Beü Devrek Myo'da Açılan Yeni Bölümlere Öğrenci Alınacak - Son Dakika
Güncel

Beü Devrek Myo'da Açılan Yeni Bölümlere Öğrenci Alınacak

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devrek Meslek Yüksekokulunda (MYO) yeni açılan "Bilgisayar Programcılığı, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik" bölümlerine öğrenci alınacağı bildirildi.

26.04.2016 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devrek Meslek Yüksekokulunda (MYO) yeni açılan "Bilgisayar Programcılığı, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik" bölümlerine öğrenci alınacağı bildirildi.

BEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Devrek MYO'daki aktif program sayısının 10'dan 16'ya, öğrenci sayısının da bin 200'den bin 800'e çıkacağı belirtildi.

Gelecek eğitim ve öğretim döneminde yeni açılan bölümlere öğrenci alınacağı vurgulanan açıklamada, "Bilgisayar Programcılığı, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programlarının hem gündüz hem de ikinci öğretimlerine toplam 600 yeni öğrenci alınacak. Böylece Devrek MYO'da öğrenci sayısının yüzde 50 artışla bin 800'e ulaşması planlanmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, öğrenci alımı yapılacak programların Devrek'in turizm ve sanayi alanındaki potansiyeline katkıda bulunacağını belirtti.

Yeni program açarken bölgenin ihtiyaçları ve eğitim-istihdam ilişkisine büyük önem verdiklerini aktaran Özer, şunları kaydetti:

"Gerek yeni açılan programlarımızda öğrenim görecek, gerekse daha önce açılan programlarda öğrenim gören öğrencilerimizin kaliteli bir eğitimle mezun olmaları en büyük hedefimiz. Özellikle Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programı çağın gereklerine uygun, öğrencilerimizin iş hayatına zorlanmadan dahil olabilecekleri ve hemen her sahada istihdam imkanı olan bir program. Diğer taraftan Bilgisayar Programcılığı ve Mülkiyet Koruma ve Güvenlik programları da son yıllarda en çok tercih edilen ve istihdam imkanı oldukça yüksek programlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Programların üniversitemize ve Devrek'e hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beü Devrek Myo'da Açılan Yeni Bölümlere Öğrenci Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement