Demba Ba: Tekliflerle İlgilenmiyorum - Son Dakika
Spor

Demba Ba: Tekliflerle İlgilenmiyorum

Demba Ba: Tekliflerle İlgilenmiyorum

Beşiktaş'ın Senegalli golcüsü Demba Ba, "Transfer teklifleri benim işim değil. Elimden gelenin en iyisini vererek takıma katkı sağlamaya devam edeceğim." dedi.

19.01.2015 18:54  Güncelleme: 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaşlı futbolcu Demba Ba, şampiyonluk hedefine ulaşmak için tüm maçları kazanmaları gerektiğini belirterek, "Önemli olan sadece derbileri kazanmak değil, tüm maçları kazanmak istiyoruz" dedi.

Demba Ba, takımının Antalya Side'de yaptığı devre arası kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İyi bir devre arası kampı geçirdiklerini vurgulayan başarılı oyuncu, yeniden yoğun bir şekilde çalışmaya başladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Uzun zamandır devre arası tatili yapmadığını belirten Demba Ba, "Yakın çevreme 'uzun zamandan beri devre arası tatili yapmıyorum, mutlaka bana iyi gelecektir' diye söylüyordum, açıkçası öyle de oldu" dedi.

"HEDEFİMİZDE DEĞİŞİKLİK YOK"

Demba Ba, ilk yarıda derbi kazanamamalarıyla ilgili soruyu, "Önemli olan sadece derbileri kazanmak değil, tüm maçları kazanmak istiyoruz. Hedefe ilerlemek için tüm maçlarda kazanmamaya çalışmalıyız. Hedefimiz belli, bunda hiçbir değişiklik yok, şampiyon olmak istiyoruz. Ligin ikinci yarısında da bütün maçlara kazanmak için çıkacağız. Şampiyonluk yarışında rekabet halinde olduğumuz rakiplerle kıyaslandığında genç bir kadroya sahibiz. Gençliğin getirdiği dinamizm gibi avantajların yanı sıra tecrübe eksikliği gibi dezavantajlar da var. Bu eksiklik derbi maçlarına etki etmiş olabilir" şeklinde yanıtladı.

"ŞAMPİYONLUK, SEZONUN TAMAMINDA GAYRET GEREKTİRİR"

Demba Ba, daha önce İngiltere'de şampiyonluk yarışının içinde olduğunun hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Şampiyonluk yarışının içinde olmak ve orada kalabilmek büyük gayret ve sezonun tamamına yayılan bir çalışma gerektiriyor. Chelsea'de de bunu yaşadık. Son 4 maça kadar takımlar arasında şartlar yakın gitmişti. Büyük bir heyecan ve mücadele gerektiriyor. Bunu kaldırabilmeniz için de gerekli çalışmayı sürekli yapmamız lazım."

"TEKLİFLERLE İLGİLENMİYORUM"

Siyah-beyazlı futbolcu, kendisine gelen tekliflerle ilgilenmediğini vurgulayarak, "Bu benim işim değil, tekliflerle ilgilenmiyorum. Elimden gelenin en iyisi vererek takıma katkı sağlamaya devam edeceğim" dedi.

Yeni transfer Milosevic ile ilgili de değerlendirmede bulunan Demba Ba, "Kendisi genç ve yetenekli bir oyuncu. Antrenman performansını baz alarak değerlendirmek zor. Oynadığı hazırlık maçlarında gördük ki sağlam ve derli toplu oynayan bir futbolcu. Takıma mutlaka katkısı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Tek forvet olarak oynamayı kendisine sorun etmediğini dile getiren Demba Ba, "Çünkü hemen arkamda 10 numara pozisyonunda oynayan Sosa var. Sürekli varlığını hissettiren ve sürekli destek veren bir oyuncu. Gökhan Töre'den de aynı desteği alıyorum" şeklinde konuştu.

Kendini Beşiktaş'ta ve İstanbul'da çok iyi hissettiğinin altını çizen Demba Ba, şunları söyledi:

"İnsanların beni sevdiğini gerçekten hissedebiliyorum. Bunu hissedince de işler olumlu gidiyor. Baştan beri takıma katkı sağlamak ve yüksek gol ortalaması yakalamak için elimden geleni yapıyorum."

LIVERPOOL EŞLEŞMESİ

UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda Liverpool ile eşleştiklerinin hatırlatılması üzerine ise Demba Ba, "Atmosfer her zamanki gibi olacaktır. Orada nefret dolu, çok kötü bir atmosfer olacağını düşünmüyorum. Geçen sezon orada yapmam gerekeni yaptım. Her iki takımın taraftarları da takımlarını desteklemek için orada olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarların yaptığı besteleri dinlediğini de dile getiren golcü oyuncu, "Takım arkadaşlarım tezahüratları bana tercüme ediyor. Taraftarların sevgilerini böyle dile getirmeleri bana kendimi çok iyi hissettiriyor. Özellikle Konya deplasmanına giderken yaptıkları beste beni fazlasıyla güldürüyor" dedi.

Milli takıma seçilmemesiyle ilgili bir soruya ise Demba Ba, "Aslında buna tüm dünya şaşkın. Teknik direktörümüz böyle bir tercih yaptı. Bugün de Senegal kupadaki ilk maçına çıkıyor. Umarım iyi sonuç alırlar ve kazanarak başlarlar çünkü bu tip turnuvalarda başlangıcı kazanarak yapmak çok önemli" şeklinde görüş belirtti.

Demba Ba, Burak Yılmaz ve Cardoza gibi isimlerle birlikte ligin en golcü isimleri arasında yer aldığının hatırlatılması üzerine de "Onlarla birlikte kendimi en iyiler arasında görüyorum. İlk yarıda bunu defalarca kanıtladım. İkinci yarıda da yapmaya devam edeceğim" şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Demba Ba: Tekliflerle İlgilenmiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde mücadele edecek
    11:36 Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde mücadele edecek

    Kayseri Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, Sinop'ta yapılan grup maçlarını şampiyon olarak tamamlayarak Erzincan'da düzenlenen 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde ilk maçını oynayacak. Takım, B Grubu'nda Ordu, Iğdır ve Erzurum ekipleriyle mücadele edecek.

  • Kara Kartal'da neler oluyor? Mert Günok ve Semih Kılıçsoy'un durumu ciddi
    11:35 Kara Kartal'da neler oluyor? Mert Günok ve Semih Kılıçsoy'un durumu ciddi

    Beşiktaş, Süper Lig'in 32. haftasında Yılport Samsunspor ile oynanan maçta sakatlanan Mert Günok ve Semih Kılıçsoy'un sağlık durumları hakkında bilgilendirme yaptı. Her iki oyuncunun da uyluk üst adale grubunda gerilme ve ödem olduğunu belirtti. Günok ve Kılıçsoy'un tedavisine başlandı.

  • Kayseri U16 Takımları Şampiyona Hazırlıklarını Sürdürüyor
    11:32 Kayseri U16 Takımları Şampiyona Hazırlıklarını Sürdürüyor

    U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakalarında Kayseri'yi temsil edecek olan Talasgücü Belediyespor ile Kayseri Atletikspor takımları hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor. Şampiyona, 76 ilden 128 takımın katılımı ile gerçekleşecek.

  • Avrupa Yüzme Birliği Başkanı Türkiye'yi örnek gösterdi
    11:31 Avrupa Yüzme Birliği Başkanı Türkiye'yi örnek gösterdi

    Avrupa Yüzme Birliği Başkanı Antonio Silva, Türkiye'nin yüzme branşında dünyaya örnek çalışmalar ortaya koyduğunu belirtti. Silva, Türkiye'nin olimpiyat şampiyonluğu hedefiyle önemli başarılar kazandığını ve yüzmeyi geliştirmek için olağanüstü çalışmalar yapıldığını söyledi. Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın da Türkiye'nin hem sporcu başarısı hem de tesisleşme konusunda dünyaya örnek çalışmalar yaptığını vurguladı.

  • Maraton İzmir Başlıyor
    11:28 Maraton İzmir Başlıyor

    Beşincisi düzenlenen Maraton İzmir, 21 Nisan Pazar günü başlayacak. Teknik Direktör Ersun Yanal ile ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı da bu organizasyonda yer alacak.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek
    11:24 Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek

    UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe'nin evinde Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile oynayacağı müsabakayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler yönetecek. Maçta VAR koltuğunda Christian Dingert oturacakken, AVAR'da ise Sascha Stegemann yer alacak.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinde Alman temsilcisiyle karşılaşacak
    11:18 Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinde Alman temsilcisiyle karşılaşacak

    Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinin ilk maçında Alman temsilcisi NINERS Chemnitz'e konuk olacak. İstanbul temsilcisi, avantajlı bir skorla dönerek finalin ikinci ayağında ev sahibi olarak mücadele etmek istiyor. İki takımın istatistikleri de oldukça yakın.

  • Göztepe, Giresunspor'u mağlup ederse Süper Lig'e yükselebilir
    11:16 Göztepe, Giresunspor'u mağlup ederse Süper Lig'e yükselebilir

    Göztepe, Trendyol 1. Lig'de ikinci sıradan Süper Lig'e yükselmek için matematiksel hesapların oluşmasını bekliyor. İzmir ekibi, Giresunspor'u mağlup etmesi ve rakiplerinin puan kaybetmesi durumunda Süper Lig'e çıkacak.


Advertisement