Beü Merkez Yerleşke Camisi Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Beü Merkez Yerleşke Camisi Hizmete Girdi

Beü Merkez Yerleşke Camisi Hizmete Girdi

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Merkez Yerleşkesinde yapımı tamamlanan Cami, 17 Ekim 2014 Cuma günü hizmet vermeye başladı.

21.10.2014 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Merkez Yerleşkesinde yapımı tamamlanan Cami, 17 Ekim 2014 Cuma günü hizmet vermeye başladı.

Merkez Yerleşke Camisi, Üniversitemiz Rektörlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesi arasında 01.04.2013 tarihinde imzalanan protokol uyarınca BEÜ'ye hibe yolu ile kazandırıldı. İnşaat çalışmalarına 2013 yılı Temmuz ayında başlanan Cami 17 Ekim 2014 tarihinde tamamlanarak hizmete alındı. Toplam 1.310 metrekare kapalı alana sahip Merkez Yerleşke Camisi, Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesi tarafından 1 milyon TL'lik bir yatırımla gerçekleştirildi. Bodrum katı kütüphane olarak kullanılacak Cami, 3 kat ve 1 asma kattan oluşuyor.

17 Ekim 2014 günü hizmet vermeye başlayan Cami, çok büyük bir katılımla hizmete girdi. Bin kişiye hizmet verecek kapalı alana sahip olan Merkez Yerleşke Camisinde ilk Cuma namazı Zonguldak Müftüsü Mursel Öztürk tarafından kıldırıldı.

Caminin hizmet vermeye başlaması ile ilgili bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, "Bülent Ecevit Üniversitesinin tüm yerleşkelerinde yaşanan değişim, mensuplarımızın sahip oldukları imkanları genişleten bir özellik sergiliyor. Bugün hizmet vermeye başlayan Merkez Yerleşke Camisini de bu değişimin en yeni parçası olarak değerlendiriyorum. Hizmete alınmak üzere yapım aşamaları devam eden yatırımlarımız ve yeni projelerimiz ile Üniversitemizin her ferdi için daha yaşanılır kampüsler hazırlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bizleri en fazla mutlu eden noktalardan bir tanesi de dış paydaşlarımızın sürdürdüğümüz bu değişim çalışmalarına büyük bir inançla destek vermeyi sürdürüyor olmalarıdır. Caminin hizmete başlaması münasebetiyle bir kez daha Türkiye Diyanet Vakfı'na ve İl Müftülüğümüze Üniversitemiz adına teşekkürlerimi sunuyor, Merkez Yerleşke Camisinin kurumumuza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beü Merkez Yerleşke Camisi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement