Beydağ'ın 94. Kurtuluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Beydağ'ın 94. Kurtuluş Yıl Dönümü

Beydağı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü çeşitli etkiliklerle kutlandı.

02.09.2016 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beydağı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü çeşitli etkiliklerle kutlandı.

Beydağ Belediyesi önünden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlik, Kurtuluş Meydanı'nda yapılan törenle devam etti.

Burada konuşan Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, 15 Temmuz gecesi demokrasiyi ve milli iradeyi yok sayanlara halkın gereken cevabı verdiğini belirtti.

Kararlı duruşun kuvvetlenerek artacağını aktaran Şentürk, "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk dediği gibi 'Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımız da ki asil kanda mevcuttur', milletimize bu mücadele ruhunu veren en önemli unsur bağımsızlığa duyduğu aşk ve vatan için şehit olma arzusudur. Esaret altında yaşamaktansa ölümlü tercih eden, şehitlik mertebesini kendine şeref madalyası gören ruh, evlatlarına hür bir ülkede yaşama imkanı sağlamıştır." ifadesini kullandı.

Törende çeşitli halk oyunları gösterileri yapılırken, Türk Hava Kurumu motorlu paraşüt ekibi tarafından Türk bayrağı ve Atatürk posteriyle gösteri yapıldı.

Etkinlikte öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiir okurken, en güzel incir üretimi yarışmasında dereceye giren çiftçilere ödülleri verildi.

Etkinliğe, Beydağ Kaymakamı Emin Şimşek, Garnizon Komutanı Üst Teğmen Bayram Kırım, Beydağ Emniyet Müdürü Yunus Çakmak, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beydağ'ın 94. Kurtuluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement