BEÜ'de Evrim ve İnsanlık Tarihi Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

BEÜ'de Evrim ve İnsanlık Tarihi Anlatıldı

BEÜ\'de Evrim ve İnsanlık Tarihi Anlatıldı

Bitlis Eren Üniversitesi Hizan Meslek Yüksekokulu, Evrim ve İnsanlık Tarihi konulu bir konferans düzenledi.

21.03.2014 15:20  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Eren Üniversitesi Hizan Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından 'Evrim ve İnsanlık Tarihi' konulu bir konferans düzenlendi.

Sağlık Hizmetleri MYO konferans salonunda düzenlenen ve İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nden Antropolog Prof. Dr. M. Yaşar İşcan'ın sunumuyla "Evrim Görüşleri" ve BEÜ'nün Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü'nden araştırma görevlisi Serkan Erdoğan'ın sunumuyla "İnsansılar ve İnsanlar" konulu konferans düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmasını yapan Hizan MYO Müdürü Doç. Dr. Ayhan Yılmaz, davetlerini kabul ederek programa katılan Prof. Dr. M. Yaşar İşcan'a ve araştırma görevlisi Serkan Erdoğan'a teşekkür etti. Doç. Dr. Ayhan Yılmaz, "Hayatımızın içeriği bellidir. Kimisi iş kaygısı, kimisinin işini kaybetme korkusu, kimisinin de geleceğe ilişkin düşünceleri. İnsanlar sürekli bir şeyler düşünüyor. Bu yüzden kendimize yönelmemiz noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Ben bunu modern insanın en temel problemlerinden biri olarak görüyorum. Özellikle gençlerin kendileri üzerinde kafa yormalarının çok yararlı olabileceğini umut ediyor ve bu konferansın öğrencilerimize fayda sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Gayesinin 2 bin senelik geçmişe kısa bir şekilde bakmak olduğunu belirten Prof. Dr. M. Yaşar İşcan ise, "Gen frekansı değişiminin birkaç metodu vardır. Bunlar tabii seleksiyon, mutasyon, gen akışı, genetik sürüklenme ve kurucu etkisidir. Ayrıca ilk yazılı evrim düşünceleri eski Yunan devrine aittir" dedi.

'İnsan nasıl insan oldu?' sorusundan yola çıkarak bir sunum yapacağını belirten BEÜ Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü araştırma görevlisi Serkan Erdoğan ise, eski insan türleri hakkında bilgiler verdi. Erdoğan; "İnsan türleri hakkında iki tane bilim dalı bize bilgi veriyor. Bunlardan biri Para Antropoloji diğeri de tıbbın alt dalı olan Evrimsel Genetik. Yapılan araştırmalara göre ilk insan türüne ait kalıntılar Çad ve Kenya'da bulunmuştur" dedi.

Konferans, soru-cevap bölümüyle sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BEÜ'de Evrim ve İnsanlık Tarihi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement