Beşir Atalay: "Pursaklar Mutlu Bir Şehirdir" - Son Dakika
Yerel

Beşir Atalay: "Pursaklar Mutlu Bir Şehirdir"

Pursaklar Kent Konseyi 2016 Genel Kurulu’na katılan AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, “Pursaklar mutlu bir şehirdir.

27.01.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Kent Konseyi 2016 Genel Kurulu'na katılan AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, "Pursaklar mutlu bir şehirdir. Selçuk Bey de kültür adamıdır" dedi.

Pursaklar Kent Konseyi 2016 Genel Kurul Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, konsey üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan'a vekaleten açış konuşması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, konseyin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Programda konuşan AK Parti Van Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik, Spor Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Beşir Atalay, Pursaklar'ın hızlı bir şekilde geliştiğine dikkat çekerek "Pursaklar mutlu bir şehirdir. Tebessüm Şehri sıfatı buraya çok yakıştı. Selçuk (Çetin) Bey de kültür adamıdır. Çok güzel projeler hayata geçirdi. Kendisini kutluyorum" dedi.

Pursaklar'ın kendine has bir kültürü olduğunu ifade eden Atalay, "Başkent'te olup da kendi içinde yaşayan, kendine özgü bir kültür oluşturan nadir bir ilçemizdir burası. Camileriyle, parklarıyla, geleneksel yapılarıyla, kültürel projeleriyle kendine has özellikleri vardır" diye konuştu.

ÇETİN: "BELEDİYECİLİK AYNI ZAMANDA EĞİTİM VE KÜLTÜR İŞİDİR"

İlçedeki çalışmalar hakkında bilgi veren Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Pursaklar'ın ilçe olmasında Beşir Atalay Hocamızın çok büyük gayretleri ve katkıları vardır. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. Kent Konseyi'nin yol gösterici olduğunu belirten Başkan Çetin, sosyal ve kültürel belediyecilik yaptıklarının altını çizerek, "Belediyecilik aynı zamanda eğitim işidir, kültür işidir. Şehirli olmak ve şehir kültürü oluşturmanın yolu eğitimden geçer" diye konuştu.

Gelecek yıllarda yapılması planlanan projeler hakkında da bilgi veren Başkan, engellilerle ilgili, sporla ilgili, eğitimle ilgili yeni projelere imza atılacağını açıkladı. Türkiye'nin ilk ve tek projesi olan Nezaket Okullarından da bahseden Selçuk Çetin, "Pursaklar'da nezaketli nesiller yetiştiriyoruz" şeklinde konuştu. Proje Beşir Atalay'ın da bir hayli dikkatini çekti.

Pursaklar'daki kurumların çalışmaları hakkında kısa bir konuşma yapan Kaymakam İhsan Kara da, "İnsanların Pursaklar'da yaşama sebepleri olabilecek çalışmalara imza atmak istiyoruz" dedi.

Programın sonunda AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ve Belediye Başkanı Selçuk Çetin'e 2015 yılı büyük ödülleri takdim edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beşir Atalay: 'Pursaklar Mutlu Bir Şehirdir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement