Beyaz Çile" Ekmek Kapıları Oldu - Son Dakika
Güncel

Beyaz Çile" Ekmek Kapıları Oldu

Görüntü Dökümü : Çatılarda biriken karları temizleyen vatandaşlar Vatandaşlarla röportaj "Beyaz çile" ekmek kapıları oldu Yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, ev ve iş yerlerinin çatılarında biriken karlar birçok işsizin ekmek kapısı oldu Üç çocuk babası Faris Yavuz, "Günlük 60 ile 80 lira karşılığında çatıları temizleyerek ekmeğimizi kardan çıkarıyoruz.

30.01.2016 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Çatılarda biriken karları temizleyen vatandaşlar

Vatandaşlarla röportaj "Beyaz çile" ekmek kapıları oldu

Yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, ev ve iş yerlerinin çatılarında biriken karlar birçok işsizin ekmek kapısı oldu

Üç çocuk babası Faris Yavuz, "Günlük 60 ile 80 lira karşılığında çatıları temizleyerek ekmeğimizi kardan çıkarıyoruz. Kış aylarında evimizin geçimini kar temizleyerek sağlıyoruz"

SAİM HARMANCI - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışıyla ev ve iş yerlerinin çatılarında biriken karı temizleyen birçok işsiz, ekmek parası kardan çıkarıyor.

Yüksekova ilçesinde mevsimlik işçi olarak çalışan birçok kişi, kışın gelmesiyle kar temizleyerek para kazanma yoluna gidiyor.

Kar kalınlığının iki metreyi bulduğu ilçede, ev ve iş yerlerinin çatılarında biriken karları temizleyen işçiler, günde 60 ile 80 lira kazanarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Kar temizleyen vatandaşlardan Faris Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarında evinin ihtiyacını kar temizleyerek sağladığını söyledi.

Çatılarda biriken karların temizlenmesinin zahmetli olduğunu belirten Yavuz, "Kış aylarında pek iş olmuyor. Bizler de ev ve iş yerlerinin çatılarında biriken karları temizleyerek geçimimizi sağlıyoruz. Günlük 60 ile 80 lira karşılığında çatıları temizliyoruz. Açıkçası ekmeğimizi kardan çıkarıyoruz. Zahmetli bir iş ama çalışmaya mecburuz" dedi.

Bu sene Yüksekova'da çok fazla kar yağdığını söyleyen Reşat Canan ise çatıları temizlemede zorlandıkları için işçi tuttukları söyledi.

Yoğun kar yağışının çatı ve damlarda çökmeye neden olabildiğini belirten Canan, "Kar nedeniyle hayat şartları iyice zorlaştı. Çatılarda iki metreye yakın kar birikmiş. Herkes çatılarını temizlemeye çalışıyor. Çatıları temizlemek için çoğu zaman ücret karşılığında işçi tutuyoruz. İşçilere 80 lira ödüyoruz. Karın çatılarda kalması çökmeye neden olabiliyor. Burada tam bir kar esareti var" diye konuştu.

Beyaz Çile" Ekmek Kapıları Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyaz Çile' Ekmek Kapıları Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi
    20:08 Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi

    Bitlis'te Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) iş birliğiyle program düzenlendi. Vali Erol Karaömeroğlu, turistlerin farklı destinasyonlara olan ilgisinin arttığını belirtti. Bitlis'in turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karaömeroğlu, Bitlis'in doğal güzelliklerinin ve tarihi eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını ifade etti.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.


Advertisement