Besni'de Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Besni'de Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Besni\'de Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Besni Eğitim Vakfı (BEV) sponsorluğunda YGS’de başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi.

11.04.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Besni Eğitim Vakfı (BEV) sponsorluğunda YGS'de başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi.

YGS sonuçları baz alınarak SODES kültür salonunda başarılı öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. 2014 YGS'sinde Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Demir Türkiye 211. olarak altı puan türünde ilçe ve il birincisi oldu. Besni'de sınava giren 918 öğrencinin puan ortalaması ile oluşan ilçe puanı Besni'nin Adıyaman'da birinci olması sonucunu beraberinde getirdi.

Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz'ın da katılımı ile yapılan toplantı neticesinde, 2014 YGS sonuçları tüm ayrıntıları ile incelendi. Yapılan tespitler sonucunda Fen, Türkçe Sosyal ve Türkçe Matematik alanlarında ilçemizde ilk üçe giren öğrencilerin isimleri tespit edildi. İlçe birincisi olan öğrencilere Tablet PC, ilçe ikincisi olan öğrencilere çeyrek altın, ilçe üçüncüsü olan öğrencilere ise 100 TL para ödülü verilmesi kararlaştırıldı.

Ödül töreninde konuşan Kaymakam Emrah Yılmaz, "Bizlere bu güzel başarıyı ve beraberinde gelen büyük mutluluğu yaşatan tüm öğrencilerimi ve onları yetiştiren tüm öğretmenlerimi tebrik ediyorum. Sizlerin başarısı bizleri ilçemizde ve ilimizde gururlandırıyor. Eğitimde bir marka olmuş olan Besni ilçemizi hak ettiği şekilde temsil ettiğiniz için başta İlçe Milli Eğitim Müdürüm olmak üzere tüm okul müdürlerimi, bu başarıda emeği olan öğretmenlerimi, öğrencilerimi ve tüm eğitim çalışanlarını tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmasında öğrencilere de nasihatlerde bulunan Kaymakam Yılmaz, "Sevgili gençler ve değerlerli öğretmen arkadaşlarım sizlerden elde etmiş olduğunuz bu başarıyı LYS sonuçlarına da yansıtmanızı bekliyorum. İnşallah bu salonda hep beraber o mutlu günleri de yaşarız. Siz sevgili gençleri ülkemizin en güzide üniversitelerine uğurlarız. Başarılı olmanızın yanı sıra sağlam kişiliğiniz ve güçlü karakterinizle bu ülkeye ve bu vatana hizmet edeceğinizi ümit ediyorum. Bu düşüncelerle tekrar bu güzel sonucun alınmasında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Besni'de Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement