Beyaz Ay Engelsiz Yürekleri Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Beyaz Ay Engelsiz Yürekleri Buluşturdu

Beyaz Ay Engelsiz Yürekleri Buluşturdu

Beyaz Ay Derneği Amasya Şube Başkanlığı ve Amasya Üniversitesi Müzik Kulübü tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla organize edilen etkinlik, engelsiz yürekleri şiirin güzelliğinde buluşturdu.

17.05.2013 23:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyaz Ay Derneği Amasya Şube Başkanlığı ve Amasya Üniversitesi Müzik Kulübü tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla organize edilen etkinlik, engelsiz yürekleri şiirin güzelliğinde buluşturdu.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin sunumunu da yapan Radyo Programcısı ve Amasyalı Şair Kasım Alper Özdemir'in semazenler eşliğinde okuduğu şiirler salonu dolduran seyircileri duygulandırdı. Kaynaştırma öğrencilerinin gösterileri ve görme özürlü öğrenci Ali Köse'nin türküleri ise geceye ayrı bir hava kattı. Gecenin finalinde ise Ali Köse ve Kasım Alper Özdemir'in "Şafak Türküsü" düeti alkışında dozunu arttırdı ve salon adeta yıkıldı. Özdemir'in "Sahneden seyirciler nasıl görünüyor?" sorusuna cevap veren Köse, "Vallahi buradan harika görünüyorsunuz ben böyle kalabalık görmedim" diyerek espri yaptı.

Beyaz Ay Derneği Amasya Şube Başkanı Eğitimci Tolga Özözen, "Bu engelsiz gecemizde bizlere destek olanlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve daha da engelsiz bir toplum istiyoruz" derken, Amasya Valisi Abdil Celil Öz'ün eşi Rukiye Öz ise yaptığı konuşmada geceye emeği geçenleri tebrik ederek, "Keyifle izlediğimiz bir etkinlik oldu" diye konuştu.

Amasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Gökdere ise, böylesi özel bir geceye ev sahipliği yapmanın kendileri için bir onur olduğunu söyledi. Böyle bir gece düzenlenirken her türlü desteğini vereceğini söyleyen ve muhteşem performansıyla profesyonelliğini bir kez daha ispatlayan Kasım Alper Özdemir ise, "Benim için engellilerin ve engelsiz yüreklerin önemi çok daha farklı. Benim de ailemde bir engelli vardı. Yine örnek aldığım iki engelsiz yürek var, birisi İstanbul'da yaşama sevinci ve başarısıyla tanıdığım Müslüm Söyler abim, diğeri de Taşova Engelliler Dernek Başkanımız Yavuz Aydın abim. Bu iki insanın ışığı benim yolumu aydınlatmıştır" dedi.

Geceye Amasya Valisi Abdil Celil Öz'ün eşi Rukiye Öz, Amasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Gökdere, Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Özyurt, Amasya Spor Basın Sözcüsü Ümit Ağış, Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şube Başkanı Abdullah Ayyıldız, Taşova Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydın, Üniversite Müzik Kulübü Başkan Vekili Hasan Yurdagül, Gezi Gözlem Kulübü Başkanı Kaan Erhan Gürel ve birçok davetli katıldı. Geceye desteğinden ötürü Kasım Alper Özdemir'e, Beyaz Ay Derneği Başkan Yardımcısı Bayram Çolak tarafından plaket takdim edildi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyaz Ay Engelsiz Yürekleri Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement