Betül Erkenci Cinayetinin İlk Duruşmasında Karar Çıkmadı - Son Dakika
Güncel

Betül Erkenci Cinayetinin İlk Duruşmasında Karar Çıkmadı

Betül Erkenci Cinayetinin İlk Duruşmasında Karar Çıkmadı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 22 Eylül 2015 tarihinde M.D. tarafından boğazından bıçaklanarak öldürülen Betül Erkenci cinayetinin ilk duruşması Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

28.01.2016 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 22 Eylül 2015 tarihinde M.D. tarafından boğazından bıçaklanarak öldürülen Betül Erkenci cinayetinin ilk duruşması Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. İlk duruşmada karar çıkmazken, dava ileri bir tarihe ertelendi.

Olay, Turgutlu ilçesinde 22 Eylül 2015 tarihinde gerçekleşmişti. Betül Erkenci'nin annesi Gülay Tok ile ilişkisi olduğu iddia edilen ve Gülay Tok'un ayrılmak istediğini belirttiği M.D., ailenin ikamet ettiği evde anne Gülay Tok'u bıçakla ağır yaralamış ve kızı Betül Erkenci de araya girmek isterken boğazına aldığı bıçak darbesiyle yaşamını yitirmişti.

24 yaşındaki Betül Erkenci'nin katil zanlısı M.D. hakim karşısına çıktı. M.D. emniyetteki ifadesini değiştirerek, Betül Erkenci'yi kazara öldürdüğünü iddia etti. Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayla ilgili anne Gülay Tok olmak üzere 4 tanık dinlendi. Turgutlu Ağır Ceza Hakimi Pürzan Karahan, mahkemeyi 24 Mart 2016 tarihine erteledi.

Öte yandan katil zanlısı M.D.'nin ise yakalandıktan sonra verdiği emniyet ifadesini mahkemede değiştirdiği ve Betül Erkenci'yi kazara öldürdüğünü, tartışma anında arkadan itildiğini ve bıçağın Betül Erkenci'nin boğazına geldiğini iddia ettiği öğrenildi.

"ALLAH ONUN CİĞERİNİ DE YAKSIN"

Mahkeme çıkışı gözyaşlarıyla açıklama yapan anne Gülay Tok, "Allah da onu ciğerinden yaksın, benim ciğerimi yaktı. Kızımı boğazından vurarak öldürdü, kızımın hiç bir suçu ve günahı yoktu. Dilerim Allah'tan onun ailesi de bu acıyı yaşasın. O benim ciğerimi yaktı, onunki de, ailesininki de yansın" diyerek gözyaşı döktü.

Mahkeme çıkışı adliye önünde basın açıklaması yapan Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, "Betül kardeşimizin katili tıpkı diğer kadın katilleri gibi ceza indiriminden yararlanmak için ilk duruşmada yalanlar söyledi. Kadın cinayetlerinde indirim uygulandığı sürece bütün kadın katilleri bu uygulamadan cesaret alacak ve az önceki duruşma olduğu gibi akla hayale gelmeyecek yalanlarla ceza indirimlerinden yararlanmaya çalışıyorlar. Bizler kadın cinayetlerini takip ediyoruz ve indirim almamalarını sağlıyoruz ancak bizler bunun yasal güvence altına alınmasını istiyoruz. Kaybettiğimiz kadın kardeşlerimizin ailelerinin de desteğiyle bu mücadelemiz devam edecek" dedi.

Turgutlu CHP Kadın Kolları Başkanı Burçin Çibel de, platform adına yaptığı basın açıklamasında, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak hazırladığımız rapora göre 2015 yılında 303 kadın kardeşimizi kadın cinayetleri sonucunda kaybettik. Bu durum bize kadın cinayetlerinin durmadığını ve giderek arttığını gösteriyor. Kadın katillerine verilen iyi hal, aşırı sevgi, saygın tutum, haksız fiil, pişmanlık adı altında indirimler asla kabul edilemez. Bu indirimlerin kadın cinayetlerinde uygulanmaması için mücade ediyoruz. Ancak bu durumun mecliste gündeme gelmesi ve bunun kanunlaştırılmasını istiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Diyanet'in açıklamaları kadın cinayetlerinin, kadına yönelik şiddetin ve cinsel saldırıların artmasına yol açıyor. Betül kardeşimiz için adalet arayışımızın süreceğini, katile hiç bir indirim uygulanmadan en ağır ceza verilene kadar davanın takipçisi olduğumuzu buradan bir kez daha belirtiyoruz. Tek bir kadın kardeşimizin öldürülmediği, eşit, özgür ve insanca yaşadığı günleri kurana dek mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

ZANLI İFADESİNİ DEĞİŞTİRMİŞ

Öte yandan mahkeme çıkışı açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu gönüllü avukatlarından ve mahkemeyi takip eden Saime Zeynep Tezgin Esenkaya, şahsın emniyette verdiği ifadeyi değiştirdiğini ve Betül Erkenci'yi kazara öldürdüğü iddia ettiğini dile getirdi. Esenkaya, "Mahkeme bizi vekil olarak kabul etmedi ve bize Yargıtay'ın emsal kararlarını gösterdi. Biz bunu tekrar yargıya taşıyacağız. Zanlının durumun haksız tahriğe ve meşru müdafaaya sokmaya çalıştılar. Zanlı emniyetteki verdiği ifadeyi değiştirdi ve mahkemede farklı bir ifade verdi. Tabi bu konudaki takdir mahkemenindir" dedi.

Öte yandan adliye önünde yapılan basın açıklamasına cinayete kurban giden kadınların aileleri de katıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Betül Erkenci Cinayetinin İlk Duruşmasında Karar Çıkmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement