Besni'de İki Fidan Birlikte Büyüyecek - Son Dakika
Yerel

Besni'de İki Fidan Birlikte Büyüyecek

Besni\'de İki Fidan Birlikte Büyüyecek

Gelecek nesillere daha yeşil, daha sağlıklı ve yaşanılır bir dünya bırakmak için Kamu Hastaneler Birliği ile Besni Devlet Hastanesi öncülüğünde hayata geçirilen “Sizin Bebeğiniz Bizim Fidanımız” projesi kapsamında hastane bahçesinde yeni doğan her bebek adına oluşturulan ormanda dikilen fidanların sertifikaları düzenlenen törenle ailelere verildi.

20.04.2015 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelecek nesillere daha yeşil, daha sağlıklı ve yaşanılır bir dünya bırakmak için Kamu Hastaneler Birliği ile Besni Devlet Hastanesi öncülüğünde hayata geçirilen "Sizin Bebeğiniz Bizim Fidanımız" projesi kapsamında hastane bahçesinde yeni doğan her bebek adına oluşturulan ormanda dikilen fidanların sertifikaları düzenlenen törenle ailelere verildi.

Besni Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Sağlık Müdürü, Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Öz, Besni Devlet Hastanesi yöneticileri, sağlık çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Sizin Bebeğiniz Bizim Fidanımız" projesi ile Besni Devlet Hastanesi bahçesinde yeni doğan her bebek adına bir fidan dikilerek sevgi ormanı oluşturuldu. Proje ile yeni doğan her bebeğin fidan ile birlikte büyümesi sağlanarak, çocuklara orman ve çevre sevgisinin aşılanılması hedefleniyor.

Sertifika dağıtım töreninin açılış konuşmasını yapan Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Yüksel, "Bu proje ile amacımız, yeni doğan her nesli sağlık ve doğayla barışık bir geleceğe hazırlamak ve farkındalık yaratmaktır" dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Öz ise, "Adıyaman'da sağlık alanında yaptıkları çalışmalara ve hayata geçirdikleri projelere değinerek, bugün hayata geçirdiğimiz proje sadece bölgemizde değil tüm Türkiye'ye emsal teşkil edecek bir projedir" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, böyle önemli ve anlamlı bir projeyi hayata geçiren sağlık teşkilatı çalışanlarına teşekkür ederek, "Bugün hem insanımızın yetişmesi, hem ağaç dikilmesi, hem de çevre hassasiyeti bunun birlikte yaşatıldığı bir atmosferdeyiz. Bu proje gerçekten önemli bir projedir. Bizim temel prensibimiz insanı yaşat ki devlet yaşasın" diye konuştu.

Gelecek nesillere daha yeşil, daha sağlıklı ve yaşanılır bir dünya bırakmak için Kamu Hastaneler Birliği ile Besni Devlet Hastanesi öncülüğünde hayata geçirilen "Sizin Bebeğiniz Bizim Fidanımız" projesinin anlamlı bir proje olduğunu belirten Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, "Bu proje ile yeni doğan bebeklerimiz ve fidanlarımız birlikte büyüyecek ve birlikte yetişmiş olacaktır. Daha güzel bir çevre için, daha güzel bir Besni için ve daha güzel ve yeşil bir Adıyaman için bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İlimizde böylesine anlamlı ve güzel bir projeyi hayata geçirdikleri için Kamu Hastaneler Birliği ve Besni Devlet Hastanesi yönetici ve çalışanlarını kutluyorum. Bir taraftan eğitim, bir taraftan sağlık ve bir taraftan da alt yapı hizmetleri olmak üzere Adıyaman'da çok önemli hizmetler hayata geçiriyoruz. Şu anda ilimizin dört bir tarafında duble yol çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalarda Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımızın, Sayın Bakanlarımızın ve ilimiz milletvekillerinin çok büyük katkıları bulunmaktadır. Onlara şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Adıyaman'daki ağaçlandırma çalışmalarına da değinen Vali Mahmut Demirtaş, "Daha yeşil bir Adıyaman için çok ciddi bir proje başlattık. Özellikle 1060 kilometrelik Atatürk Barajı sağ sahil havzasının tamamında ağaçlandırma çalışmaları başlattık. 400 kilometrelik bir alanda ağaçlandırma çalışmalarını tamamladık. 2014 yılında 540 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu fidanlar köylülerimize gelir getirici fidan türleridir. Bu çalışma ile amacımız, bir taraftan çevreye karşı hassasiyet oluşturmak, bir taraftan Atatürk Barajını erozyona karşı korumak, bir taraftan da köyden kente göçü azaltmak ve kırsal alanda istihdam imkanları yaratmaktır. İnşallah bu proje kapsamında bu yılda 1.5 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, proje kapsamında çocuklar adına dikilen fidanların sertifikaları ailelere verildi. Sertifika töreni sonrası Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet Besni Devlet Hastanesinde yatan hastaları ziyaret etti. Ardından hastane bahçesinde her bebek adına dikilen ağaçlara künye takıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Besni'de İki Fidan Birlikte Büyüyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement