde olmayan birçok sebepten kaynaklanıyor. İnşallah bunlar olmasın diyoruz ama öyle de bir umut görmüyoruz. Tüm insanlığın mutluluğu hak ettiğini biliyorum. Gönül kırgınlıklarına başka hesaplara gerek yok. Bize düşen görev neyse ülke insanı olarak yaparız. Bunu futbol anlamında söylüyorum. Biz rakiplerimizle düşman değiliz. Onlar dostluk içinde yarıştığımız takımlar. Rakiplerimiz olmasa da biz bir hiçiz. Bu 18 takımlı ligde bir şampiyon çıkacak bazıları düşecek ama hayat devam edecek."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: 'Lig Şampiyonluğu UEFA'dan Daha Önemli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Emekli vatandaşın geçim sıkıntısı: 'Emekli maaşımla zor geçiniyorum'
    11:54 Emekli vatandaşın geçim sıkıntısı: 'Emekli maaşımla zor geçiniyorum'

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan emekli vatandaş Süleyman Kısacıkoğlu, emekli maaşıyla geçinemediğini belirtti. Kısacıkoğlu, maaşının düşük olmasından dolayı zorluklar yaşadığını ve ay başından ay başına zor çıktığını ifade etti. Kendisini 'yaşayan ölü' olarak tanımlayan Kısacıkoğlu, giyim ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini ve cenaze masraflarını bile karşılayacak parasının olmadığını söyledi.

  • TARİŞ Pamuk Birliği'nde Sahte Delege İddiası Üzerine İnceleme Başlatıldı
    11:53 TARİŞ Pamuk Birliği'nde Sahte Delege İddiası Üzerine İnceleme Başlatıldı

    TARİŞ Pamuk Birliği'nin olağan genel kurulunda yapılan 'sahte delege' şikayeti üzerine Sanayi Ticaret Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı. Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, sahte belgelerle delege yapıldığını tespit ettiklerini ve dosyaları ilgili bakanlık ve müdürlüklere ilettiklerini belirtti. Müfettişlerin incelemelerine başladığı bildirildi.

  • CHP Milletvekili Suiçmez, Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Karşı Çağrıda Bulundu
    11:52 CHP Milletvekili Suiçmez, Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Karşı Çağrıda Bulundu

    CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya hitaben, Trabzon'da istihdam sağlayan Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin kapatılacağı iddialarına karşı çözüm üretme çağrısı yaptı. Suiçmez, çağrı merkezinin kapatılması durumunda 350 kişinin işsiz kalacağını ve bu durumun ciddi mağduriyetlere yol açacağını belirtti.

  • Teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdüren Leyla usta ve eşi
    11:52 Teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdüren Leyla usta ve eşi

    Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan Leyla ve Erol Keskin çifti, gelişen teknolojiye rağmen unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleğini sürdürüyor. Her gün ateş başında demir döverek ürettikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlayan çift, gençlere taş çıkartıyor. Sel felaketi sebebiyle bir süre iş yapamayan çift, borç alarak işyerini yeniden açtı.

  • Adana'da dolandırıcılık ve uyuşturucu satışı suçundan aranan 2 kişi yakalandı
    11:51 Adana'da dolandırıcılık ve uyuşturucu satışı suçundan aranan 2 kişi yakalandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde yapılan huzur güven uygulamasında 1 tabanca ve 12 fişek ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında 1.97 gram uyuşturucu ve 66 tablet ele geçirilerek 2 şüpheli tutuklandı.

  • Aras Kargo, 23 Nisan'da 11 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu
    11:51 Aras Kargo, 23 Nisan'da 11 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

    Aras Kargo, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Tarsus'ta 11 bin fidanı toprakla buluşturdu. Ege Orman Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Aras Kargo çalışanlarının çocukları fidanlara kendi isimlerini verdi. Aras Kargo, doğayı koruma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonuyla hareket ederek, erken yaşta farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

  • Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi
    11:49 Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi

    Bursa'da atv motosikleti ile yayaya çarptıktan sonra kaçan sürücü, 1 kilometre ileride vatandaşlar tarafından yakalanıp darp edildi. Sürücü, polis ekiplerine teslim edildi. Olay, merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi Özlüce Bulvarı üzerinde meydana geldi. Atv sürücüsü çarptığı yayanın arkadaşları tarafından yakalanarak darp edildi. Polis ekipleri olay yerine gelerek sürücüyü gözaltına aldı.

  • 11:46 "Jakuzi" tartışması ile gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi'nin borcu dudak uçuklattı

    Son dönemlerde "jakuzi" tartışmaları ile gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi'nde güncel borç tablosu belediye binasına asıldı. Tabloya göre; belediyenin yaklaşık 2 milyar TL'lik borcu var


Advertisement