Beü'nün Özel Öğrencileri Kep Attı - Son Dakika
Yerel

Beü'nün Özel Öğrencileri Kep Attı

Beü\'nün Özel Öğrencileri Kep Attı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi ile Engelsiz Öğrenci Birimi tarafından farklı engel gruplarından bireylerin katılımı ile bu yıl 3.sü düzenlenen Temsili Üniversite Eğitimi ve Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

27.05.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi ile Engelsiz Öğrenci Birimi tarafından farklı engel gruplarından bireylerin katılımı ile bu yıl 3.sü düzenlenen Temsili Üniversite Eğitimi ve Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Gün boyu tarihten ekonomiye, bilimden sanata farklı alanlarda öğretim üyeleri tarafından verilen derslere katılan engelli öğrencilere katılım belgelerinin takdim edildiği tören ise duygusal anlara sahne oldu.

Temsili Üniversite Eğitimine katılan öğrenciler, Fen Edebiyat Fakültesi Uzaktan Eğitim dersliğinde gördükleri derslerin ardından cübbe ve keplerini giyerek kendilerine eşlik eden aileleri, BEÜ Öğrenci Konseyi üyeleri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri ile birlikte Mezuniyet Töreninin yapıldığı Farabi Spor Salonuna geldiler.

Salona büyük heyecanla giren öğrencileri, aileleri ile Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğg. Birol Şimşek, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜ Senatosu üyeleri, protokol üyeleri, Üniversitenin akademik ve idari personelinden oluşan kalabalık bir izleyici topluluğu alkışlarla karşıladı.

BEÜ personeli Ayşe Dikmen, Safiye Sarıkaya, Sezen Sivrikaya, Özlem Sönmez'den oluşan topluluğun işaret dili ile söylediği İstiklal Marşının ardından Zonguldak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencileri farklı yörelerin halk oyunlarından derlenen bir gösteri sundular. Öğrenciler gösterilerdeki başarılarının yanı sıra sahnede açtıkları Türk Bayrağı ile de izleyicilerden coşkulu alkış aldılar.

Tekerlekli sandalyesi ile sahneye gelen Hakan Alkan, engelli öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Alkan, yaşam hikayesini anlattığı konuşmasının sonunda BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'e, ailesine, öğretmenlerine ve tüm BEÜ personeline teşekkür etti.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Uzm. Hakan Kalyon, Hakan Alkan'ın ardından yaptığı konuşmada BEÜ'nün engelli bireyler için sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi ve Temsili Üniversite Eğitiminin önemine değindi.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer BEÜ'nün engelli bireyler konusunda farkındalık ve algı yaratmak amacıyla sürdürdüğü çalışmaların başında "engelsiz kampüs" projelerinin yer aldığını belirttiği konuşmasında, "Üniversitemize ve bizlere güvenerek evlatlarını emanet eden ailelere teşekkür ediyorum. Sizler büyük bir fedakarlık örneğisiniz. Evlatlarınızın yüzlerinde bir tebessüm belirdiyse bu inan sizler için olduğu kadar bizler için de büyük ve eşsiz bir mutluluk kaynağıdır." dedi. Özer konuşmasının sonunda Temsili Üniversite Eğitiminin başarı ortakları olan kamuya bağlı ve özel sektöre ait kurumlar ile derneklere ve emek veren tüm BEÜ personeline teşekkür etti.

Konuşmaların ardından BEÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Uzm. Hakan Kalyon ile dersleri veren Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Canan Kuş ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan Dökmen, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gamze Yurdakan, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Harun Savut'a Tuğg. Birol Şimşek tarafından teşekkür belgeleri verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Özel Gökkuşağı Rehabilitasyon Merkezi adına Filiz Ocak Güvenç, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, Özel Terapi Rehabilitasyon Merkezi adına Şüheda Özer, Özel Özüm Rehabilitasyon Merkezi adına Barış Işık, Zonguldak Özel Eğitim Merkezi adına Ahmet Recep Zor ve Zonguldak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu adına Gülseli Oğuzhan Yılmaz'ın teşekkür belgelerini ise Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt tarafından veridi.

Öğrenciler katılım belgelerini almaya kişisel özellikleri ile tanıtılarak davet edildiler. Öğrencilerin katılım belgeleri Rektör Özer ve BEÜ Senato üyeleri tarafından verildi. Öğrencilerden Hüseyin Güler'in belgesini vermek üzere, oğlundan daha fazla heyecan yaşayan, annesi Leyla Güler davet edildi. Leyla Güler'in heyecanı ve gözyaşları ile salonda duygusal anlar yaşandı. Engelli öğrencilerin belgeleri almak üzere sahneye gelirken sergiledikleri sempatik tavırlar ise törene farklı bir renk kattılar.

Kep atma töreni Sezen Sivrikaya'nın işaret dili ile eşlik ettiği "Sev Kardeşim" adlı parça ile gerçekleştirildi. Seremonide öğrenciler, protokol üyeleri ile dans ettiler ve coşku ile keplerini fırlattılar.

Tören öğrencilerin Rektör Özer ve protokol üyeleri ile fotoğraf çektirmelerinin ardından sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beü'nün Özel Öğrencileri Kep Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement