Beyin Ölümü Gerçekleşen Askerin Organları Umut Oldu - Son Dakika
Yerel

Beyin Ölümü Gerçekleşen Askerin Organları Umut Oldu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, beyin ölümü gerçekleşen askerin karaciğeri ve böbrekleri alınarak, nakil bekleyen hastalar için Bursa'ya götürüldü.

15.07.2015 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, beyin ölümü gerçekleşen askerin karaciğeri ve böbrekleri alınarak, nakil bekleyen hastalar için Bursa'ya götürüldü.

Alınan bilgiye göre, vatani görevini Erdek Mayın Filo Komutanlığında yapan 24 yaşındaki er Tugay Ülger, dengesini yitirerek denize düştü.

Arkadaşları tarafından sudan çıkarılan Ülger'in, kaldırıldığı Bandırma Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine askerin ailesiyle temas kuran hastane yetkilileri, onları organ nakli için ikna etti.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Koordinatörü Ersin Ergil ve Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten ile ekipleri tarafından Ülger'in karaciğeri ve böbrekleri 4 saat süren operasyonda alındı.

Organlar, nakil bekleyen hastalar için Bursa'ya sevk edildi.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Başhekim Yardımcısı Dr. Ersin Atıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ülger'in denize düşmesi sonrasında uzun süre havasız kalmasına bağlı olarak beyninde ciddi hasar olduğunu bildirdi.

Askerin beyin ölümünün dün gerçekleştiğini belirten Atıcı, "Tugay Ülger'in ailesiyle irtibata geçerek organ bağışı konusunda ikna ettik. Bu gelişmelerden sonra Bursa Doku ve Organ Nakli Bölge Koordinatörlüğü ile iletişime geçtik ve hastanın gerekli tıbbi bilgilerini ilettik. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra iki böbrek ve karaciğeri alındı ve Bursa'ya götürüldü" diye konuştu.

Salih Gülten ise Bandırma Devlet Hastanesi'nin organ bağışları konusunda başarılı bir sağlık kuruluşu olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyin Ölümü Gerçekleşen Askerin Organları Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement