Beyaz Kalpler'den Tarihi Bursa Gezisi - Son Dakika
Güncel

Beyaz Kalpler'den Tarihi Bursa Gezisi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri Bursa'ya düzenlenen gezi ile tarihe yolculuk etti.

25.06.2015 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencilerine Büyükşehir tarafından Bursa gezisi düzenlendi.

GEZİ TOPHANE'DE BAŞLADI

Günübirlik Bursa gezisi ilk olarak, Tophane'de başladı, Osmanlı devletinin kurucusu Osman Bey ve ondan sonraki hükümdarı Orhan Gazi türbeleri ziyaret edildi. Yıldırım Beyazıt tarafından mimar Ali Neccar'a yaptırılan Ulu Cami'de asırlık tablolar, cami ortasında şadırvan, Yavuz Sultan Selim tarafından getirilen Kabe örtüsü önünde, 20 kubbeli Türkiye'nin en büyük namaz kılma mekanlı camii 'de Cuma namazı kılındı.

MÜZELERİ GEZDİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri Bursa'da yer alan Karagöz ve Hacivat gölge oyunu müzesini ve Tofaş Anadolu Arabaları Müzesini ziyaret ederek geçmişe yolculuk yaptılar. Son olarak Osmanlı Sultanı Çelebi Mehmet 'in Yeşil Türbesi ile geziyi tamamladılar. Geziden oldukça memnun kalan öğrenciler Büyükşehir'e bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beyaz Kalpler'den Tarihi Bursa Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement