Beşkarış Barajı'nda Sona Yaklaşılıyor - Son Dakika
Yerel

Beşkarış Barajı'nda Sona Yaklaşılıyor

Beşkarış Barajı\'nda Sona Yaklaşılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde inşa edilmekte olan Beşkarış Barajı’nda 2. kısımda çalışmalar hızla ediyor.

06.06.2016 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde inşa edilmekte olan Beşkarış Barajı'nda 2. kısımda çalışmalar hızla ediyor.

Proje ile 2011 yılında hizmete açılan Beşkarış Barajı'ndan alınacak su, Kütahya'nın münbit topraklarına iletilerek yaklaşık 74 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Altıntaş ilçesindeki zirai arazileri borulu sulama ile sulayacak olan Beşkarış Sulaması 1. kısmını 2015 yılında hizmete açan bakanlık 2. kısmın inşaat çalışmalarına devam ediyor.

1. kısım ile 23 bin dekar arazinin sulanmaya başladığı tesisin 2. kısmı da tamamlandığında toplam 73 bin 750 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya ve Altıntaş için bir önem arz eden 154 bin 407 metre sulama şebekesine sahip olan Beşkarış Sulaması 2. kısmı için boru üretimlerinin tamamlandığını ve bu yıl içerisinde işletme bakım yolları ile toplulaştırma yollarının da tamamlanacağını söyledi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Yaklaşık 74 bin dekar zirai araziyi suya kavuşturacağımız bu projeyi 22 milyon TL'ye mal edeceğiz. Suya kavuşturacağımız topraklarda buğday, arpa, şeker pancarı, ayçiçeği, fasulye, patates, haşhaş, sebze, mısır ve yonca gibi ürünlerin fazlasıyla üretilmesine vesile olacağız. Tesis ile yılda 25 milyon TL gelir artışı hedefliyoruz. Biz bakanlık olarak ülkemizin her yanında toprağa can, hasada bereket katmaya devam edeceğiz" diye konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beşkarış Barajı'nda Sona Yaklaşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement