Besyo Özel Yetenek Sınavına Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Besyo Özel Yetenek Sınavına Yoğun İlgi

Besyo Özel Yetenek Sınavına Yoğun İlgi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun (BESYO) 100 öğrenci almak için açtığı özel yetenek sınavına 1031 kişi başvurdu.

23.07.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun (BESYO) 100 öğrenci almak için açtığı özel yetenek sınavına 1031 kişi başvurdu.

Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrenci alımı için özel yetenek sınavları başladı. 100 öğrencinin alınacağı bölümün sınavlarına toplam 1031 kişi başvuru yaptı. Bu sayının şu ana kadar en yüksek başvuru olduğu öğrenildi. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Salonu'nda başlayan yetenek sınavında adaylar ilk olarak salonda 30 metre koşusu yaptı. Daha sonra ise diğer salona geçerek koordinasyon parkuruna katıldı. Bu bölümü tamamlayan öğrenciler ise cumartesi günü Cumhuriyet Üniversitesi Stadyumu'nda yapılacak 800 ve 1200 metre koşusuna katılarak sınavları tamamlayacak. Sınavlar sonucunda Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Spor Öğretmenliği bölümüne 40, Antrenörlük Eğitimi bölümüne 30, Spor Yöneticiliği bölümüne 30 olmak üzere toplam 100 öğrenci alınacak. Son 10 yılda bu kadar kalabalık bir başvuru ile karşılaşmadıklarını belirten BESYO Müdürü Yrd.Doç. Dr. Murat Kangalgil, "Bu yıl Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulumuza 215 bayan, 816 erkek olamak üzere 1031 aday başvurdu. 10 yıldan bu yana ilk kez bu kadar yoğun bir başvuru yaşadık. Ben bütün sınava geren öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi. Sınavlar sırasına dışarıda bekleyen adayların 35 dereceye ulaşan sıcak hava nedeniyle gölge yerleri seçerek oturdukları görüldü. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Besyo Özel Yetenek Sınavına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement