Son dakika Saray haberleri, Saray son dakika, son dakika Saray

Son Dakika Saray Haberleri

  • Tekirdağ'da Jandarma Ekipleri Şahsın Üzerinde Uyuşturucu Madde Ele Geçirdi
    01:28 Tekirdağ'da Jandarma Ekipleri Şahsın Üzerinde Uyuşturucu Madde Ele Geçirdi

    Tekirdağ'ın Saray ilçesinde devriye görevi yapan Jandarma ekipleri, şüpheli hareketler sergileyen bir şahsın üzerinde yaptıkları aramada 8 gram esrar ve 5 gram metamfetamin isimli sentetik uyuşturucu madde buldu. Gözaltına alınan şüpheli hakkında uyuşturucu madde bulundurma suçundan işlem başlatıldı.

  • Ankara'da Polatlı'ya temiz su müjdesi
    16:49 Ankara'da Polatlı'ya temiz su müjdesi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları sonucunda Polatlı halkı 30 yıldır beklediği temiz suya kavuşuyor. Polatlı İçme Suyu Hattı'nın tamamlanmasıyla 1,5 milyon kişiye kesintisiz içme suyu sağlanacak.

  • Prenses Kate'in sürpriz çiftlik ziyareti Saray'da ciddi bir paniğin olduğunu gösterdi
    14:06 Prenses Kate'in sürpriz çiftlik ziyareti Saray'da ciddi bir paniğin olduğunu gösterdi

    Uzmanlar, Prenses Kate'in beklenmedik bir ziyaretin, Saray'ın halkı sağlık durumu hakkında güncelleme yapması baskısını daha da artırdığını belirtti. Prenses Kate ve Prens William, Windsor Çiftliği Mağazası'nda alışveriş yaparken görüldü. Biyografi yazarı Phil Dampier ve kraliyet uzmanı Tom Bower, Kate'in halka açık görünümünün sarayda panik olduğunu gösterdiğini ve halkın sağlık sorunlarıyla ilgili soruları yeniden alevlendirdiğini ifade etti.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Operasyonunda 13 Kişi Yakalandı
    13:11 Tekirdağ'da Uyuşturucu Operasyonunda 13 Kişi Yakalandı

    Tekirdağ'da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu ile mücadele operasyonunda 13 kişi yakalandı. Yapılan aramalarda bonzai, esrar, metamfetamin, eroin ve extacy gibi uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Ayrıca bir tabanca ve uyuşturucu madde kullanma aparatları ile suçtan elde edildiği değerlendirilen para da bulundu. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alınacak.

  • Kayseri'deki Erdemli Vadisi Turizme Açılıyor
    11:57 Kayseri'deki Erdemli Vadisi Turizme Açılıyor

    Kayseri Valiliği tarafından yürütülen projeyle turizme kazandırılan Erdemli Vadisi, keşfedilmeyi bekliyor. Bizans dönemine ait kayadan oyma kilise ve yapıları barındıran vadi, turistlerin ilgisini çekiyor. Proje kapsamında vadiye karşılama binası, yürüyüş yolu ve aydınlatma gibi yenilikler yapıldı. Erdemli Vadisi'nin geleceği parlak görünüyor.

  • İçişleri Bakanı: 4 ilde düzenlenen operasyonlarda 3 organize suç örgütü çökertildi
    08:43 İçişleri Bakanı: 4 ilde düzenlenen operasyonlarda 3 organize suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van, Gaziantep ve Kırklareli merkezli düzenlenen 'Mahzen-12' operasyonlarında 3 organize suç örgütünün çökertildiğini, 22 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu suç örgütü üyelerine ait dijital materyal, altın, döviz ve Türk lirasına el konuldu.

  • Jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
    08:18 Jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

    Van, Gaziantep ve Kırklareli merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-12' operasyonlarında; Van'da Seyithan Durdu'nun (düzensiz göçmen kaçakçısı organize suç örgütü), Gaziantep'te Abdulmuttalip Kurtoğlu'nun (nitelikli dolandırıcı organize suç örgütü), Kırklareli'nde Doğan Sabuncu'nun (nitelikli dolandırıcı organize suç örgütü) elebaşılığını yaptığı 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 22 şüpheli yakalandı.

  • 3 çete daha çökertildi: Elebaşları dahil 22 gözaltı
    08:17 3 çete daha çökertildi: Elebaşları dahil 22 gözaltı

    Van, Gaziantep ve Kırklareli merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-12' operasyonlarında, 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu 22 şüpheli yakalandı.

  • Putin, Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerini kazandı
    02:22 Putin, Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerini kazandı

    Rusya'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde Vladimir Putin, oyların yaklaşık yüzde 88'ini alarak 5. kez Devlet Başkanı seçildi. Seçimlere katılım oranı yüzde 74,22 olarak açıklandı. Putin'in seçim zaferi, Kırım'ın ilhakının 10. yıl dönümüyle birlikte kutlanacak. Batılı ülkeler ise seçimleri adil ve özgür olmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana'da seçime ittifaksız gidileceğini söyledi
    17 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana'da seçime ittifaksız gidileceğini söyledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana'da düzenlenen belediye başkan aday tanıtım toplantısında, seçimlere ittifaksız gidileceğini belirtti. Özel, Adana'da Seyhan ittifakıyla, Adana ittifakıyla ve Türkiye ittifakıyla seçime gittiklerini ifade etti.

  • CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın teşvik politikasını eleştirdi
    17 Mar CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın teşvik politikasını eleştirdi

    CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, iktidarın emeklilerin zam taleplerini reddetmesine rağmen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 3 ayda 5 bin 122 teşvik vermesini eleştirdi. Akkuş İlgezdi, şirketler arasında 'tanıdık şirketler' olduğunu belirterek, halkın ekonomik krizin faturasını ödediğini ve sefalete sürüklendiğini ifade etti. Ayrıca, emeklilerin zam taleplerinin yeniden gündeme alınması gerektiğini vurguladı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Sizin Paranızla Sizin İradenizi Çalmaya Çalışıyorlar'
    16 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Sizin Paranızla Sizin İradenizi Çalmaya Çalışıyorlar"

    Çekmeköy- Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattının 6,5 kilometrelik ilk etap hattının açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğindeki anormal artışa tepki gösterdi. "Beşli çeteye para bulan, saray müteahhidine para bulan, yazlık saraya, kışlık saraya, uçan saraya, yüzen saraya para bulan, emekliye para bulmayan Tayyip Erdoğan'a 31 Mart'ta oy var mı?" diye soran Özel, “Başbakanlıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçince örtülü ödeneği Cumhurbaşkanlığına bağladılar. Geçen ay harcanan ödenek 218  milyon TL, bu ay harcanan örgülü ödemek 2 milyar TL. Seçim gelirken faturası olmadan, hesabı olmadan nereye harcandığı bilinmeyen 2 milyar TL harcamış Cumhurbaşkanı. Size yüzde 33 zam verenler bir ayda harcamaları 7 katına, sadece bir yılda kendi örtülü ödeneklerine yüzde 238 zam yapıyorlar. Yani sizin paranızla sizin iradenizi çalmaya çalışıyorlar” dedi. Hat 15 gün süreyle ücretsiz hizmet verecek.

  • CHP Milletvekili Karabat, kredi kartı faizlerinin artırılmasını eleştirdi
    16 Mar CHP Milletvekili Karabat, kredi kartı faizlerinin artırılmasını eleştirdi

    CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, kredi kartı nakit çekim ve kredili mevduat hesabı faizlerinin artırılmasını eleştirerek, bu uygulamaların vatandaşları daha da zor duruma düşüreceğini ve toplumsal sorunların artacağını belirtti. Karabat, iktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirerek, acı reçeteyi vatandaşa kesenlerin öncelikle kendilerine bakması gerektiğini vurguladı.

  • Kocaeli'de 5 pişmaniye üreticisi 10 ülkede damakları tatlandırıyor
    16 Mar Kocaeli'de 5 pişmaniye üreticisi 10 ülkede damakları tatlandırıyor

    Kocaeli'de Kovid-19 salgını döneminde yaşanan sıkıntıları aşmak için kurdukları şirket çatısı altında bir araya gelen 5 pişmaniye üreticisi, 10 ülkede damakları tatlandırıyor. İstihdam edilen 58 kişiyle 15 çeşit pişmaniye üreten şirket, günlük 2,5 ton üretim yapıyor ve ihracatı artırmayı hedefliyor.

  • Van'da İranlı turistler için nevruz tatili hazırlığı
    16 Mar Van'da İranlı turistler için nevruz tatili hazırlığı

    Van'da iş yeri sahipleri, İranlı turistlerin kente gelişiyle ekonomiye canlılık katan nevruz tatili için hazırlık yapıyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen alışveriş festivali ile İranlı turistlerin kentte kalma süresi uzatılmaya çalışılıyor. İranlı turistlerin yaptığı alışverişlerle esnafın yüzü gülerken, Van Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl bir milyon İranlı turisti ağırlamayı hedefliyor.

  • Afetzede kadınlar, ilmik ilmik deprem psikolojisinden kurtuluyor
    16 Mar Afetzede kadınlar, ilmik ilmik deprem psikolojisinden kurtuluyor

    Hatay'ın Antakya ilçesinde dikiş nakış kursunda eğitim gören 12 afetzede kadın, hem meslek öğreniyor, hem de deprem psikolojisinden kurtuluyor. Hatay Valiliği öncülüğünde açılan kurs, afetzedelerin psikolojik destek almasını sağlıyor ve meslek sahibi olmalarını hedefliyor.

  • Depremzedeler Dikiş Nakış Kursunda Hem Meslek Öğreniyor Hem de Psikolojilerini İyileştiriyor
    16 Mar Depremzedeler Dikiş Nakış Kursunda Hem Meslek Öğreniyor Hem de Psikolojilerini İyileştiriyor

    Hatay'ın Antakya ilçesinde dikiş nakış kursunda eğitim gören 12 afetzede kadın, deprem psikolojisinden kurtulmak için terapi gibi gelen kurs sayesinde hem meslek öğreniyor hem de psikolojilerini iyileştiriyor. Hatay Valiliği öncülüğünde açılan kurs, afetzede kadınlara sertifika alacakları ve meslek sahibi olacakları bir fırsat sunuyor.

  • ABD Başkanı Biden, Schumer'in İsrail hakkındaki sözlerini destekledi
    15 Mar ABD Başkanı Biden, Schumer'in İsrail hakkındaki sözlerini destekledi

    ABD Başkanı Joe Biden, ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in İsrail'in geleceği hakkındaki sözlerini desteklediğini belirtti. Biden, Schumer'in konuşmasının ciddi bir endişeyi dile getirdiğini ve iyi bir konuşma olduğunu söyledi. Schumer ise İsrail'in 7 Ekim'den sonraki geleceği hakkında yeni bir tartışma yapılması gerektiğini ve bunun en iyi şekilde bir seçimle gerçekleştirilebileceğini ifade etmişti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu seçim, istismar siyasetinin yerine eser ve hizmet siyasetinin geçtiği bir dönüm noktası olacak
    15 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu seçim, istismar siyasetinin yerine eser ve hizmet siyasetinin geçtiği bir dönüm noktası olacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, yapılan yatırımları ve hizmetleri anlattı. Erdoğan, bu seçimin ülkede istismar siyasetinin sona erdiği bir dönüm noktası olacağını belirtti.

  • Kate Middleton'ın ameliyatındaki sır perdesi! Paylaştığı fotoğraf düzenleme çıktı
    15 Mar Kate Middleton'ın ameliyatındaki sır perdesi! Paylaştığı fotoğraf düzenleme çıktı

    Prenses Kate Middleton'ın 16 Ocak'ta geçirdiği, detayları hala gizli tutulan ameliyat sonrası, kraliyet hayranları ve ailesi arasında endişe artıyor. Prenses, Anneler Günü'nde üç çocuğuyla çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak ilk kez kamuoyunun karşısına çıktı. Fotoğraf üzerinde düzenleme yapıldığı belirlenince tartışmalar alevlendi.

  • Lazio, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'u radarına aldı
    14 Mar Lazio, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'u radarına aldı

    Galatasaray'da başarılı bir performans sergileyen teknik direktör Okan Buruk, İtalyan devi Lazio'nun radarına girdi. Maurizio Sarri'nin istifa etmesinin ardından yeni bir teknik direktör arayışına giren kulübün, Buruk'u listesine aldığı belirtildi. Lazio'nun sportif direktörü Angelo Fabiani'nin, Buruk ile ilgili detaylı incelemeler yaptığı ve raporunu kulüp başkanı Claudio Lotito'ya sunacağı öğrenildi.

  • Avrupa'nın Etkileyici Sarayı: Schönbrunn
    14 Mar Avrupa'nın Etkileyici Sarayı: Schönbrunn

    Avrupa'nın etkileyici barok mimari yapılarından biri olan Schönbrunn Sarayı, Habsburg Hanedanı'nın yazlık sarayı olarak inşa edilmiştir. Sarayın bahçeleri ve parkı, halkın ziyaretine açık olup, Avusturya'nın en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından biridir. Ayrıca, dünyanın en eski hayvanat bahçelerinden biri de sarayın bahçesinde yer almaktadır. Schönbrunn Sarayı, tarihi önemi ve eşsiz tasarımıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiştir.

  • Saray'da 152 gümrük kaçağı puro ele geçirildi
    14 Mar Saray'da 152 gümrük kaçağı puro ele geçirildi

    Saray ilçesinde bulunan bir işletmede yapılan operasyonda 152 adet gümrük kaçağı puro ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, işletmede yapılan aramada kaçak puro satışı yapıldığı bilgisine ulaştı. Olayla ilgili olarak A.F.Ö. hakkında adli işlem başlatıldı.

  • ABD Temsilciler Meclisi, TikTok'un ABD'de yasaklanmasının önünü açan tasarıya onay verdi
    13 Mar ABD Temsilciler Meclisi, TikTok'un ABD'de yasaklanmasının önünü açan tasarıya onay verdi

    ABD Temsilciler Meclisi, TikTok'un ABD'de yasaklanmasının önünü açan tasarıya onay verdi. Yasa tasarısı, TikTok'un sahibi Çinli ByteDance şirketini, 30 Eylül'e kadar bu uygulamayı satmaya zorluyor. Aksi takdirde uygulama ABD'de kullanılamayacak. ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'den geçmesi durumunda yasayı onaylayacağını açıkladı. Kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesinde sosyal medya şirketleri eleştirilerin odağında.

  • KESK, iktidarı eleştirdi: Gerilim, şiddet ve çatışma ile sürdürülen bir iktidarla karşı karşıyayız
    13 Mar KESK, iktidarı eleştirdi: Gerilim, şiddet ve çatışma ile sürdürülen bir iktidarla karşı karşıyayız

    KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz, yeni dönem Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, iktidarın gerilim, şiddet ve çatışma ile sürdüğünü, uluslararası sermayeye alan açtığını, hukuk ve insan haklarını yok saydığını belirtti. Karagöz ayrıca, deprem bölgesinde yaşanan sorunlara ve altın madeni faciasına da değindi ve KESK'in kamu emekçisi ve emeklisi için mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

  • Çin'in Kuzeyinde Antik Budist Tapınağı Bulundu
    13 Mar Çin'in Kuzeyinde Antik Budist Tapınağı Bulundu

    TAİYUAN, 13 Mart (Xinhua) -- Çin'in kuzeyindeki Shanxi eyaletinin Datong kentine bağlı Pingcheng bölgesinde Kuzey Wei Hanedanlığı (386-534) dönemine tarihlenen bir Budist tapınağı keşfedildi.

  • Tekirdağ'da jandarma ekiplerince uyuşturucu, silah ve kaçak purolar ele geçirildi
    13 Mar Tekirdağ'da jandarma ekiplerince uyuşturucu, silah ve kaçak purolar ele geçirildi

    Tekirdağ'da jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda uyuşturucu, silah ve kaçak purolar ele geçirildi. Yapılan aramalarda bonzai, metamfetamin, tabanca, fişek, av tüfeği ve uyuşturucu kullanma aparatı bulundu. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alınacak.

  • Polonya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, NATO'nun 25. yıl dönümünde Biden ile buluştu
    13 Mar Polonya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, NATO'nun 25. yıl dönümünde Biden ile buluştu

    Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Polonya Başbakanı Donald Tusk, NATO'ya katılmasının 25. yıl dönümünde Beyaz Saray'da ABD Başkanı Joe Biden ile buluştu. Biden ülkesinin Polonya'ya bağlılığının kati olduğunu bildirirken, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ise NATO ülkelerinin savunma harcamaları payını yüzde 3'e çıkarması gerektiğini söyledi. Liderlerin görüşmesi esnasında ABD Savunma ve Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA) ise Polonya'ya bin 798 adet füze satışını onayladığını duyurdu.

  • Burdur'da Mermer Bloğu Düşen Tır Şoförü Hayatını Kaybetti
    12 Mar Burdur'da Mermer Bloğu Düşen Tır Şoförü Hayatını Kaybetti

    Burdur'un Yeşilova ilçesine bağlı Çeltek köyünde bulunan bir mermer ocağında tıra mermer yüklenirken üzerine mermer bloğu düşen şoför Mehmet Saray hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Saray, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenaze otopsi için morga kaldırılırken soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da Mermer Bloğu Düşen Tır Sürücüsü Hayatını Kaybetti
    12 Mar Burdur'da Mermer Bloğu Düşen Tır Sürücüsü Hayatını Kaybetti

    Burdur'un Yeşilova ilçesinde bir mermer ocağında çalışan tır sürücüsü Mehmet Saray, üzerine düşen mermer bloğu sonucu hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri, Saray'ı kaldırıldığı Burdur Devlet Hastanesi'nde müdahale etti ancak kurtarılamadı.

  • Burdur'da Taş Ocağında Kaza: Kamyon Şoförü Hayatını Kaybetti
    12 Mar Burdur'da Taş Ocağında Kaza: Kamyon Şoförü Hayatını Kaybetti

    Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan bir taş ocağında çalışan kamyon şoförü, üzerine düşen mermer bloğu sonucu ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan şoför, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenaze otopsi için morga kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Kırsal Mahallelere 9 Köy Fırını Kazandırdı
    12 Mar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Kırsal Mahallelere 9 Köy Fırını Kazandırdı

    Pursaklar Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerle takdir toplayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, 5 yılda 9 kırsal mahalleye 9 köy fırını kazandırdı. Köy fırınları, mahalle sakinlerinin ekmek ve çörek yapımı başta olmak üzere toplu yemek organizasyonlarında kullanılmak üzere hizmete sunuldu.

  • Alanya'da bir binanın bacasında çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
    12 Mar Alanya'da bir binanın bacasında çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan üç katlı bir binanın çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

  • Bayburt Belediyesi ve Hayırseverlerin Katkılarıyla İftar Çadırı Kuruldu
    12 Mar Bayburt Belediyesi ve Hayırseverlerin Katkılarıyla İftar Çadırı Kuruldu

    Bayburt Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla kurulan iftar çadırında yüzlerce vatandaş orucunu açtı. İftar yemeği Bayburt Belediyesi tarafından Saray Bahçesi'nde ve Tarihi Taşhan'da verildi. Vatandaşlar, yapılan bu hizmetler için teşekkür etti.

  • ABD ve Almanya'da Enflasyon Verileri Öncesi Piyasalar Tedbirli
    12 Mar ABD ve Almanya'da Enflasyon Verileri Öncesi Piyasalar Tedbirli

    ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verileri öncesi piyasalarda temkinli bir seyir izleniyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ilişkin belirsizlikler devam ederken, enflasyon verilerinin bankanın gelecek adımlarına dair ipucu verebileceği ifade ediliyor. Ayrıca, Almanya'da da enflasyon verileri takip ediliyor. Piyasalarda oynaklığın artabileceği belirtiliyor.

  • Trump, ABD Kongresi'nin TikTok'un satışı için yasa çıkarma girişimini eleştirdi
    12 Mar Trump, ABD Kongresi'nin TikTok'un satışı için yasa çıkarma girişimini eleştirdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD Kongresi'nin TikTok'un satışı için yasa çıkarma girişimini eleştirdi. Trump, TikTok olmazsa Facebook'un büyük olduğunu ve Facebook'un halk düşmanı olduğunu söyledi. ABD Kongresi, TikTok'un sahibi Çinli ByteDance şirketini bu uygulamayı satmaya zorlayacak bir yasayı görüşüyor. Trump, TikTok'u bir ulusal güvenlik sorunu olarak gördüğünü ve Facebook'un da ABD hükümetine bir tehdit oluşturduğunu savundu. Trump'ın yorumlarının ardından Facebook'un sahibi Meta'nın hisseleri değer kaybetti.

  • Trump, ABD Kongresi'nin TikTok'un satışı için yasa çıkarma girişimini eleştirdi
    12 Mar Trump, ABD Kongresi'nin TikTok'un satışı için yasa çıkarma girişimini eleştirdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD Kongresi'nin TikTok'un satışı için yasa çıkarma girişimini eleştirdi. Trump, TikTok olmazsa Facebook'un büyük olduğunu ve Facebook'un halk düşmanı olduğunu söyledi. ABD Kongresi, TikTok'un sahibi Çinli ByteDance şirketini bu uygulamayı satmaya zorlayacak bir yasayı görüşüyor. Trump, TikTok'u bir ulusal güvenlik sorunu olarak gördüğünü ve Facebook'un da ABD hükümetine bir tehdit oluşturduğunu savundu. Trump'ın yorumlarının ardından Facebook'un sahibi Meta'nın hisseleri değer kaybetti.

  • Manipüle Edilmiş veya Yapay Zeka Tarafından Üretilmiş Görüntüleri Nasıl Tespit Edebiliriz?
    12 Mar Manipüle Edilmiş veya Yapay Zeka Tarafından Üretilmiş Görüntüleri Nasıl Tespit Edebiliriz?

    Fotoğrafların manipüle edilmesi ve yapay zeka tarafından üretilmiş görüntülerin yayılmasıyla birlikte, doğru bilgiye ulaşmak giderek zorlaşıyor. Ancak anormal ışıklandırma, yansımalar ve gölgeler, eller ve kulaklar, meta veriler ve görüntü gürültüsü gibi ipuçları kullanılarak manipüle edilmiş veya yapay zeka tarafından üretilmiş bir görüntü tespit edilebilir. Ayrıca, Google gibi internet şirketleri tarafından sunulan doğrulama araçları da bu konuda yardımcı olabilir.

  • İrfan Değirmenci: Çankaya'da Oyları Bölüp AKP'ye Kazandıran Bir İsim Olarak Anılmak Ekranda Sergilediğim Tavrı Reddetmem Olurdu
    11 Mar İrfan Değirmenci: Çankaya'da Oyları Bölüp AKP'ye Kazandıran Bir İsim Olarak Anılmak Ekranda Sergilediğim Tavrı Reddetmem Olurdu

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) Çankaya Belediye Başkan adayı İrfan Değirmenci, “Ya mevcut düzeni kazanacak Çankaya'nın ya da Türkiye İşçi Partisi kazanacak. Üçüncü bir seçenek yok. Çankaya’da AKP'nin kazanma riskini görsem, oyları bölüp AKP'ye kazandıran bir isim olarak anılmak beni bunca yıllık tecrübemi ve ekranda sergilediğim tavrı reddetmem olurdu. Ben burada AKP'nin kazanma riski olmadığını, oylar CHP'nin oyları ikiye değil üçe de bölünse yine de AKP'nin kazanamayacağını gördüğüm için burada ya TİP ve İrfan Değirmenci ya da CHP ve adayı kazanacak. İki ihtimal olduğunu gördüğüm için buradayım. Çankaya seçmeninin karşısındayım” dedi.

  • Özgür Özel: Emeklilere para yok, beşli çeteye para var
    11 Mar Özgür Özel: Emeklilere para yok, beşli çeteye para var

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'un Çatalca ilçesinde düzenlenen mitingde, emeklilere verilmeyen destekler ve artan hayat pahalılığına dikkat çekerek, hükümetin beşli çeteye ve yandaş müteahhitlere para aktardığını söyledi. Özel, seçmenlere Tayyip Erdoğan'ın politikalarına dur deme çağrısı yaptı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK'ten Esma'ül-Hüsna Sergisi
    11 Mar Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK'ten Esma'ül-Hüsna Sergisi

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KAYMEK eğitmeni Funda Uğur tarafından Maraş İşi ile Ramazan Ayı'na özel olarak hazırlanan ve 100 eserin yer aldığı Esma'ül-Hüsna Sergisi Açılış Programı'na katıldı.

  • Kayseri'de Esma'ül-Hüsna Sergisi Ramazan Ayına Özel Açıldı
    11 Mar Kayseri'de Esma'ül-Hüsna Sergisi Ramazan Ayına Özel Açıldı

    Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) kursiyerlerince Maraş işi ile ramazan ayına özel olarak hazırlanan Esma'ül-Hüsna Sergisi açıldı. Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KAYMEK'te 141 alanda kurs verildiğini belirtti ve kursların hem hobi hem de sertifika ile istihdam imkanı sağladığını vurguladı. Sergide 100 eser yer alırken, eserler Maraş işi tekniği kullanılarak yapıldı. Programa, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, KAYMEK AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Öztürk, kursiyerler ve kadınlar katıldı.

  • Diyarbakır Ergani'de Kalıcı Semt Pazarı Yapımı Başladı
    11 Mar Diyarbakır Ergani'de Kalıcı Semt Pazarı Yapımı Başladı

    Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde vatandaşların alışverişlerini olumsuz hava koşullarından etkilenmeden yapabilmeleri için 720 metrekarelik alanda kalıcı semt pazarının yapımına başlandı.

  • Prenses Kate, Anneler Günü Fotoğrafı İçin Özür Diledi
    11 Mar Prenses Kate, Anneler Günü Fotoğrafı İçin Özür Diledi

    Prenses Kate, anneler günü fotoğrafıyla ilgili yaşanan karışıklık üzerine özür diledi ve fotoğrafı düzenelediğini itiraf etti. Fotoğrafın dijital olarak değiştirildiği iddia edildi ve fotoğraf ajansları fotoğrafı geri çekti. Kate, düzenlemeleriyle karışıklığa neden olduğunu kabul etti ve özür diledi. Fotoğrafta yapılan düzenlemeler arasında evlilik yüzüğünün eksik olması, elin bulanık görünmesi ve çocukların kıyafetlerindeki hatalar yer alıyor.

  • ABD'nin Gazze'de geçici liman inşa etme planı ve dinamikleri
    11 Mar ABD'nin Gazze'de geçici liman inşa etme planı ve dinamikleri

    İstanbul Gedik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Selim Sezer, ABD'nin Gazze'de geçici liman inşa etme planının altında yatan dinamikleri AA Analiz için kaleme aldı.

  • Bayburt Belediyesi Ramazan Ayında İftar Etkinlikleri Düzenliyor
    11 Mar Bayburt Belediyesi Ramazan Ayında İftar Etkinlikleri Düzenliyor

    Bayburt Belediyesi, her yıl Saray Bahçesi'nde kurulan iftar çadırıyla geleneksel iftar etkinliklerini sürdürüyor. Bu yıl ise Saray Bahçesi'nin yanı sıra Taşhan Sanat Galerisi'nde de iftar yemeği verilecek. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla düzenlenen etkinlikte yüzlerce kişi bir araya gelecek.

  • Yemek Yazarı Rafet İnce, Osmanlı Saray Mutfağının Ramazana Özel Lezzetlerini Anlattı
    11 Mar Yemek Yazarı Rafet İnce, Osmanlı Saray Mutfağının Ramazana Özel Lezzetlerini Anlattı

    Yemek yazarı ve şef Rafet İnce, Osmanlı saray mutfağının ramazana özel sağlıklı lezzetlerine ilişkin önerilerini sıraladı. İnce, Osmanlı saray mutfağının gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurgulayarak, ramazanda sofraların Osmanlı yemekleriyle donatılacağını belirtti. Ayrıca, Osmanlı mutfağında kullanılan malzemeler ve tarifler hakkında bilgi verdi.

  • İshak Paşa Sarayı, martta yeniden karla kaplandı
    11 Mar İshak Paşa Sarayı, martta yeniden karla kaplandı

    Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshak Paşa Sarayı, ilkbahar mevsiminin ilk ayı olan martta yeniden karla kaplandı. Osmanlı'nın Anadolu'da inşa ettiği en önemli yapılar arasında yer alan tarihi saray, yılın her mevsimi ziyaretçileri ağırlıyor. Sarayın karlı hali, ziyaretçilere ayrı bir güzellik sunuyor.

  • Kate Middleton'ın ameliyat sonrası ilk fotoğrafında 'montaj' iddiaları gündeme geldi
    11 Mar Kate Middleton'ın ameliyat sonrası ilk fotoğrafında 'montaj' iddiaları gündeme geldi

    İngiltere Prensi William'ın eşi Galler Prensesi Kate Middleton, karın ameliyatı sonrası ortadan kayboldu. Saray, boşanma iddialarını yalanlasa da Middleton'ın nerede olduğu konusunda şüpheler devam ediyor. Middleton, çocuklarıyla birlikte paylaştığı fotoğrafla teşekkür etti ancak fotoğrafta yapılan oynama iddiaları tartışmalara yol açtı.

  • ABD Başkanı Biden, TikTok'u yasaklama emrini imzalayacağını söyledi
    11 Mar ABD Başkanı Biden, TikTok'u yasaklama emrini imzalayacağını söyledi

    TikTok'un ABD'de yasaklanması konusu tartışma konusu haline gelirken, Başkan Joe Biden, Kongre'nin TikTok yasaklama emrini imzalayarak yürürlüğe alacağını açıkladı. TikTok'un kullanıcı verileri ve algoritmasıyla ilgili sorunlar nedeniyle kısıtlanması veya belirli kullanıcılar için yasaklanması öngören bir yasa tasarısı üzerinde çalışılıyor. Tasarı, kullanıcı verilerinin Çin hükümeti tarafından erişilmesiyle ilgili ulusal güvenlik endişelerini yansıtıyor. TikTok ise yasağa karşı çıkarak ABD'de büyük bir mücadele veriyor.

  • Kara Yollarında Ulaşım Kontrollü Sağlanıyor
    11 Mar Kara Yollarında Ulaşım Kontrollü Sağlanıyor

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle birçok kesimde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. TEM Otoyolu, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu, Muğla-Denizli yolunda üstyapı yenileme, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kesimler bulunuyor. Ayrıca, Mudurnu-Bolu yolunda köprü yapım çalışmaları, Aydıncık-Silifke yolunda patlatmalı yapım çalışmaları, Manavgat-Alanya yolunda asfalt onarım çalışmaları devam ediyor. Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları, Adıyaman-Kahta yolunda yapım çalışmaları, Çanakkale-Ezine-Ayvacık yolunda kavşak düzenleme çalışması ve İyidere-Rize-Çayeli yolunda tünel bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

  • Pentagon'un yalanladığı 9 UFO iddiası!
    10 Mar Pentagon'un yalanladığı 9 UFO iddiası!

    ABD hükümetinin uzaylılar ve UFO kanıtlarını örtbas ettiği iddialarını kesin bir şekilde reddeden Pentagon, geniş kapsamlı yeni bir inceleme sonrasında çeşitli iddiaları geçersiz ilan etti. Pentagon'un yeni raporunda MİT olarak çürüttüğü 9 ilginç UAP iddiası da yer alıyor.

  • Anadolu Üniversitesi EMYO'da Türk Mutfağı Söyleşisi Gerçekleştirildi
    10 Mar Anadolu Üniversitesi EMYO'da Türk Mutfağı Söyleşisi Gerçekleştirildi

    Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu (EMYO), 'Cumhuriyet Dönemi Türk Mutfağı' konulu söyleşide Yemek Kültürü Vakfı Onursal Başkanı ve Türk mutfak kültürü araştırmacısı Dr. Nevin Halıcı'yı ağırladı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram Özrek'in moderatörlük yaptığı söyleşide, Osmanlı saray mutfağından Cumhuriyet dönemi mutfağına geniş bir yelpazede Türk yemekleri konuşuldu. Söyleşiye EMYO öğretim üyeleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD ziyaretini tamamlayarak Türkiye'ye döndü
    09 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD ziyaretini tamamlayarak Türkiye'ye döndü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasının 7. toplantısı vesilesiyle gerçekleştirdiği resmi ziyaretini tamamlayarak Ankara'ya döndü. Fidan, Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve diğer önemli isimlerle görüşmeler gerçekleştirmişti.

  • Bakan Fidan: 'Hemen hemen bütün ülkeler ateşkesin olması konusunda hemfikir'
    09 Mar Bakan Fidan: "Hemen hemen bütün ülkeler ateşkesin olması konusunda hemfikir"

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik, "Hemen hemen bütün ülkeler, daha önce dünyadaki hiçbir olayda bu derece üstünde bir oydaşma sağlamamıştı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı
    09 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasının 7. toplantısı vesilesiyle gerçekleştirdiği 2 günlük ziyaretini tamamladı. Washington'dan ayrılan Bakan Fidan'ın Ankara'ya dönmesi bekleniyor.

  • Kara Yollarında Ulaşım Kontrollü Sağlanıyor
    09 Mar Kara Yollarında Ulaşım Kontrollü Sağlanıyor

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle birçok kesimde ulaşım kontrollü sağlanıyor. TEM Otoyolu'nun Lüleburgaz-Saray kavşakları, Uşak Çevre Yolu, Beyşehir-Isparta yolunun belirli kesimleri, Bingöl-Karlıova yolunun belirli kesimleri, Tokat-Sivas yolunun belirli kesimleri, Antalya-Manavgat ayrımı-Başlar-İbradi ayrımı-3. bölge sınırı yolunun belirli kesimleri, Tarsus-Adana Otoyolu bağlantı yolunun belirli kesimleri, Elazığ-Diyarbakır il sınırı-Diyarbakır yolunun belirli kesimleri ve Mudanya-Gemlik yolunun belirli kesimlerinde çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanmaktadır.

  • Canlı anlatım! Mücadelede resmen gol yağmuru var
    08 Mar Canlı anlatım! Mücadelede resmen gol yağmuru var

    Galatasaray, Süper Lig'in 29. haftasında sahasında Çaykur Rizespor'u konuk ediyor. Mücadelede 5-2 Galatasaray önde.

  • ABD, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için bir liman inşa ediyor
    07 Mar ABD, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için bir liman inşa ediyor

    ABD, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için bir liman inşa etmeye hazırlanıyor. Kurulacak askeri limanın yardım miktarını büyük oranda artırması planlanıyor. Başkan Joe Biden'ın konuyla ilgili bir duyuru yapması bekleniyor. Liman aracılığıyla Gazze'ye besin, ilaç ve geçici barınak taşıyan büyük gemilerin yanaşabileceği kaydediliyor. Operasyonun işleyişi ve yardımın güvence altına alınması konularında ise henüz detaylar açıklanmış değil.

  • Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde Kadınlar Günü Sergisi Açıldı
    07 Mar Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde Kadınlar Günü Sergisi Açıldı

    Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen fotoğraf ve resim sergisi, konser eşliğinde Kadınlar Günü çerçevesinde açıldı. Açılışa Muğla Valisi İdris Akbıyık da katıldı. Sergide, geleneksel sanatlar atölyeleri ve el sanatları alanları da yer aldı. Vali Akbıyık, konuşmasında kadınların önemine vurgu yaparak, kadınların sadece 8 Mart'ta değil, her gününün kutlanması gerektiğini belirtti.

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok: Ankara'ya 75 tane alt geçit, üst geçit, köprülü kavşaklar yapacağız
    07 Mar Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok: Ankara'ya 75 tane alt geçit, üst geçit, köprülü kavşaklar yapacağız

    Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Ankara'da nabzı Ulus ve Kızılay belirler. Anketlerde 3-4 puan öndeyiz. Alzheimer köyü kuracağız. Yaşlı bakım merkezine ihtiyacımız var. Ankara'ya 75 tane alt geçit, üst geçit, köprülü kavşaklar yapacağız.

  • Ukrayna First Lady'si, ABD Başkanı'nın eşi Jill Biden ve Rus muhalif Aleksey Navalni'nin eşi Yulia Navalnaya ile aynı masada oturmayı reddetti
    07 Mar Ukrayna First Lady'si, ABD Başkanı'nın eşi Jill Biden ve Rus muhalif Aleksey Navalni'nin eşi Yulia Navalnaya ile aynı masada oturmayı reddetti

    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska, Washington'da gerçekleştirilecek Birliğin Durumu konuşmasına katılma davetini reddetti. Beyaz Saray'ın Zelenska'ya gönderdiği daveti, Joe Biden'ın eşi Jill Biden ve Rus muhalif Aleksey Navalni'nin eşi Yulia Navalnaya'nın yanına oturtmayı planladığı iddia ediliyor. Navalnaya'nın daveti reddetmesinin sebebi ise kocasının ölümü ve dinlenmeye ihtiyaç duyması olarak açıklandı.

  • Türkiye ve ABD, Stratejik Mekanizma toplantısıyla iş birliğini genişletmeyi hedefliyor
    07 Mar Türkiye ve ABD, Stratejik Mekanizma toplantısıyla iş birliğini genişletmeyi hedefliyor

    Türkiye ve ABD, NATO üyeliği ve F-16 satışının ardından Stratejik Mekanizma toplantısıyla iş birliği alanlarını genişletmeyi amaçlıyor. Toplantıda enerji, ticaret, savunma sanayi ve terörle mücadele gibi konular ele alınacak. Ayrıca Türkiye'nin Afrika ve Orta Asya'da geliştirdiği ilişkilerin ikili işbirliğine dönüştürülmesi de gündemde olacak.

  • Fatih'te 5 Katlı Binada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    07 Mar Fatih'te 5 Katlı Binada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Fatih'in Şehremini Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bir binanın çatısında çıkan yangın, binanın yan duvarına sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangında herhangi bir yaralı veya can kaybı olmazken, itfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırmaya devam ediyor.

  • Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Dikmen ve Gölbaşı için metro hattı planladıklarını belirtti
    06 Mar Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Dikmen ve Gölbaşı için metro hattı planladıklarını belirtti

    Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Dikmen ve Gölbaşı için metro hattı planladıklarını belirtti. Altınok, seçim çalışmaları kapsamında, son yapılan anketlerde önde olduklarını ifade etti. Altınok, Ankara'da ciddi bir ulaşım sorunu olduğunu ve metro ile bu sorunun çözülebileceğini söyledi. Projeleri arasında 80 kilometrelik metro hattı, 75 kavşak yapımı ve yeni istasyonlar bulunuyor.

  • Topkapı Sarayı'ndaki Mukaddes Emanetler Dairesi'nde Temizlik ve Bakım Çalışmaları Yapıldı
    05 Mar Topkapı Sarayı'ndaki Mukaddes Emanetler Dairesi'nde Temizlik ve Bakım Çalışmaları Yapıldı

    Ramazan ayının yaklaşması sebebiyle Topkapı Sarayı içerisindeki Mukaddes Emanetler Dairesi'nde sergilenen eserlerde detaylı temizlik ve bakım çalışmaları yapıldı.

  • Tekirdağ'da 29 yabancı uyruklu yasa dışı yollarla yakalandı
    05 Mar Tekirdağ'da 29 yabancı uyruklu yasa dışı yollarla yakalandı

    Tekirdağ'ın Saray ilçesinde düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, şüphe üzerine ormanlık alanda bulunan 2 kamyonette yapılan aramada 29 Afganistan uyruklu yabancı uyruklu yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilirken, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Tekirdağ'da 29 kaçak göçmen ve 2 organizatör yakalandı
    05 Mar Tekirdağ'da 29 kaçak göçmen ve 2 organizatör yakalandı

    Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, Saray ilçesine bağlı Kavacık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda şüpheli bir araç tespit etti. Araçta yapılan kontrolde 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı. Yakalanan araçlar trafikten men edilerek otoparka çekildi. Şüpheliler hakkında adli işlemler başlatıldı ve göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç Müdürlüğüne teslim edilecek.

  • İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, ABD ziyaretine devam ediyor
    05 Mar İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, ABD ziyaretine devam ediyor

    İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tepkisine rağmen Washington temaslarına başladı. Gantz, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir araya gelerek Gazze'deki durumu görüştü. Harris, İsrail'e destek verdi ve Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi için ateşkes çağrısında bulundu.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İSİPAB Konferansı'nda Filistin mücadelesine vurgu yaptı
    04 Mar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İSİPAB Konferansı'nda Filistin mücadelesine vurgu yaptı

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İslam İşbirliği Parlamenter Asamblesi (İSİPAB) 18'inci Konferansı'nda yaptığı konuşmada, İslam dünyasının önümüzdeki dönemde çok yoğun ve güçlendirilmiş bir Filistin mücadelesine hazır olması gerektiğini ifade etti. Kurtulmuş, ayrıca iklim değişikliğiyle mücadele ve İsrail'in Gazze'ye saldırıları konularında da önemli mesajlar verdi.

  • TBMM Başkanı Kurtulmuş: İslam dünyası Filistin mücadelesine hazır olmalı
    04 Mar TBMM Başkanı Kurtulmuş: İslam dünyası Filistin mücadelesine hazır olmalı

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İslam İşbirliği Parlamenter Asamblesi (İSİPAB) 18'inci Konferansı'nda yaptığı konuşmada, İslam dünyasının Filistin mücadelesine hazır olması gerektiğini ifade etti. Kurtulmuş, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınayarak, İslam dünyasının saflarını sıklaştırması gerektiğini vurguladı.

  • Erkan Baş: 'Çankaya Gibi Birçok Yerde de Bir Muhalefet Tembelliği Başladı.
    03 Mar Erkan Baş: "Çankaya Gibi Birçok Yerde de Bir Muhalefet Tembelliği Başladı.

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, “31 Mart’tan 1 Nisan’a bir umut taşıyacaksak eğer emekçi mahallelerinde yeni bir alternatifin doğuşuna işaret ediyoruz. Muhalefetin de değişmesi lazım dedik ya, nasıl AKP-MHP ‘Buralar bizim kalemiz’ diye düşünüyorsa, Çankaya gibi birçok yerde de bir muhalefet tembelliği başladı. ‘Buranın onurlu insanları nasılsa bunlara oy vermez, o zaman buraya ceketimizi asar kazanırız’ diye düşünüyorlar. Biz bu seçimde o ceketleri gardıroplara asmaya geldik” dedi.

  • ABD Gazze'ye havadan yardım gerçekleştirdi
    03 Mar ABD Gazze'ye havadan yardım gerçekleştirdi

    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri işbirliği ile Gazze Şeridi'ne havadan yardım indirildiğini açıkladı. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, bölgedeki siviller tehlikeli seviyede bir açlıkla karşı karşıya. ABD C-130 nakliye uçakları Gazze kıyı şeridi boyunca 38 binden fazla yiyecek bırakarak sivillerin kritik yardımlara erişimini sağlamıştır. Ürdün işbirliği ile gerçekleştirilen bu yardım, ABD'nin bölgeye yaptığı ilk havadan yardım oldu.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, gelecek dönem projelerini tanıttı
    03 Mar Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, gelecek dönem projelerini tanıttı

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Yunus Emre Spor Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda gelecek dönem projelerini kamuoyuna tanıttı. Başkan Ataç, “Bu seçimi alacağız. Nasıl alacağız? Büyükşehir’de Ayşe Ünlüce, Odunpazarı’nda Kazım Kurt. Bu 3’lüyü kimse deviremez. Sevgili dostlar, şu manzara zaten diyor ki, bitti artık bu iş. Yolumuz açık olsun” dedi.

  • Ümraniye Belediyesi 9 yeni taksi durağını hizmete açtı
    03 Mar Ümraniye Belediyesi 9 yeni taksi durağını hizmete açtı

    Ümraniye Belediyesi, vatandaşların daha işlevsel taksi duraklarından hizmet alması için yapımını tamamladığı 9 taksi durağının açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İstanbul'un büyük projelere ihtiyaç duyduğunu belirterek, Ümraniye'de taksi durağı probleminin çözüleceğini ifade etti. Açılışa, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın ve AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya da katıldı.

  • AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Arapgir ilçesinde vatandaşlarla buluştu
    03 Mar AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Arapgir ilçesinde vatandaşlarla buluştu

    AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, doğup büyüdüğü Arapgir ilçesinde tüm kırsal mahalleleri dolaşarak vatandaşlarla bir araya geldi. Er, vatandaşların dertlerini dinleyip çözümler üreteceğini belirtti.

  • Haftanın tarihine bakış
    03 Mar Haftanın tarihine bakış

    8 Mart, 1977'de Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "Dünya Kadınlar Günü" ilan edildi.

  • ABD Başkanı Biden, İtalya Başbakanı Meloni'nin saçlarını öptü
    02 Mar ABD Başkanı Biden, İtalya Başbakanı Meloni'nin saçlarını öptü

    İtalya Başbakanı Georgia Meloni, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu ABD'de, Başkan Joe Biden tarafından Beyaz Saray'da kabul edildi. ABD Başkanı Biden, görüşme sonrası ayaküstü sohbet ettiği İtalya Başbakanı Meloni'nin saçını öptü.

  • Ali Babacan, Tekirdağ ve Kırklareli'nde seçim çalışmalarına devam etti
    02 Mar Ali Babacan, Tekirdağ ve Kırklareli'nde seçim çalışmalarına devam etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Tekirdağ ve Kırklareli'nde yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulundu. Babacan, Lüleburgaz, Çorlu ve diğer ilçelerde vatandaşları selamladı, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi ve seçim ofisi açılışlarına katıldı.

  • ABD, Gazze'ye havadan yardım indirdi
    02 Mar ABD, Gazze'ye havadan yardım indirdi

    ABD Başkanı Joe Biden'ın, "Önümüzdeki günlerde Gazze'ye havadan yardım yapacağız." açıklaması sonrası ABD, Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile birlikte İsrail işgali altındaki Gazze'ye havadan 38 bin öğünlük gıda içeren insani yardım attı.

Advertisement