Beşiktaşlı Futbolcu Pedro Franco "Yıllar Sonra Hatırlanmaya, Kazanılan Şampiyonluklar Sebep Olur" - Son Dakika
Güncel

Beşiktaşlı Futbolcu Pedro Franco "Yıllar Sonra Hatırlanmaya, Kazanılan Şampiyonluklar Sebep Olur"

Beşiktaşlı Futbolcu Pedro Franco "Yıllar Sonra Hatırlanmaya, Kazanılan Şampiyonluklar Sebep Olur"

"geçen YIL BELKİ DE GEÇMEM GEREKEN BİR ADAPTASYON SÜRECİNİ GEÇTİM" "BEŞİKTAŞ'IN HEDEFİ, KATILDIĞI HER KULVARDA ŞAMPİYONLUKTUR" "TÜRKİYE LİGİ YÜKSELEN BİR LİG. KATEDECEĞİ DAHA ÇOK YOL VAR" "DAHA YOLUN BAŞINDAYIM" "AVRUPA'NIN BÜYÜK TAKIMLARINDAN BİRİNDE OYNAMAYI HER ZAMAN İSTERİM" Beşiktaş'ın Kolombiyalı stoperi Pedro Franco basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

11.09.2014 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"geçen YIL BELKİ DE GEÇMEM GEREKEN BİR ADAPTASYON SÜRECİNİ GEÇTİM"

"BEŞİKTAŞ'IN HEDEFİ, KATILDIĞI HER KULVARDA ŞAMPİYONLUKTUR"

"TÜRKİYE LİGİ YÜKSELEN BİR LİG. KATEDECEĞİ DAHA ÇOK YOL VAR"

"DAHA YOLUN BAŞINDAYIM"

"AVRUPA'NIN BÜYÜK TAKIMLARINDAN BİRİNDE OYNAMAYI HER ZAMAN İSTERİM"

Beşiktaş'ın Kolombiyalı stoperi Pedro Franco basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Takım olarak bu yılki hedeflerinin bu sezon kesinlikle şampiyonluk olduğunu söyleyen Pedro, Türkiye liginin yükselen bir lig olduğunu ama lig olarak katetmesi gereken daha çok yolu olduğunun altını çizdi. Türkiye'deki uyum sürecini artık atlattığını belirten Kolombiyalı stoper, Zago-Ronaldo gibi hatırlanmak için şampiyonluklar kazanmaları gerektiğini ifade etti.

Avrupa'nın en büyük takımlarından birinde oynamayı her zaman istediğini ve gelişimini sürdürmek için çok çalıştığını dile getiren Pedro Franco'nun açıklamaları şu şekilde

"YENİ SEZONDA ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAK İSTİYORUM"

"Yeni bir sezona başladık. Ben mutluyum ve burada memnunum. Yeni sezonda elimden gelenin en iyisini yapmak için çalışmalarıma devam ediyorum. İlk maçta aldığımız galibiyetten dolayı da ayrıca bir sevincimiz var."

"GEÇEN YIL BELKİ DE GEÇMEM GEREKEN BİR ADAPTASYON SÜRECİNİ GEÇİRDİM"

Belki de geçmem gereken bir alışma sürecini geçtim ilk geldiğimde. Değişik bir ligden, Güney Amerika'dan geldim. Yeni bir lige alışmak, yeni bir kültüre alışmak zaman alan şeyler. Adaptasyan sürecini iyi atlattığıma inanıyorum. Ligin ikinci yarısında da iyi bir performans gösterdiğime inanıyorum. Artık buraya alışmış bir oyuncu olarak, bundan sonraki dönemlerde üstüne koyarak, her geçen gün daha iyi olarak, daha iyi şeyler vermek istiyorum takımıma.

Dediğiniz gibi Türkiye Ligi çok zor bir lig. Sırf büyük takımlar değil, diğer takımlar da her maça çok iyi hazırlanıyor ve maç içerisinde de çok zor mücadeleler oluyor. Hiçbir maç kağıt üzerinde oynanmıyor, sahaya çıktığınızda görüyorsunuz maçın ne kadar zor olduğunu. Biz de ilk maçımızı oynadık ve galibiyetle ayrıldık bu maçtan. Adım adım gitmek lazım, bütün maçlara tek tek bakmak lazım. Çok uzun bir maraton. Ligle de kalmıyor. Diğer kulvarlarda da yarıştığımız için hem diğer kulvarlara, hem lige çok iyi hazırlanmamız lazım. Takım bütünlüğümüz var bugün itibari ile. Bu takım bütünlüğümüzü daha da yukarılara taşıyıp şampiyon olmak istiyoruz. Hedefimiz çok net. Lig başı olmasına rağmen şampiyonluk hedefini koyduk.

"BEŞİKTAŞ'IN HEDEFİ KATILDIĞI HER KULVARDA ŞAMPİYONLUKTUR"

Avrupa Ligi bizim için son derece önemli bir kulvar. Arsenal maçları iyi maçlar oldu, ama bizim için iyi birkaç maç oynamak kesinlikle Beşiktaş gibi büyük bir takım için hedef olmamalı. Beşiktaş gibi büyük bir takımın katıldığı her kulvarda hedefi şampiyonluktur. Şampiyon olamadığımızda da başarısız olduk diyebiliriz. Bizim için hedef her zaman başarı, her zaman şampiyonluktur. Avrupa Ligi'nde de ilk başta Beşiktaş formasını sonra da Türk insanını elimizden geldiği kadar en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.

"TÜRKİYE LİGİ YÜKSELEN BİR LİG, KATEDECEĞİ DAHA ÇOK YOL VAR"

Türkiye Ligi bence yükselmekte olan bir lig. Her geçen gün üzerine katan bir lig. Tabii ki bu ligi oluşturan parçalar var. Biz futbolcular olarak da bu parçalardan bir tanesiyiz. Bizim futbolcular olarak kendi tarafımıza bakmamız lazım. Bizim de Türk futbolunu daha üst seviyeye taşımamız için bir şeyler yapmamız lazım. Tabii ki dışarıdan Türk futbolu adına konuşan, çalışan kim varsa hepsinin kendi üzerlerinde sorumluluk hissetmesi lazım. Bence Türkiye liginin önünde katedebileceği daha çok yol var. İyi bir seviyede şu anda, ama hala Avrupa liglerinden, üst liglerden öğrenebileceği çok şey var. Ben de kendi adıma konuşacak olursam, bu işin futbolcu kısmı olarak elimizden geleni, kendi üstümüze düşen tüm görevi yapmamız lazım.

"DAHA YOLUN BAŞINDAYIM"

İlk senemde tabii ki en başlarda zorlandığım anlar oldu. Çünkü Güney Amerika'dan gelmiş bir oyuncu olarak, Güney Amerika'da futbol tamamen değişik bir tempoda, değişik bir şekilde oynanıyor. Stoperlerin de karakteristik özellikleri genelde daha değişik. Buraya geldiğimde ilk etapta bunlara alışmaya çalıştım. Belli bir seviyede de alıştığıma inanıyorum. Türkiye'de geçirdiğim ilk senede hem saha içinde profesyonel bir oyuncu olarak, hem saha dışında, sosyal ortamlarda kendimi üst seviyede geliştirdiğime inanıyorum. Ama bu gelişim tamamlanmış, bitmiş değil. Henüz daha bunun başındayım. İlerleyen dönemlerde hem saha içi, hem saha dışında daha iyi olmak istiyorum.

"YILLAR SONRA HATIRLANMAYA, KAZANILAN ŞAMPİYONLUKLAR SEBEP OLUR"

Zago-Ronaldo gibi tabii ki stoperler hep çift halinde hatırlanıyor ve anılıyor. Bireysel olarak da baktığımızda her oyuncu oynadığı kulüpte güzel izler bırakmak ister. Bizim üstümüze de düşen her gün burada sıkı bir şekilde çalışıp, bu formanın hakkını vermek. Ondan sonra tabii ki alçakgönüllü olmak ve insanların takdirini beklemek. Tabii ki insanlar takdir edildi mi ve belli bir süre geçtikten sonra bu şekilde hatırlandı mı gerçekten güzel oluyor. Ama futbolda kazanılan şampiyonluklar, kazanılan kupalar bunlara sebep oluyor. Gün be gün en iyi şekilde çalışıp, bu kupalara ulaşmak lazım. Ondan sonra da bu ikililer ya da bireysel olarak bu kişiler en iyi şekilde anılacaktır.

"AVRUPA'NIN BÜYÜK TAKIMLARINDAN BİRİNDE OYNAMAYI HER ZAMAN İSTERİM"

Her futbolcunun olduğu gibi benim de hedeflerim var. Her zaman yüksek tutmuşumdur hedefimi. Tabii ki Avrupa'nın büyük takımlarından bir tanesinde oynamayı her zaman isterim. Ama futbola baktığınızda, yarını belli olmayan bir şey. Bugüne bakmanız lazım, bugün nerede olduğunuza bakmanız lazım. Ben gün itibari ile Beşiktaş'tayım. Beşiktaş'ın katıldığı bütün liglerde, bütün kupalarda en üst seviyesine çıkması ve kazanması için elimden geleni yapacağım. Ondan sonra da zaten belli bir seviyeye geldikten sonra teklifler de olur. Bunları çok da düşünmemek lazım, günü düşünmek lazım. Gün be gün çalışıp, o seviyelere gelmek için beklemek lazım.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaşlı Futbolcu Pedro Franco 'Yıllar Sonra Hatırlanmaya, Kazanılan Şampiyonluklar Sebep Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement