Beydağ'da Su Ürünleri Kooperatifi'nden Turizm Atağı - Son Dakika
Yerel

Beydağ'da Su Ürünleri Kooperatifi'nden Turizm Atağı

Beydağ\'da Su Ürünleri Kooperatifi\'nden Turizm Atağı

Beydağ Baraj Gölü’ndeki su ürünleriyle ilçe ekonomisine katkı sunmak için çalışmalara başlayan Beydağ Su Ürünleri Kooperatifi, baraj gölünün turizme kazandırılması için kolları sıvadı.

22.08.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beydağ Baraj Gölü'ndeki su ürünleriyle ilçe ekonomisine katkı sunmak için çalışmalara başlayan Beydağ Su Ürünleri Kooperatifi, baraj gölünün turizme kazandırılması için kolları sıvadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tekne, av malzemeleri ve soğuk hava deposu desteğinde bulunacağı Beydağ Su Ürünleri Kooperatifi, bir yandan "'Beydağ'da Alternatif Turizm Gelişiyor" projesi için İZKA'dan gelecek haberi bekliyor.

Verimli arazileri barajla birlikte su altında kalan üreticilere yeni bir iş alanı açan Beydağ Su Ürünleri Kooperatifi, İzmir Kalkınma Ajansı'na (İZKA) "Beydağ alternatif turizm gelişiyor" isimli proje sundu.

Beydağ Barajı'nda sportif olta balıkçılığı ve tekne turları düzenlenmesini öngören projeye Beydağ Belediyesi ortak olurken Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu da iştirakçi olarak katılıyor. Baraj gölüne uygun tekneler temin edilerek yüzer iskeleler kurulmasını içeren proje ile İzmir'in iki avlak sahası baraj gölünden biri olan Beydağ Barajı'nın cazibe merkezi haline gelmesi hedefleniyor. Proje ilgili başvuru sonucunun ekim ayında açıklanacağı bildirildi.

110 BİN PULLU SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

DSİ'nin geçtiğimiz günlerde 110 bin pullu sazan yavrusunu baraj gölüne bıraktığını ve baraj gölünde canlılığın her geçen gün arttığını kaydeden Beydağ Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Saydam, verimli arazilerini kaybeden yöre halkının geçimini sağlamak ve göç sebebiyle ekonomisi gerileyen Beydağ ilçesinin sosyoekonomik yönden gelişimine olumlu katkı sağlamak için proje ürettiklerini söyledi.

Saydam, Büyükşehir'den alacakları desteğin önemine vurgu yaparak, "Malzeme desteğiyle birlikte eksiklerimiz giderildiğinde avcılık faaliyetleri tam anlamıyla gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz. Beydağ Barajı Gölü'nün ilçe ekonomisine yeni bir pencere olması için uğraş veriyoruz" dedi.

Saydam, İZKA'ya proje sunarak Beydağ Barajı Gölü'nün turizme de kazandırılmasını amaçladıklarını ifade etti.

SPORTİF OLTA BALIKÇILIĞI

"Beydağ alternatif turizm gelişiyor" projesiyle ilgili bilgi veren Saydam şunları söyledi: "İZKA İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programına 'Beydağ'da Alternatif Turizm Gelişiyor' adlı projeyle başvurduk. Proje baraj gölünün çeşitli sportif aktiviteler ve sosyal amaçlı kullanımı amacıyla hazırlandı. Bu amaçla, göl üzerine yüzer iskele sistemi kurulacak, gezi teknesi alınacak ve sportif olta balıkçılığı için gerekli ekipmanlar alınıp kurulacaktır.

Beydağ Belediyesi proje ortağımızdır. İştirakçimiz de Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu'dur. Bu projeyle Beydağ'da alternatif turizm imkanı yaratarak bölgenin sosyoekonomik gelişmenin sağlanması, bu yolla kalkınmanın sağlanması ve Beydağ'ın geri kalmışlığına çözüm getirilmesini amaçlıyoruz"

BEYDAĞ BARAJI TURİZME KAZANDIRILACAK

Projenin Beydağ ile birlikte havzadaki diğer ilçelere de hitap edeceğini sözlerine ekleyen Saydam, "Beydağ Baraj gölünün sulamanın yanı sıra sosyal ve sportif amaçlarla kullanılmasıyla birlikte ilçemize bir cazibe merkezi kazandırmak istiyoruz. Beydağ'da tarım dışında da bir ekonomik faaliyetin geliştirilmesi adına doğal varlıkların da turizme entegre edilmesi gerekiyor.

Baraj gölünde sağlanacak alternatif turizm imkanıyla ilçemize dışarıdan gelecek konuk sayısını ve ilçemizde kalış sürelerini artırarak katma değer sağlanmasını hedefliyoruz. Bölgenin yöresel ürünler, el sanatları, doğa turizmi ve gurme turizm potansiyeli gibi diğer unsurlarının da sürdürülebilir turizm anlayışı çerçevesinde tanıtılması ile Beydağ adından söz ettirecektir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beydağ'da Su Ürünleri Kooperatifi'nden Turizm Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement