Beyazıtpaşa Medresesi· Açılışa Hazır - Son Dakika
Kültür Sanat

Beyazıtpaşa Medresesi· Açılışa Hazır

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Beyazıtpaşa Medresesi'nin yakın bir tarihte, şanına yakışır açılış töreniyle hizmete alınacağını söyledi.

17.04.2016 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Beyazıtpaşa Medresesi'nin yakın bir tarihte, şanına yakışır açılış töreniyle hizmete alınacağını söyledi.

Medresede tamamlanan çalışmaları inceleyen Altepe, yer üzerinde bulunan tarihi eserlerin ardından yer altındaki tarihi eserlerin de bir bir gün yüzüne çıkartıldığını ifade etti.

Beyazıtpaşa Medresesi'nde de çalışmaların bitirildiğini belirten Başkan Altepe, tarihi eserin üzerindeki ve çevresindeki binaların kamulaştırarak yıkılmasının ardından, eserin asırlar önceki haliyle yeniden ortaya çıkartılmasını sağladıklarını söyledi.

Alanda ilmi, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler yapılacağını kaydeden Altepe, şunları belirtti:

"Başta eğitim çalışmaları olmak üzere bölge halkının yararlanacağı güzel bir merkez olacak. Orta avlu cam çatı kaplama işlemleri de tamamlandı. Büyük bir alan. Tüm odaları ve birimleriyle güzel bir yer. Yeşile değer katacak. İnşallah burayı yakında hizmete alacağız. Bursa'nın turizmden hak ettiği payı alması için Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılardan Osmanlı eserlerine, 2 bin 300 yıllık Bitinya surlarından 8 bin 500 yıllık Arkeopark'a kadar her alanda restorasyon çalışmalarını başarıyla sonuçlandırdık. Beyazıtpaşa Medresesi'nin yeniden ihyası için başlattığı çalışmalar tamamlandı. Yapılan restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarıyla 600 metrekare alana sahip 6 asırlık külliye tamamen gün yüzüne çıktı. Tarihi medrese, kemerleri ve duvar işçilikleriyle ilk günkü orijinal halini aldı. Külliye yakında şanına yakışır açılış töreniyle hizmete alınacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Beyazıtpaşa Medresesi· Açılışa Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement