Best Balıkesir Beğenmedi Galatasaray'da En Değerli Oyuncu Oldu - Son Dakika
Güncel

Best Balıkesir Beğenmedi Galatasaray'da En Değerli Oyuncu Oldu

Best Balıkesir Beğenmedi Galatasaray\'da En Değerli Oyuncu Oldu

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından BEST Balıkesir'in 4 yıl önce deneyip beğenmediği Galatasaray Odeabanklı Errick McCollum, ULEB Eurocup'ta sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

26.04.2016 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından BEST Balıkesir'in 4 yıl önce deneyip beğenmediği Galatasaray Odeabanklı Errick McCollum, ULEB Eurocup'ta sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Müthiş performansıyla Avrupa'da ilk kez finale taşıdığı Galatasaray Odeabank'la yarın Fransız temsilcisi Strasbourg karşısına Eurocup şampiyonluğu için çıkacak olan McCollum, kupada bu sezon 18.7 sayı, 4.4 ribaund, 3.7 asist ortalamalarıyla oynadı. Galatasaray Odeabank'ın sezon başında Çin Ligi'nin sayı kralı olarak transfer ettiği ABD'li guardın yolu 2012'de BEST Balıkesir'den geçti. O dönem 24 yaşında alan ve İsrail'in Elitzur Netenya kulübünden ayrılan oyuncu, 2'nci Lig'de yer alan Balıkesir temsilcisinde sezon öncesi denenmeye çıkmaya razı oldu.

Yol ücretini bile kendisi ödeyerek Türkiye'ye gelen ABD'li oyuncu, Eylül 2012'de düzenlenen BEST Kupası'nda da forma giydi. McCollum'un hazırlık turnuvasındaki başarılı performansına rağmen Antrenör Mustafa Aksoy, yönetime, "Performansı iyi ama saf oyun kurucu değil. Biz skorer guard değil, oyun kurucu arıyoruz, 2 numaraya değil 1 numaraya intiyacımız var" deyince transfer gerçekleşmedi.

Hayal kırıklığı yaşayan McCollum, Yunanistan'da önce Patras, ardından Eurocup tecrübesi yaşadığı Panionios'a transfer oldu. Geçen sezonu Çin'de Zhejiang Golden Bulls takımında geçiren oyuncu, sezon başı Galatasaray formasıyla Türkiye'ye dönüşünde hem takımını Avrupa'da finale taşıdı hem de MVP seçildi. Mc Collum'un kardeşi CJ de NBA'de Portland'da forma giyiyor.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Best Balıkesir Beğenmedi Galatasaray'da En Değerli Oyuncu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement