Beyaz Saçlı Prens"Ten Hüzünlü Veda - Son Dakika
Spor

Beyaz Saçlı Prens"Ten Hüzünlü Veda

Beyaz Saçlı Prens"Ten Hüzünlü Veda

Balıkesirspor'da görevinden istifa eden teknik direktör Ertekin, düzenlediği basın toplantısıyla veda etti Ertekin: "Gerçekten üzülerek gidiyorum.

25.11.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Balıkesirspor'da, dün Sivasspor maçındaki 3-1'lik yenilginin ardından görevinden istifa eden teknik direktör İsmail Ertekin, "Gerçekten üzülerek gidiyorum. Bu kadar başarıdan sonra bu tür gitmek yıpratıyor insanı" dedi.

"Beyaz saçlı prens" olarak nitelendirilen Ertekin, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği günden bu yana geçen 2 yılda çok güzel şeyler yaşadıklarını belirterek, başarılı bir iki sezonda iki şampiyonluğa ulaştıklarını söyledi.

Bu yıl da aynı ümitlerle Süper Lig'e başladıklarını ancak bazı şeylerin hedefledikleri gibi gitmediğini dile getiren Ertekin, 10 maçın sonunda başarısız bir tablonun ortaya çıktığını anlattı.

Bu tablonun gereğini teknik heyet olarak kendilerinin yaptığını vurgulayan Ertekin, şöyle konuştu:

"Mutlaka birilerinin gitmesi gerekiyor. Bu konuda da fedakarlığı bizim yapmamız lazımdı ve yaptık. Bizler duygusal insanlarız. Her geçen gün psikolojimiz bozuldu. Yönetime, bu takıma daha faydalı olamayacağımızı söyledik. Böyle ayrılmak istemezdik ama futbolda bazen başarısızlıklar, bu tür şeylere sahne oluyor. Duygusal bir insanım. Kolay değil ayrılmak ama takımın hayrına olacağına inanıyorum. Bundan sonraki dönemde, inşallan bu sezon takım ligde kalır ve biz de gurur duyarız. Son maçta sevinci inşallah hep beraber yaşarız."

Bir şehirde sinerji yaratılmıyorsa başarının yakalanmasının zor olacağına dikkati çeken Ertekin, "Bu şehirde sinerji yok. Gerçekten üzülerek gidiyorum. Bu kadar başarıdan sonra bu tür gitmek, yıpratıyor insanı" dedi.

Kulüp Başkanı Tuna Aktürk ise yaklaşık 2 yıldır çalıştıkları Ertekin yönetimindeki teknik heyetin, yönetimi rahatlatmak amacıyla istifa ettiğini belirterek, yönetim kurulu toplantısında bunu kabul ettiklerini anımsattı. Ertekin ile bugüne kadar çok iyi, uyumlu bir çalışma yaptıklarını ifade eden Aktürk, şunları kaydetti:

"Kendisini ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İki önemli şampiyonluk yaşadık, kenti sevince boğduk. Bu sezon işler umduğumuz gibi gitmedi. Her zaman yanında olduğumuzu söyledik ama hocamız istifasını sundu. 39 yıl sonra bu takımı bu yönetim, teknik heyet ve futbolcular çıkardı. Taraftar her zaman başarı ister. Taraftar, 'yönetim ve teknik direktör istifa' diye bağırır ama Balıkesirspor'un içinde bulunduğu şartların bilindiği aşikardır. İstifa diye bağıran taraftarların da bu tepkisi hakkıdır. Saygı duyuyoruz. Kendisine söyledik gitmesini istemedik ama kendi bu konuda kesin kararlıydı."

Aktürk, Ertekin ve ekibine bundan sonraki yaşamlarında başarı dilerken, yeni teknik direktör konusunda henüz bir görüşme yapmadıklarını sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beyaz Saçlı Prens'Ten Hüzünlü Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement