Beü Durmuş Günay Kütüphanesi Basılı Yayın Sayısını Artırıyor - Son Dakika
Yerel

Beü Durmuş Günay Kütüphanesi Basılı Yayın Sayısını Artırıyor

Beü Durmuş Günay Kütüphanesi Basılı Yayın Sayısını Artırıyor

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi basılı sayısını her geçen artırmaya devam ediyor.

24.06.2016 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi basılı sayısını her geçen artırmaya devam ediyor. Yedi gün yirmi dört saat hizmet veren kütüphane Türkiye'de bir ilki temsil eden Kütüphane kaynakları yalnızca Üniversite öğrenci ve personellerine değil aynı zamanda Zonguldak halkına da önemli bir hizmet veriyor.

Kaynak sayısında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Kütüphane yetkilileri 2015 yılında 78.808 basılı yayını olan BEÜ Durmuş Günay Kütüphanesinin yalnızca bir yıl içinde basılı kaynak sayısını yaklaşık iki katına çıkararak 143.312ye çıkardığını ifade ettiler. Elektronik kaynaklara ulaşmada da oldukça geniş kaynak kataloğuna sahip. 5 milyon 612 bin 518 elektronik kaynakla kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. Yine süreli yayın ağını da genişleten kütüphane 12.120 kayıtlı basılı dergisiyle okurlarını bekliyor.

Güncel olarak takip edilen ve bağış olarak gelen süreli yayınlar Kütüphanenin Magazin Köşesinde sergileniyor. Kütüphanenin diğer bölümleri gibi Süreli Yayınlar birimi de, Üniversite dışından gelen tüm okurlara hizmet veriyor. Zonguldak'ta üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere de yıl boyunca kapılarını açan kütüphane ziyaretçilerine rahat ve doğayla iç içe bir ortam da kitap, dergi okuma ve ders çalışma olanağı sunuyor. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beü Durmuş Günay Kütüphanesi Basılı Yayın Sayısını Artırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement