Beü Zonguldaklı Çocukları Klasik Müzikle Buluşturuyor - Son Dakika
Yerel

Beü Zonguldaklı Çocukları Klasik Müzikle Buluşturuyor

Beü Zonguldaklı Çocukları Klasik Müzikle Buluşturuyor

Zonguldak Valiliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) arasında imzalanan protokolle “Zonguldaklı Çocuklar Klasik Müzikle Buluşuyor” projesinin konserler serisi Merkez Yeşiltepe Teoman Papila ve Merkez Gazi Ortaokullarında yapılan dinletilerle başladı.

09.03.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Valiliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) arasında imzalanan protokolle "Zonguldaklı Çocuklar Klasik Müzikle Buluşuyor" projesinin konserler serisi Merkez Yeşiltepe Teoman Papila ve Merkez Gazi Ortaokullarında yapılan dinletilerle başladı.

Zonguldak Valiliği ile BEÜ'nün işbirliğiyle hazırlanan ve Zonguldak Valisi Ali Kaban ile Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'in 23 Şubat 2015 tarihinde imzaladıkları protokolle hayata geçen "Zonguldaklı Çocuklar Klasik Müzikle Buluşuyor" projesinin etkinlikleri başladı. Proje kapsamında Zonguldak'taki ilkokul ve ortaokul öğrencileri klasik müzikle tanışacak.

Projenin ilk etkinlikleri Merkez Yeşiltepe Teoman Papila ve Merkez Gazi Ortaokullarında gerçekleştirildi. BEÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları öğrencilere ilk olarak klasik müziği anlatarak örneklendirdiler. Solo ve topluluk halinde icralar sırasında bestecilerin de yaşamlarından kısaca söz edildi. Öğrencilere şarkı söyleme tekniğiyle ilgili anlatımlı bir icra sunuldu. Konser sonrası çocuklarla soru cevap bölümüne yer verildi. Proje kapsamında öğrenciler üzerinde projenin etkinliğini ortaya koymaya yönelik konser öncesi ve sonrası anketler yapıldı. Projeyi oluşturan konserler serisi Zonguldak merkezindeki diğer okullarda da devam edecek. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beü Zonguldaklı Çocukları Klasik Müzikle Buluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement