Beü'den Duralı'ya Fahri Doktora Unvanı - Son Dakika
Güncel

Beü'den Duralı'ya Fahri Doktora Unvanı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Senatosu'nca, Türkiye akademik hayatında ilk kez "biyoloji felsefesi" çalışmalarını başlatan Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı'ya fahri doktora unvanı verildi.

06.04.2017 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Senatosu'nca, Türkiye akademik hayatında ilk kez "biyoloji felsefesi" çalışmalarını başlatan Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı'ya fahri doktora unvanı verildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Sezai Karakoç Kültür Merkezi'ndeki törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de genel, felsefenin özel olarak bilim felsefesi araştırmalarının merkezi bir yer edinmesinde Prof. Dr. Duralı'nın önemli yeri olduğunu söyledi.

Özer, şunları kaydetti:

"Üniversite Senatosunun 28 Nisan 2016'da aldığı kararla, Türkiye akademik hayatında ilk defa olarak biyoloji felsefesi çalışmalarını başlatan, Türkiye'deki farklı üniversitelerde felsefe bölümlerinin kurulmasına önderlik eden, Türk düşünce hayatında etkili olan pek çok ismi yetiştiren, uluslararası felsefe camiasında ülkeyi başarıyla temsil eden, çıkardığı dergi ve yayımladığı eserlerle felsefi kültürün etkinlik alanını artıran, özellikle Türkçe felsefe dilinin inşasında ürettiği yeni kelimeler yanında klasik Türkçe'nin felsefi sözcük dağarcığının felsefe diline kazandırılması yönünde çaba gösteren, kısaca yerli Türk felsefesinin imkanlarını, dersleri, eserleri, öğrencileri ve fikirleriyle gösteren Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı'ya fahri doktora payesi tevcihine karar verdi."

Duralı da kendisine takdim edilen fahri doktora payesi için başta BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer'e, BEÜ Senatosuna, akademik personele ve törene iştirak eden öğrencilerine ve arkadaşlarına şükranlarını sundu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Özer, Duralı'ya fahri doktora payesinin takdim etti.

Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde 7 Şubat 1947'de doğan Şaban Teoman Duralı, Çatalağzı'nda başladığı öğrenimine Ankara'da devam etti. İstanbul Üniversitesinde Biyoloji ve Felsefe bölümlerine kaydolan Duralı, 1973'te mezun oldu. Mezun olduğu bölümde 1975'te asistanlık görevine başlayan Duralı, 1977'de doktora çalışmasını tamamladı.

Duralı, 1985'te ABD Penn State University'de tamamladığı "Kant'tın A Priori Bilgi İstidatı" adlı çalışmasının ardından 1988'de profesör oldu.

Prof. Dr. Duralı, 1992-1993 döneminde Kuala Lumpur'da bulunan Malezya Uluslararası İslam, 1994'te ise Viyana üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı.

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesindeki misafir öğretim üyeliği görevine 1995, 1997 ve 1999'da belirli dönemlerde devam eden Duralı'nın, Türkçe ile İngilizce yayımlanan çok sayıda bilimsel makale ve kitabı bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beü'den Duralı'ya Fahri Doktora Unvanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement