Besni Anadolu Sakatlar Derneği, Ekpss Kursu Açacak - Son Dakika
Eğitim

Besni Anadolu Sakatlar Derneği, Ekpss Kursu Açacak

Besni Anadolu Sakatlar Derneği, Ekpss Kursu Açacak

Adıyaman’ın Besni ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanlığı, 24 Nisan’da yapılacak olan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) öncesi kurs düzenleyecek.

08.02.2016 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Besni ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanlığı, 24 Nisan'da yapılacak olan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) öncesi kurs düzenleyecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan, "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve engellilerin devlet memurluğuna alınmaları hakkında yönetmelik uyarınca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS 2016) Merkezimiz tarafından 24 Nisan 2016 tarihinde 81 il merkezinde yapılacak. Bizde dernek olarak bu kapsamda kardeşlerimizin sınava daha yüksek bilgi dağarcığı ve donanımla girmelerine yardımcı olmak adına Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Besni Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzle kurslar düzenleyeceğiz. Kurslarımıza katılmak isteyen arkadaşlarımız derneğimize yada Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze gelerek irtibat kurabilirler. Ayrıca sosyal, kültürel ve mesleki eğitim kurslarımızda olacaktır. Tüm kurslarımız karmadır. Bu kurslarımızın engelli kardeşlerimizin toplumsal ve sosyal dönüşümlerine de katkısı olacağına inanıyoruz. Gençlerimizin derneğimize ve engelli kardeşlerime çok ciddi manada katkıları olmuştur" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim Besni Anadolu Sakatlar Derneği, Ekpss Kursu Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı
    00:14 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. İhbar üzerine polis olay yerine geldi ve sağlık ekipleri müdahale için çağrıldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da olayları inceleyerek soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması
    22:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, öğretmen atamalarına ilişkin "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz, Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor." ifadelerini kullandı.

  • İstanbullu Hayırsever Çift Adıyaman'da İlkokul Yaptırdı
    18:33 İstanbullu Hayırsever Çift Adıyaman'da İlkokul Yaptırdı

    İstanbul'da yaşayan Aziz Erkut-Şener Işıl çifti, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde zor şartlarda eğitim gören öğrencilere destek olmak amacıyla birikimleriyle 2 derslikli bir ilkokul yaptırdı. Okulun açılışında konuşan yetkililer, çifti minnettarlıkla karşıladıklarını ve bölgenin yaralarını sarmak için gösterdikleri çaba için teşekkür ettiler.

  • Batman'da Genç Zihinler Yarışıyor projesinin finali yapıldı
    18:24 Batman'da Genç Zihinler Yarışıyor projesinin finali yapıldı

    Batman'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Genç Zihinler Yarışıyor projesi kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasının finali gerçekleştirildi. 71 lise arasında yapılan yarışmada Batman Anadolu Lisesi birinci oldu. İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililerin katıldığı ödül töreniyle yarışma sona erdi.

  • Van'da Öğrenci ve Öğretmenlere 700 Bin Harita Dağıtıldı
    18:03 Van'da Öğrenci ve Öğretmenlere 700 Bin Harita Dağıtıldı

    Van Valiliği tarafından düzenlenen dağıtım töreninde, kentteki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrencilere ve öğretmenlere 700 bin adet Dünya ve Türkiye fiziki ve siyasi haritası dağıtıldı. Van Valisi Ozan Balcı, haritaların öğrencilerin eğitim hayatına büyük katkı sağlayacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi
    17:59 Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi

    Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokullar arası şiir yazma ve resim yapma yarışması düzenledi. Göksu Deltası'nda sürdürülebilir tarım için düzenlenen yarışmaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı. Silifke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törene, Silifke Kaymakamı, İl Tarım ve Orman Müdürü, Silifke Belediye Başkanı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • Adıyaman Üniversitesi'nde 21. Yüzyılda Öğretmen Olmak Konulu Konferans Düzenlendi
    17:30 Adıyaman Üniversitesi'nde 21. Yüzyılda Öğretmen Olmak Konulu Konferans Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Demirel'in konuşmacı olarak katıldığı '21. Yüzyılda Öğretmen Olmak' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, akademik ve idari çalışanlar ile Adıyaman'da görev yapan öğretmenler katıldı. Konferansta Prof. Dr. Özcan Demirel, 21. yüzyılda öğretmen yetiştirmek için eğitim fakültelerinin önemine değindi ve öğretmenlerin sahip olması gereken özellikleri paylaştı.

  • KTÜ Öğrencileri ABD'de Sismik Tasarım Yarışması'nda Mansiyon Ödülü Kazandı
    16:23 KTÜ Öğrencileri ABD'de Sismik Tasarım Yarışması'nda Mansiyon Ödülü Kazandı

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencileri, ABD'de düzenlenen 21. Sismik Tasarım Yarışması'nda mansiyon ödülü kazandı. KTÜ'yü temsilen yarışmaya katılan İnşaat Mühendisliği ve İç Mimarlık bölümü öğrencileri, başarılı bir performans sergileyerek mansiyon ödülüne layık görüldü. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
    16:09 Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

    Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay'ın da katıldığı ödül töreninde, İngilizce, Fransızca ve Almanca kategorilerinde dereceye giren öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Birinci olan çevirmenler Brüksel'de AB kurumlarını ziyaret edecekken, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler Ankara Üniversitesi'nde 'Avrupa Birliği Temel Eğitim Programı'na katılma fırsatı elde ettiler.

  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti
    15:47 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i makamında ziyaret etti. Rektör Kibar, Başkan Zeyrek'e hayırlı olsun dileklerini iletti ve hayırlı hizmetler yapma temennisinde bulundu.


Advertisement