Beyin Kanaması Geçiren Hastanın Organları 7 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Beyin Kanaması Geçiren Hastanın Organları 7 Kişiye Umut Oldu

Beyin Kanaması Geçiren Hastanın Organları 7 Kişiye Umut Oldu

Balıkesir'de geçirdiği beyin kanamasından hayatını kaybeden Aydın Yıldırım'ın organları, 7 hastaya umut oldu.

03.02.2014 22:33  Güncelleme: 23:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de geçirdiği beyin kanamasının ardından kaldırıldığı hastanede 4 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Aydın Yıldırım'ın organları, 7 hastaya umut oldu.

Balıkesir'de 30 Ocak tarihinde şuur kaybı yaşayan Aydın Yıldırım, Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yıldırım'ın yapılan kontrollerinde beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Balıkesir'de manavlık yapan Yıldırım, yapılan tüm müdahalelere rağmen 4 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Atatürk Devlet Hastanesi Organ ve Doku Koordinatörlüğü'nde görevli Sağlık Teknisyeni Fuat Çöken, Yıldırım'ın eşi Münevver Yıldırım ile yaptığı görüşmede organ bağışı konusunda onay aldı. Bunun üzerine Bursa Doku ve Organ Nakli Koordinatörlüğü ile irtibata geçildi. Uludağ Üniversitesi'nden bir heyet karayoluyla, Akdeniz Üniversitesi'nden bir heyet de operasyon için askeri uçakla Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'ne geldi. Uludağ Üniversitesi doktorlarından Ziya Dündar, organların alınacağını ve 7 ayrı hastaya gönderileceğini söyledi. Operasyonla alınan Yıldırım'ın kalbi Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne, böbrekleri İstanbul'daki Çapa Tıp Fakültesi ve Bursa Acıbadem Hastanesi'ne, karaciğeri ile 2 korneası Uludağ Üniversitesi'ne, pankreası ise Ankara Yıldırım Beyazıt Hastanesi'ne gönderildi.

Hayatını kaybeden Aydın Yıldırım'ın akrabası Sedat Kuslu, "Yeğenimi kaybettik. Kendisinin organları bağışlanmış durumda. Kendisi hayatı boyunca faydalı ve yararlı bir insan oldu. Çok kısa bir süre içinde kendisini kaybettik. Organları şimdi başka hastalara gönderilecek. Herkese böyle durumlarda organlarını bağışlamasını tavsiye ediyorum" dedi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Aydın Yıldırım'ın cenazesinin yarın Balıkesir'de toprağa verileceği öğrenildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyin Kanaması Geçiren Hastanın Organları 7 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement